Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс без кондом

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 21 ноември 2009.

1. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Не,јас искрено скоро никогаш немам секс со кондом,а сме во врска 7год. Мене лично ми пречи кондомот,ми го намалува филингот во сексот.Сепак внимаваме на многу нешта,а доколку сметам за потребно одам и на гинеколошки преглед.
    Ама ако двајцата се на возраст од 16-17год. мислам дека треба да користат кондом при секој однос и заради недоволното искуство и заштита од несакана бременост и за заштита од сексуално преносливи болести и кај некои склоноста кон промена на партнерите во таа возраст (не генерализирам,има и повозрасни кои повеќе менуваат партнери).

2. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Без. Затоа се тресам дури да добијам,
    ама не мислам на тоа кога сум хорни :tmi:

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409

Не не. не беше за никого наменето. ме интересираа мислења, зашто знам дека најчесто во долги врски е кондом фри (со исклучоци нели), а тука прочитав сосема други мислења.

Едит: се разбира дека на почетокот, се внимава, никако без кондом, доверба брзо не се стекнува, а и да видиш ко што вика лилит чим до тогаш не му паднал :D

На Bokicka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. beticka

beticka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    22
    секс без кондом-исклучиво во врска каде партнерите се со взаемна доверба и знаат да го ценат здравјето,а за помладите -забрането без наметка,кога знаеме дека младинава ни е современа тогаш истата таа младина мора да знае дека кондомот е неопходен.филингот не е воопшто ист -како она да лижеш сладолед преку стакло.поздравче и добар секс на сите,па тој е половина здравје ;)

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.152
    Допаѓања:
    259.190
    Јас пред брак бев во 5 годишна врска и незнам колку кондоми потрошивме ;) Не дека немавме доверба еден во друг но едноставно несакав да му се мислам и замарам кога ќе дојдеше денот да добијам. И така и така имам не баш редовен циклус ќе требаше секој месец да правам тест за бременост а вишак нерви немав. Колку и да звучи чудно дури и во брак на почетокот додека не планиравме проширување на семејството користевме понекогаш кондоми. Мене не ми пречат воопшто а ни маж ми никогаш не се пожалил-додуша знаеше да каже дека е многу подобро без кондом но не е од оние мажи кои прават драма дека неможат да ги "носат" или дека им влијае на ерекцијата.
    Не викам дека сите кои се во долга врска треба да прават вака или онака но едно сум сигурна дека тинејџерите треба без дискусија да користат кондоми и тоа секогаш и се разбира врските кои се за една ноќ :$ ;)

6. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    ТедиГреј, па да обично тоа така оди - во долги врски, каде веќе подолго се познаваш со партнерот, секс без кондом не би требало да претставува проблем.
    Јас имав ептен долга врска, земав контрацепција, тој не употребуваше кондом.

Сепак многу е и до партнерот, да знае што прави - но тука повторно се враќам кон она, дека треба да имате партнер со кој се познавате одлично и веќе имате доверба, знаете колку знае и умее, нали, да го спречи бејбимејкинг процесот ;)

Мене ме нервираат оние господа кои си наоѓаат милион оправдувања да немате секс со кондом, а да речам едвај ги познавате.
    Па не знам колку да горам од желба за секс, самиот нивен ваков пристап ме нервира до таа точка што знам ко најголема кучка да се свртам и да кажам не.
    Звучам ко рекламине на МТВ - ноу кондом, но секс. Баааај! :)
    Ама стварно е така, се ежам веќе од овие болести што се шират заради неколку збрлавени хормони :(

На sj *O*, crazyinlove19, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Minnie93

Minnie93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    50
    епа така повеке уживам... а кога е со кондом не ми е убаво и не ми тече доволно секрет па ме пече.... а за овоа последново прашање ке ти кажам доколку се случи вакво нешто ДА спремна сум.... можеби ќе се откажам од многу работи премногу рано но како и да е се сакаме со дечко ми и да се случи тоа нема да ни биде тешко......

8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Ако си 93 родена? Пф, сигурно нема да ви биде тешко, рози ќе ви цветаат и се е розево. |(
    Значи колку летаат ова тинејџерите.
    Кај си ти жити се спремна на тие години за сериозен живот? Или мислите така си е тоа, роди го детето, живеј си со таткото (дете)... Па тука треба да работаш одма, да ринташ. А како ке работаш со средно? Што ќе работаш со средно?
    И после следува развод за едно 5-6 години, бидејќи можда 5% од браковите склучени на 17 18 години остануваат до крај заедно.
    Така да, размислите малку пореално или послушајте совет од некој повозрасен и поискусен.
    Ако не сакате со кондом барем користете контрацептивни таблети или нешто. Зошто верувајте, ама ич не сте спремни за таков живот.

На Pain, Bokicka, beticka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    јас имав секс со кондом само првите 3-4 месеци од тогаш навака фураме без кондом ;)

10. Minnie93

Minnie93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    50
    можеби летам ама сепак то а е мое мислење а и не реков дека утре готово ќе раѓам дете.... а и дечко ми е постар 7 години и доволно е искусен така да му верувам доволно за да бидам опуштена а што се однесува за контрацептивни таблети планирам да почнам да земам за едно 20тина дена..... да наполнам 18 години...... а за тоа што ке биде понатаму дали сега или за 4-5 години ке се омажам не се замарам многу.... таква сум..... не сакам да се преоптоварувам со иднината единствено сакам да ја живеам сегашноста.... :$ :$ :$

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Мислам дека кондомот е најдобар начин за заштита од несакана бременост и секс.преносливи болести. Ние моментално не сме спреми за второ дете и користиме кондоми, се случува и без, ама мене тоа не ми е верно многу многу. Ако некогаш имаме "сомнителен" секс, после цел месец му ја мислам...леле леле. Само да нагласам ако случајно останам бремена ќе си го задржиме :)

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.002
    Јас веќе не можам со кондом. Воопшто не ми е убаво, ни на него не му е. Се навикнавме така и сега така тераме, па после се паничам додека да добијам, ама тоа е.

На annnni, Peperutche7 и Minnie93 им се допаѓа ова.
  13. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    јас си имам секс без кондом и ич не му ја мислам за бременост,морам да напоменам дека сум во брак.вероватно не се замарам со менструации и бременост и затоа досега сум фит :D

14. bebufce

bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    На почетокот цело време со кондом немаше шанси без кондом а сега...цело време без кондом и лично мене а и на партнерот поубаво ни е така :)

15. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Не сум за секс без презерватив во два случаеви:

1. Ако се менуваат партнерите почесто или ако сте со партнерот релативно краток период.
    2. Ако не сте спремни да имате дете.

Јас сум со мојот дечко во врска 5 години, имаме сериозни планови за нашата иднина и воопшто не се плашиме дури и ако останам бремена уште утре :)
    Во почетокот додека бевме млади и неискусни се си беше со заштита. Последниве година-две кога како.
    Некогаш со презерватив некогаш без но во секој случај претпазливи сме.
    Не поради тоа што не сакаме да имаме бебе, туку поради тоа што најдобро би било да запазиме некаков ред. Прво брак па потоа семејство. :)
    Спокојни сме си бидејќи и ако се случи наше ќе си биде. :) За болести фала му на бога кај вратчето сум најтенка дека и двајцата безрезервно си веруваме и дека не би си наштетиле еден на друг.
    Довербата, искреноста, искуството и љубовта си го направија своето.

Инаку за вашата психа да биде по мирна и за да си го заштитите вашето здравје ве советувам да си користете заштита!

Патем незнам точно каде но некаде прочитав дека пожелно е да се има секс со презерватив па дури и кога сте во брак како превентива од рак на матката. Незнам колку е точно, но ете како податок да го споделам со вас. :)

На MadHatter и karak им се допаѓа ова.
  16. Peperutche7

Peperutche7 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    23
    мммм нема поубаво нешто од секс без кондом :)

На Minnie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    5 години без кондом и супер ми ....од советите на сеси ми се подобри буквално сексуалниот живот...
    фала сеси :bow:

18. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Еј алал да ви е на сите кои си уживате без кондом. После цела година постојана заштита сега почнавме без. Доволно се уверив дека е здрав и прав :lol: и сега ја запознавам убавината на секс без кондомче. Јас паничам, ама еве се ослободувам постепено. Слатко е но опасно. Тие што не сте сигурни во чувствата
    (и здравјето)
    на/кон партнерот не ве советувам да ризикувате.
    А сега едно прашање - Дали за време на плодните денови имате секс без кондом, секако без да сврши во вас?

На Krisi88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    Да јас никогаш не сум пазела на тоа дали ми се плодни или не. и до сега ништо не се фатило иако јас потајно сакаммм :devil: :devil:

На annnni и GiaMarie им се допаѓа ова.
  20. kalinka89

kalinka89 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    Секс без кондом можам да замислам само во многу долги врски но и во таквите ситуации потребно е партнерите да имаат целосна доверба еден во друг зашто и во долгите врски може да има неверства па заради нечии неверстава не би сакала да си закачам некоја инфекција или болест скраја да е. а во пократки врски обавезно користење на кондом оти мн е ризично една најмала грешка можи да уништи два животи особено ако не сте сигурни во своите чуства. јас имав долга врска од 7 години и последните 3 години имавме целосна доверба еден во друг и не користевме кондом па се беше ок ма да сега да сум би користела зашто после се што ја направив и згрешив можеби и тој си праел такви авантури и затооо... ама сепак мн е поубаво без кондом и многу е поубо чуството