Дури не напалкаат некоја која има симптоми, па да се скапаат чешање, ко ќе му падни мандалото. Толку неодговорност... Срамота! Сенкир деца мали се, па да треба да им се црта дека треба да види на девете страни, пред да премине улица! Користењето кондом (треба да) е common sense Му забајва пред да почни.
9 Common STDs (Sexually Transmitted Diseases ) in Men The U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) have released a report that estimates that 20 million new STD infections occur each year. People ages 15-24 account for about half of those newly infected. Young men and young women are about equally affected.
Како се запнате де болест, де бременост кој како мисле нека си тера крај на крај секој си одговара за своите последици
Јас од бременост не се плашам ама од СПБ језа ме фаќа. Откако си го искрка еден другар некој гаден вирус закачи па му растеа како брадивици по препони и на пенисот. Дерматовенеролог го гореше со течен азот и што е најтрагично што еднаш ги гориш не поминуваат после си се враќаат. Вирусот си е во тебе и дур имунолошкиот систем не го среди си го јадеш. Така да Дурекс и остали Rulez. Некако многу повеќе непријатности има од убавини сексот на голо. Сепак секој со својата среќа посебно ако менувате партнери си играте рулет со здравјето поради 10-20мин дополнително задоволство.
Е, не е така. Ќе имаш секс со некој без кондом, ќе се заразиш со нешто, па после ќе имаш со друг, па и на него ќе пренесиш, па и на трет, и на четврт, па тие на нивните партнери ќе им пренесат. Зошто така да си прајте? И кондомите не штитат 100%, па уште без нив... Не ни знајте што се' носите, посебно мажите. Колкумина од мажите одат на редовни уролошки прегледи, како што одат жените на гинеколошки? Брисеви ви земаат? м? Ко подвижни банки за зараза сте некои. Извини, ама апсолутна неодговорност е ова. Не си само ти во прашање. Потенцијален ризик е за уште 100тици други.
Често одам на уролог, секој си праве како што сака ниту јас тебе не планирам да те убедам како да правеш ниту ти мене ќе ме убеден како да правам, овоа као корона за маските, крај на крај секој за себе си одговара и праве како што сака
@Mic18 очигледно не си имал непријатно искуство (да се инфицираш) затоа вака зборуваш и размислуваш, инфекции врие во денешно време, недај боже да закачиш потоа и со кондом нема да се осмелиш да имаш секс извесен период.
Добро, го прочита постот што го цитираше, или само така лупна, колку да се речи? Не можи кој-како сака да правЕ. На:
Најсериозно и со мажите имате секс со кондом? Сите? Светици? Абре кај се собравме сите... една црква да отвориме Со маж/жена кој/а што се грижи за сопственото здравје и сте си единствени партнери ... Гарант и кога правите деца преку вифи ги зачнувате. Тоа ебано 5-ЏИ...
Шо дека одиш на уролог, ако фатиш некој пострашен вирус од оние што не се лечат нема да ти забај урологот да исчезни.
А јас него ли го цитирав? НЕ Куп страни наназад се протнува тој момент дека и со мажите кондоми користите.. Ондак сте во брак со погрешни.. Дури и да не сте во брак, ако сте 5-6 и кусур години во врска па дури и помалку, а сте си единствени еден на друг, здрави прави без болести, а НЕ се плашите од забременување, сексот без кондом и не е кој знае каков грев. Има и толку други методи за заштита од бременост ако е тоа стравот Ама повеќе е "стравот" што сите се притресуваат за СПБ, што покажува многу работи а најбитни се дека .. 1. Колку не им веруваат на партнерот/ката 2. Колку нивниот партнер/ка не се грижи за сопственото здравје ... Па од тука се понатаму.. П.С ...
Не користиме кондом со маж ми. Не знам кај прочита дека пишувале оти со мажите користат кондоми? Ти прв пат го спомнуваш.
А истите светици,немаат посетено гинеколог ни ординацијата да видат каде му се наоѓа,а не пак редовна контрола да направат. Кога и за најмала ситница,ќе посетуваат гинеколог и ќе се консултираат со него,а не на форумов да бараат членките да им направат виртуелен преглед,тогаш ќе кажат дека се грижат за своето здравје.
Нереална слика некогаш ми создавате на темава, најсериозно или пак ако е така ко шо викате вие никош орален немате дадено.