Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс без кондом

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 21 ноември 2009.

1. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Девојче батали ја таа предсемена течност и уживај, не си трудна!Како може без сперма да затрудниш,јас мислев така па со сперма не можев 4 месеци да затруднам.

2. Vivaforever

Vivaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    17
    Девојки хеллллпппп!!!

Јас одам веќе 4 години со дечко ми,имаме редовни односи без заштита.Ми има три-четири пати свршено внатре(во плодни денови) но ништо не се случи си добивав на датумот.И двајцата сме спремни на таков чекор кога би се случило нешто,но се плашам да не имам некој проблем, пу пу скраја да е ...не ми се ни кажува тоа ...еве сега ми е 5ти ден од менструалниот циклус а имав односи ден пред да добијам и сврши во мене...денеска исто така имав однос(на добиено ) само не сум доволно упатена во овие работи па незнам дали е можно и во текот на менструација да забременам???....

3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ако циклусот ти е редовен и ако свршил во тебе особено во првите денови, минимални се шансите речиси никакви.
    И побарај малку на интернет за плодни денови, срамота е на 22 години и редовни односи да не ги знаеш тие работи.

На icy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vivaforever

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    17
    оффф ... јас се разбирам колку толку само од пуста грижа барам утеха и тешка сум на убедување ...се ми е увртено у глава дека не би можела да затруднам ... знам да рачунам за плодни денови и знам кога ми се,финтата е што ете неќе да се ,,фати'' и на плодни денови ...ама ајде може и без потреба паничам ваљда не ми е сега пишано :) ....фала сепак за мислењето

5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Па си напишала дека само 3-4 пати свршил во тебе во плодни денови, од каде ти таква идеја дека не е нешто во ред.Здрав пар некогаш и со години не може да успеат, а не за 3-4 пати.Не се оптеретувај со глупости.

6. Vivaforever

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    17
    Значи зборам за сега ...поточно месецов...пред тоа се пазевме и никогаш ми немаше свршено внатре ...значи пробувавме сега овој месец во период на плодни денови и не бидна ништо добив на 26ти месецов сега веќе ми е 5ти ден и имав денес односи...па ме интересираше(и прашањето ми беше тоа) колкави се шансите да забременам при менструација...колку што имам слушнато мала е веројатноста но си давам надеж дека можеби би се десило тоа и при менструација...Не ме тепај само,жити се... :) голема паничарка сум затоа ме интересираат и други мислења јасно ми е тоа дека здрави парови може да имаат и после неколку години...

7. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Епа штом е така уште помалку треба да се секираш да не не е нешто во ред.Периодот меѓу два циклуса ти е најплоден, останатото е минимално, особено кога имаш добиено ;)

8. Minnie93

Minnie93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    50
    Со дечко ми цело време имаме секс без кондом и никогаш нема свршено во мене..... ме интересира дали има шанси да останам трудна доколку тоа го направи во неплоден период веднаш коа ќе ми заврши менструацијата?

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Значи, по милионити пат:
    Не постои НЕПЛОДЕН период. Постојат само денови кога шансите за забременување се помали, но сепак ПОСТОЈАТ. И најарно ќе ви е да не експериментирате со дечко ти, туку да си користите кондом зашто верувам дека не би сакале да чувате дете кога и самите сте уште деца.
    ;)

10. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    што ќе ви фали без секс до18 години?каде брзате?не берете гајле тоа цел живот ќе го правите но миговите на детство,невиност и мир нема никогаш да ви се вратат.барем до 18 соберете информација од теорија на секс а по 18 применете практика.во случај на бременост од прескокната и не пронајдена информација од теорија,ќе бидете и законски морално подготвени да си ги решите проблемите со брак :)

11. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Практично не постои неплоден период ,затоа што има примери на девојки/жени кои забремениле и во период на добиено.Значи Можеш да останеш бремена . Најискрено и најпријателски би те прашала зошто без кондом? Дали си спремна да бидеш мајка?

12. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    ma ako ne svrsil vo tebe nema sasni da si trudnaaaa a i daaa svrsiiil zavisi od organizmot sepakk kaj nekoj i od 10 pati svrsuvanja vnatre ne faka a kaj nekoj od edno svrsuvajne i ete ti bebe . sepak treba cuvajne

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Па добро не е само забременувањето, постпијат и мал милион причини зошто да користиш кондом заради сексуално преносливите болести ;)

14. icy

icy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    So mojot bivs decko imavme odnosi bez kondom , no sekako pred se treba da mu veruvas na parterot...Pa i nekako poubavo mi bese bev kondom, pa neli e taka :lol: Da ne dade gospod pu pu nesto da se desi neplanirano ... :x

15. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Во секој случај заштитен однос си е заштитен однос... Но сепак, пре би рекла за сексуално преносливи болест, отколку за бременост. Да ви кажам луѓево со кондом се опуштаат, па може и беља да се направи, ако малку е поагресивен односот, па балонот да пукне :lol:

Ако сте подолго време со партнерите, си верувате, планирате брак, деца и.т.н, јас би рекла без кондом. Но, ако сте на почеток, годинките ви се оние тинејџерските, абер немате од земање и живеачка заедно, тогаш во тој случај во долниот дел облечете си го партнерот и уживајте.

Не е некоја гооолема разлика во сексот, без и со кондом (во контекст на уживањето), а ќе си се заштитите и двајцата од инфекции и можеби од несакана бременост...

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Како бе не? :tmi:
    Јас осеќам ептен голема разлика, и со кондом никако не можам да свршам.
    А осетам дека е голичко, одма свршувам.
    Како и да е, кај тинејџери обавезно кондом, или ако е секс за една вечер.

На Bokicka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Сакате да ми кажете дека сите вие во долги врски и со доверба во партнерот имате постојано секс со кондом??? :^)

18. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Е, може Лакримоса кај тебе да е така, јас пак не чувствувам некоја огромна разлика.

Секако дека има, ама за мене не е страшно :lol:

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.242
    Се разбира дека да. :)
    Сигурно си е сигурно,наречете ме старомодна.Имам почит кон мојата Жозефин и моето здравје,особено со мојот партнер тн бивша машка параспура,ма да ако беше заразен со нешто,до сега ваљда ќе забележеше,а може и ќе му паднеше( :D ),ама сепак...денес кога има 1001 полова зараза,а и ако имаш заебан имунитет како мојот,тоа си е.А и да си со топ имунитет,не треба да се ризикува,ако не болест,од несакана бременост.

20. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    ТедиГреј, ако се однесуваше прашањево на мене, јас сум во категорија долги врски со план за живеачка заедно, па така спаѓам и во категорија кондом фри :D :D :D

Но, секако не било секогаш така.

На почетокот била друга песна...