Секс без кондом

Discussion in 'Секс' started by strawberry18, Nov 21, 2009.

1. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Де бе Кате...пропаганда за кондоми водиш :?: Кај се забега од темава...па и деца еееее го уплаши девојчето :tmi:

Иначе Стрелец де де...не се потресувај! Не си само ти што имаш без кондом...така да беше лесно ја до сега минимум 4 деца ќе родев :lol: Ако го вади на време не се секирај нема да останеш бремена на 18 год...а предсемена течност епа девојко ако си 1 во 1000 купи си тест! И другпат за да не се мислиш трудна си или не..користете кондоми :!:

2. Incroyable

Incroyable Истакнат член

Не би рекла дека така се забременува како што рече Queen.S, до сега пола Македонија ќе беше со по 7-8 деца :) Луѓе пробуваат со години, па не им успева. Но, сепак за друг пат со кондом па нема да чукаш глава после. И навистина не ми е јасно, која е причината за секс без кондом кога може да дојде до секакви болести и триста чуда, бременост и што не, додека можете да имате секс СО кондом без никаков ризик и исто така да уживате во него.

3. vlubena

vlubena Истакнат член

dali e tolku strasno da imas seks bez kondom iako si vo dolga vrska so partnerot,higienata e 100%, dali e tolku mn strasno kako so pro4itav vo eden post ?

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Па не дека е нешто многу страшно, сепак не е само до хигиената, никогаш неможе да си 100% сигурна во партнерот нели?
    Друга работа е што пак може да се јават габични инфекции како кандида на пример, ама не е нешто многу страшно. Друга работа е онаа можност за збременување од предсемената тешност, но доколку пиеш апчиња за контрацепција не би имало никаков ризик од забременување.
    Јас имам секс без кондом веќе 2 години па не ми се случило нешто несакано, посетувам редовно гинеколог, не зимам апчиња за контрацепција па до сега се е во ред ;)

5. vlubena

vlubena Истакнат член

фала мн :D ... за ова бев свесна но сепак во темата со ја читав тоа беше прикажано на мн постаршен начин односно вредностите на нештата беа мн зголемени па затоа се исплашив

6. nataly-13

nataly-13 Истакнат член

zravo devojki...prv pat imav odnos, bez kondom ne svrsi u mene ama mi e strav da ne mozam da zabremenam od predsemena tecnost...trebase da dobiam na 24/25 ama uste nemam, mi se laci nekoja kafenikava tecnost a ponegogas samo krv, a seto ova se desi pred 2 dena. ve molam za sovet (dali da pijam apcinja za den potoa??)

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Прво пишувај на кирилица. Второ не си бремена затоа што се се случило пред 2 дена, плус дечкото не свршил во тебе. Од предсемената течност мали се шансите да останеш бремена, затоа што ако се остануваше така лесно бремена, досега ќе имав дете од 2 месеца.

8. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Јас мислам дека се претера веќе со таа предсемена течност, ама девојки не сте трудни ако не свршил во вас!!!!!

Offspring likes this.
  9. nataly-13

nataly-13 Истакнат член

да ама денес од сабајле ми беше нешто лошо и цело време ми се иде у вц и повремено ми тече по малку крв. Ве молам дајте ми совет дали да се напијам од тие апчињата ден потоа

10. Offspring

Offspring Форумски идол

ЛЕле значи не е можно да си бремена бре аман веќе! Ти тече крв затоа што пред 2 дена си имала односи а лошо ти е затѕоа што после првиот однос организамот претрпува промени! Бреј веќе аман! :@

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Апчињата не за џабе се викаат ден потоа. Колку време помина од односот?

Oфи, јас како што сфатив имала прв пат без кондом, а не прв прв пат :wasntme:

12. Offspring

Offspring Форумски идол

Незнам, можеби, ама не се изјаснила убаво :?: Јас ја разбрав дека прв пат воопшто имала односи и тоа без кондом.

13. nataly-13

nataly-13 Истакнат член

да прв пат имав однос и тоа пред 3 дена поточно 70 часа.

14. RainBow

Ааааа и прв пат реши без кондом да се сефтосаш,а?
    Штом поминале три дена апчето веќе нема да има функција. За бремена не си, не се секирај.

15. nataly-13

nataly-13 Истакнат член

Дали се нормални такви реакции после прв однос и дали воопшто можам да останам бремена иако не сврши у мене?

16. RainBow

Нормални се, а шансите да си бремена се минимални. Не свршил во тебе, многу тешко се забременува од предсемената течност. Ајде без стрес, па ќе добиеш побрзо.

17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

за да ти останеш бремена треба типот да исфрли сперма во твојата вагина
    јајце клетка+сперма=бебе

ако тој не свршил во твојата вагина, не можеш да останеш бремена
    ако пак те фака паника и имаш чудни симптоми оди во аптека, купи си тест за бременост, или пак оди на лекар, и нека те тестираа преку крвта 100000% сигурно, иако тестот е 99,9%сигурен, ама посигурно е со крвта тестирањето

па кажи што си направила

18. nataly-13

nataly-13 Истакнат член

Дали преку крв ке покажува после 3 дена?

19. RainBow

Забога девојче, освести се. Три дена поминале, ако требало да добиеш на 25 не ти ни биле плодни денови. Почекај да добиеш, не туку тестови ќе правиш, па и преку крв уште. Раное. И друг пат памет во глава, не одма без кондом, па вака ќе си ја чукаш главата. Прво се вика оп, па се скока.

20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

^^нема,треба да поминат барем 10 дена