Podobra zastita od kondom nema , sekogas imam so mene i sekogas primetuvam deka vo odredena situacija koga ke "izlezat na videlo slucajno" muabetot stanuva mnogu porelaksiran , koj ne saka da go svqti ova , ke ima poveke ljubovni problemi
Убаво е да се напоменува дека кондом не треба да се користи само за заштита од бременост туку и за полово преносливи болести. Кондомите имаат различна големина така што не постои толку голем пенис што не може да го собере кондом. Ако кондомот го стега пенисот значи тој кондом е помал и несоодветен. Морав да го пишам ова затоа што многу девојчиња ги читаат темиве и имаат незаштитени односи затоа што ги залажуваат со разни глупости, најчесто со 'еј кондомот ме стега, не можам со него'. Затоа едуцирајте се пред да се впуштите во сексуални односи особено незаштитени.
Не со секоја. Не по секоја цена. А дека ми е поубаво, поубаво ми е. Затоа и постојат прегледи и барем два пати годишно одам без разлика дали сингл, во врска итн.
Во животот сум имал неколку партнерки и секогаш сум бил без кондом со исклучок на моменталната со која што година и пол имав незаштитен секс па потоа почна многу да паничи и решив да не се потресува и почнав да користам заштита. Читам назад и не ми се јасни неколку работи, како може да добиеш спб ако партнерот одржава хигиена и ако е само со тебе, ако има инфекција 99 посто шара на друго место и не е единствено со тебе. Втора работа не се осетил и свршил во тебе ми е несфатливо, 31 година никад не се десило тоа, не мењам партнерки и никад не сум фатил инфекција или спб. Ако сте толку потресени наместо притисок разговарајте со партнерот па ако ви е толку мисла и со кондом нека го вади надвор кога свршува и решен ви е проблемот. Се се прави со договор а ако не му одговара тогаш не е за вас. За секс без кондом треба и двајцата да се договорите и да бидете свесни за последиците, ако партнерот е одговорен шансата е мала но сепак ја има.
Да точно, без да знае дека е носител/преносител ,а кај него лично да не се манифестира како инфекција, а кај партнерот/партнерката да се развие во инфекција. Има и такви случаи.
Незнам како да си одберам според големината пошо никад не сум користел А потребен си е... Вака е ризик.
Тешко тебе. Најризичен е аналниот. Заради триењето, поголема е шансата да се направат крвави абразии и да се пренесе вирус/бактерија. Не си играјте играчки!