Здраво девојки. Еве и јас сакам да прашам нешто. Месецов со дечкото се опуштивме повеќе кога станува збор за односи. Читав по другиве теми дека последно време многу им пукале кондомите па ме фати паника. Читав дека кондомите се најголема заштита но сепак имам колку толку страв. Не сме спремни за бебе па не сакаме да ризикуваме. Цел месец имавме односи со кондом, бидејќи внимаваме не доаѓаше ни до тоа дечко ми да сврши во кондомот. Дали и покрај вакви односи има шанса за бременост?
Здраво друштво, Јас да си прашам, колкави се шансите за забременување ако сврши внатре за време на менструација, и исто така кои денови се најголеми шансите а кои најмали. Фала однапред
Realno se mali sansite ama ne i deka ne postojat, nema pravilo kolku sto znam jas u tie denovi za dva dena da ss pogolemi sansite dva dena pomali, ako ne sakas bremenost ja ne bi rizikuvala bidejki poznavam licnost koja sto vo tekot na menstruacija ostana bremena po preporaka od lekar da probaat togas, no sekoj e neli razlicen, realno ne se golemi sansite
Trista verzii sum procitala, edni vikaat za vreme na menstruacija se najgolemi sansite drugi vikaat najmali..
Кај секој е различно. Ако имаш пократки циклуси можи овулацијата да се поклопи со менструацијата. Секое свршување внатре си има ризик од бременост
Zatoa i ti rekov sekoj e razlicen, dokolku ne sakas bremenost imas apce za den potoa( dokolku bil odnosnot pred 24h) i nareden pat pamet vo glava
Не познавам личност да забременила и покрај апчето Ако мислиш дека треба да пиеш,направи го тоа најбрзо што можеш
Секогаш има големи шанси за бременост доколку сврши внатре. Најголеми шанси секако имаш за време на овулација, ама секогаш можиш да забремениш ако сврши внатре. Немој да ризикуваш ако не планирате бременост.
Здраво дечки, ме интересира после колку дена од незаштитен секс може да се направи тест за бременост и да има поголеми шанси да е точен. Инаку пред 6 дена имав без кондом и сега 2 3 дена после тоа почнав да имам болки, тоест печење при уринирање и многу почесто одам во веце, дали е можно да имам некоја инфекција или не дај боже да сум останала бремена?
10-14 дена после однос најрано. За бремена дали си тука не можиме да ти кажиме, а тоа пецкање има голема веројатност дека е инфекција посети си доктор
За тест најсигурно после две недели. А пецкање највероватно е некоја инфекција. Најдобро е да посетиш гинеколог.