Сфаќате дека употреба на кондом не е само за непознати? Табу тема ли е во брак или долга врска? Навреда е нешто? И 20 години да се, од 100 причини може некој сака/ мора да користи, што е битно тоа? И после zeni helppp, trudna li summmm, pred mesec dena se porodiv so prvotoooo
Добро еве да дообјаснам. Не практикувам ниту јас секс без кондом, но доаѓа момент кога сакаме деца, па така и двајцата сме согласни дека сакаме дете. Не се потресуваме дали ќе затруднам или не, туку тоа го посакуваме. Како тогаш да го направиме тоа дете без кондом ? Ин витро ? Ова ми е првпат да се впуштам во таква авантура после толку години - секс без кондом. Претходно не сме имале проблем со мали ранички како гребнатинки на главата на пенисот, прашав дали е нормално, вие ми се пуштивте како тоа било неоправдливо. И крај на крај, во стабилна врска и брак, двете страни се одговорни за заедничкото сексуално здравје. Ако не му верувате на партнерот, тогаш тоа е друг ваш проблем. А јас фино ќе си се упатам на доктор, за да ја расчистам дилемата со раните.
Изгледа не ме читаш по другите коментари. Нормално дека користење на кондом е сосема нормална работа во брак, на стари години, буквално секогаш. Но, да не се повторувам по сто пати, ќе бидам кратка: дете без кондом не се зачнува. Ако знаеш некој начин, сподели и помогни ми.
Ako si vo stabilna i dolga vrska pa i brak kondomot ne ti treba ne se sekiraj. Toa so ima nekoja infekcija treba na lekar da vidite od sto doaga
Јас ако би имала секс строго со кондом дури и орален. Би имала без само ако треба деца да праам и тоа претходно двајцата на лекар испитани (дури и порано ако треба).
Да , и што е проблемот? Не сакам здравјето да си го ризикувам. едит: Затоа постојат кондоми за орален со вкус за да не лапаш пластична кеса само.
Без кондом САМО ако планирам бремена да останам. Ако не ми е таков план, без кондом јок, без разлика колку време биле во врска.
Немој ни за рака да се држиш со дечко ти, или боже пази во уста да го бакниш. Знаеш опасноста од бактерии и вируси колкава е? Ако до толку не му верваш на некој и си до толку сумњичава, зошто уопште си со него?
З'ш мор да не користиме кондоми во брак? Ние далеку сме од пресвети со маж ми, особено за секс кога се работи ама последниве години користиме кондоми. Ниту од бременост се плашиме, ниту од спб, мислам дека тие стравови ги надминавме одамна. Мене лично ми помага околу кандидата, сега веќе мака немам.
Е добро де. То не го менва фактот дека имањето орал со кондом е една голема глупост. Мислам, пресмешно е. Поарно ич да не се практикува, отколку вака. Ефектот е ист, само нема да ја мачите устата.