Не го знаев ова, али болката се намалува. Пред 3-4 дена поише ме болеше, онака ко да се фатиш за местото да те здоболи, сега само како да ми тежат е чувството.
Бев на ептен силни антибиотици и ми го пореметија цело тело. Пред неколку месеци истите ги пиев и тогаш ми дојде 5 дена порано од обично. Едит: може ок е да спомнам дека периодот кога бев болна, добив ко кафен исцедок што не знам зошто ама се појавува на неколку месеци. Се истрипав да не е она implantation bleeding али ко што читам календарски личеше прерано за такво нешто. И сега чувствувам грчеви ама ептен благи се.
Здраво девојки. Сакам да прашам од што може да доцни менструација толку многу? Требаше да добијам на 27ми јануари си рачунам по месец јас. Но уште ми нема дојдено. Со дечко ми имаме односи правев случајно тест ама не ни се сомневав на бременост. Мене и онака не ми е редовна. Некогаш имам на месец точно некогаш 1 недела касни некогаш 2 некогаш неколку дена. Правев тест дури по 18 дена доцнење и е негативен. Дали е можно да е лажно негативен? Бидејки 18 дена се многу мора да покаже точен резултат мислам, што велите вие? Дали да правам за сигурност утре уште еден? Никогаш нема свршено внатре во мене, не ни очекувам искрено бременост. Ама морам да напоменам дека некаде средина на декември почнав со терапија за тироидна Совет?
Тоа се случува во моментот конкретно пред ејакулација ако во случај мала количина на сперма премини во предсемената течност. Многу ретко се случува.Затоа е битно времето кога е наместен кондомот.и контролата на партнерот. Сепак еве си напрај тест и не си.
Можно е да е од антибиотиците, можно е и да е друга причината за доцнење. Сепак, од незаштитен однос секогаш има шанси за да се случи бременост затоа јас кога би била на твое место без размислување би направила тест, не е скап. И ако не е посакувана бременост следен пат ни под разно без заштита.
Не би требало да си бремена ама тоа шо не ти е редовна убаво е да почнеш да го третираш на лекар. Не оставај така, среди си го циклусот.
Ете така, следен пат кога ќе ви се прие^е ако го видиш без кондом нека ти текне низ што помина периодов. Има кондоми кои се по тенки и доста добри од Дурекс не е исто ко без ама брка работа. Има други работи што може на голо да ги правите.
Mislam deka ke dobies pocekaj opusti se ne misli a toa kafeaviot iscedok imam slusnato deka kaj nekoi se pojavuva taka vo plodni denovi
Од 27ми Јануари до денес, не отиде на гинеколог?? Не знам како да се подигне таа свест и како да почнете да си го запознавате сопственото тело. Малку е одвратно, секое второ прашање е дали сум бремена. Тотално незаинтересирани за ништо, освен да раширите нозе на дечко/машко. Се извинувам на бруталната вистина. Веќе е претерано
Одвратно. Апропо нивните прашања, со малку повеќе размислување, ќе разбереш дека сите тие потсвесно посакуваат бременост најмногу на свет, ама имаат нешто што ги спречува да разговараат искрено со партнерот. Мора е да подзаскриено свршувањето внатре, зачнувањето, за после тоа да счеди реченицата “НЕ ЗНАМ како забременив” Само во Македонија овие муабети.
Имам 19 години и уште не ми е среден циклусот па мајка ми ми рече да почекам во фаза на раст сум можеби ќе се нормализира. Општо мене ми доцни секогаш. А инаку веќе е редно и сакам да отидам да видам кого да одберам што понатаму..
19год во фаза на растење?? Прво, штом си почнала со секс-не си мала. 19год веќе си порасната,не знам во Македонија до колку години се расте и развива. Второ, знаејки за твојот проблем со циклусот, мораш да си ја сфатиш сериозно работата и да си најдеш матичем гинеколог кој што ќе се грижи за твоето здравје. Трето, после првиот сексуален однос се посетува гинеколог на рутинска контрола и веќе си “жена” имаш менструален циклус и можеш да раѓаш. Извини, поглупава реченица не сум слушнала. Во фаза на растење си и не си за на гинеколог. Ама те поддржала за секс и ширење нозе. Извини стварно на бруталноста, ама се згрозувам од разговориве….дај боже да е трол ова, да не е вистина.
Добро ќе одам, ве разбирам полека, не мора одма со ароганција сѐ, не мора до толку со викање, ве разбирам океј е и ќе отидам. И не сум трол само побарав мислење не мора одма со напади се да се почнува, во живо не сум лоша личност се воздржувам, па така и овде ќе сум како во реалниот живот и нема да сум дрска или безобразна. Фала на советите ќе посетам гинеколог.