Исктено ги разбирам тие што менуваат партнери ама тие што се во брак и користат кондоми некако ми е чудно хахах. За healthy пар кој има секс често една просечна плата би одела месечно на кондоми
Државата да даде бесплатни кондоми на сите полнолетни лица! Бар кога веќе не ебе владата, заштитени да бидеме.
Normalno.na koj mu treba.ke si najde upatstvo za upotreba pri kupuvanje.cisto zabeguvanje od temava spored mene
Темава е од едукативен карактер Сликите не се од вистинска вагина и жена Илустрација е. Добро е да се знае дека во 21 век на јавен форум е табу да се гледаат илустрации од прирачник за користење на женски кондом.. Ама затоа не е табу да се прашуваат банални прашања од типот - имав незаштитен секс, не сврши во мене ама дали може да сум бремена од предсемената течност? Затоа секој ден читам небулози по ФБ групите. Млади жени не знаат како се забременува и како да се заштитат од бременост и СПБ, па пред некој ден се изнасмеав на прашањето на некоја жена во ЖДМ за антибеби таблетите.. А уствари беше за плачење
Ај вака да ве прашам и вас како постари и поискусни за мислење. Со дечко ми сме скоро во две годишна врска. Се уште имаме секс со кондом. Не дека сме немале без, само што јас сум тежок паничар и не дај боже еден ден да ми касни паѓам у несвест. До сеа со сите што сум зборела сите се со иста рекација како леле не идете малце, чисти сте курци палци. Мене не ми е за дали ќе закачиме нешто еден од друг, пошто нема како, туку ми е од несакана бременост. Не сме до толку мали, веќе почнаа моја генерација да се зимаат и деца да раѓаат, ама многу логички јас дека не сум спремна. Да напоменам дека и дечко ми преферира со кондом пошто мислам дека не може да ме трпи више да паничам. Да ми кажете вие нешто вака повеќе на таа теѓа. Плус знам дека дете не се прави толку лесно.
@Harley Quinn кондом ти е многу безбеден начин да не затрудниш. Ако така се осеќаш безбедна и ви е добро на двата - да бев јас не би менвала. И уствари јас сум како тебе и ме мава паника и зато користам кондом. Не ми менва дали некој смета дека е претерано или не. Важно ми е мене и на партнерот како ни е. Пошто бар за мене, секс без кондом кога не сум во план да имам бебе значи паника и анксиозност. И ако кондом ми го реши тој проблем - ќе го користам.
Јас останав така бремена од маж ми во период кога не планирав воопшто.Иначе предходно 10 години така сме практикувале односи без кондом со свршување надвор,ама ете марфи, останав бремена и од предсемена течност,така да нема правила, од сопствено искуство кажувам.Сега само со кондом, без тоа не давам никако, ако не си спремна за дете не ризикувај.
Една позитива на мојата неплодност, знам дека нема никоја трудна да остане... јебига деца кога ќе треба да прааам ќе морам да ги решавам варикоцелите. Инаку зависно од кондом до кондом, дурекс има некои пофини од новите верзии. Женски кондом, не.
Исто, додека не се опуштив за секс без кондом, не знаев што пропуштам сега да ме моли не би сакала со кондом, а јас бев таа што толку иницирав и не допуштав без. *Секако, зборам за сериозна врска со партнер, и зрелост кај двајцата партнери.
Без. Дечко ми е, неаме СПБ, не би ми напраил дете дур не се договориме. Ако се деси од предсемена, тоа е тоа