Едни од првите заразени со ковид во Велес беше случај 'швалер' да пренеси на 'швалерка' и сите да ги испозарази во фамилија. Дали вреди за еден секс помочан???
Ако треба цел живот да го поминам во сомнеж дали партнерот ме изневерва, поарно сама ќе бидам. Шо е со оваа недоверба? Како душмани да ви се партнерите па сега ќе пазиме во секој момент да не ни забијат нож во грб.
Ќе чекаат штркот бебето да го донесе.. Не сите бракови се како твојот. И не сите имаат иста слика за брак како тебе. Да не се навредиш, по темиве што те имам читано па имам таков заклучок.
Има многу луѓе кои знаат дека партнерите им се неверни, па сеуште се со нив. ... и не користат кондоми...
Во мојот знаеме како да се заштитиме, ти кажувам за тие што ги лажат и изневеруваат партнерите. Возрасни 'едуцирани' личности, секојдневно имаат секс без кондом.
После ко ќе закачите некоја болест, па ко ќе развиете проблеми со неплодност, ќе се чудите од кај е. * Околу 75% од жените во МКД имаат ХПВ
Е то е веќе неодговорност. Ама да сум во моногамна врска кај шо си сме единствени со партнерот и да се пазам дали некогаш ќе ме изневери, мислам зошто? Има потреба од такви мисли?
Нема што да се штитам ако сме во здрава заедница со нормални вредности. Ниту по оргии одиме ниту по швалери. Толку години имам секс без кондом и ништо не се случило, а и да останам бремена не би било проблем бидејќи и онака сме долго време заедно а и времето лета.
Ако е така цело време по доктори треба да бидеме. Пошто треба се да се провери нели... И на уролог и на гинеколог и на психијатар... Здрав прав нема никаков проблем има цел живот една партнерка секаде заедно одиме за што да се провери? Мислам ок се појавила некоја инфекција чешање и слично ама вака кога се е во најдобар ред не ми е јасно... Па и јас еве истото го верглам дека која е потребата да користиш кондом ако си со еден партнер цело време и плус планирате семејство, или пак сте во брак. Мене искрено една плата на кондоми би ми одела.
А зошто ти воопшто се надоврза во темава, кога не сте во тие што изневеруваат? Убаво кажав дека е за таквите, уште во првиот пост: Зошто се осети 'прозвана'?
Сакав да кажам дека не под дифолт сите што се во брак изневеруваат и не секогаш треба да имаме сомнеж за се и сешто. Живејте малце. Ако се сомневаме во се и сешто подобро да не излегуваме од 4 ѕида.
Не реков за сите што се во брак, дека изневеруваат по дифолт. Ти си претпостави дека така сум рекла и почна да се објаснуваш. Де прочитај ми ги постовите уште еднаш и доста ја полниме темава со оф-топици.
Да а и ризик е од бременост но како личност која сум практикувала секс без кондом потврдувам дека е неодговорно бескрајно