Јас никогаш не користам кондом мн. ни е поубаво без но некогаш се плашам да не дојде до несакана бременост.
На една другарка и се случи Така, за време на секс се лизнал кондомот и во неа останал.. Одеше по гинеколози да и го вадат.
Имавме со дечкото однос без кондом,тој не сврши во мене односно рече свршив и го извади својот пенис надвор,треба да ми дојде во недела и мн. сум нервозна,не знам дали е можно пред тоа да прснало внатре од предсемената течност.Се надевам не сум толкав баксуз мене тоа да ми се случи.Помогнете ми дали е толку лесно да се остане бремена?
Значи ако рекол свршив и потоа го извадил надвор тоа значи дека свршил во тебе. Или јас нешто не сватив
А зошто не си се напила апче за ден потоа, ако си имала тревога дека свршил во тебе? Патем,стварно не ја разбирам последната реченица... т.е. прашањето... Да, толку е лесно да се остане бремена, и тоа од прв пат свршување внатре(намерно или ненамерно). Сексот не е играчка или зафрканција. Едуцирај се малце,девојко!
Ако уште не поминале 72 часа од односот, можеш да се напиеш Норлево, оди без рецепт. А ако е предоцна, тогаш да се надеваме дека нема ништо, ќе почекаш да видиш дали ќе добиеш. Да знаеш дека од вакви работи станува беља, не е ова играчка!
Види колку е тешко за некои, за други ко за инат е најлесно на свет. Прво рекол свршив и го извадил, значи свршил во тебе? И предсемената течност не може да ПРСНЕ затоа што е во мала количина, ама и во неа може да залета сперматозоид кој може да те оплоди. Плус ако е партнерот колку тебе и не е доволно искусен аха, големи се шансите. И зошто имаш секс без кондом особено кога, без навреда, ама не си ич едуцирана??
gresno se izraziv,sepak se raboti za nekoja mala trema... rece deka svrsi go izvadi i svrsi nadvor,prasav dali e mozno a sega svativ deka e mozno pred toa da prsnaloo pa potoa povtorno nadvor..nemora vednash da mi zameruvate i da me napagate,imam trema sepak pobarav samo sovet..blagodaram
МОЖЕБИ И ДЕЧКО ТИ НЕ ЗНАЕЛ ДАЛИ ПРСНАЛО ВНАТРЕ ИЛИ НЕ ИЛИ ПАК НЕ ОСЕТИЛ КОГА ПРСНАЛО ВНАТРЕ АМА ТОА Е СЕКУНДАРНО НЕКОЛКУ ПРСКАНЈА ЗА 3-4 СЕКУНДИ Е СЕГА ВИДИ ТИ КОЛКУ ВРЕМЕ ИМАЛО ДУРИ ДА ГО ИЗВАДИ.........
Не користиме кондоми никогаш...сакав да прашам за анти-беби пилули..треба прво со гинеколог да се консултирам или ?
Па лично за тебе е подобро да си се консултираш, ако ти е срам да одеш купи си јасмин и во упатствотои имаш точни податоци како да ги пиеш. Се почнуваат од првата ден на менструацијата и се пијат секој ден по 1 тбл. Моментално се најбезбедна хормонска терапија затоа што содржат најниско ниво на хормони и несаканите ефекти се минимални.
Веќе скоро 4 години сексуална активност и се бројат на прсти колку пати досега имаме користено кондоми со дечко ми.. па фала Богу досега ништо, се чуваме така
Првите 5-6 пати користевме...Оттогаш го баталивме,пукна кондомот додека пенетрираше и така јако ме изжули,што му забранив да става гумчиња.Никад више,па ако сакаат 10 дечишта нека ми пиштат над глава!
Имаш 18 години имате односи,а се плашиш да не си трудна бидејќи НЕ свриш во тебе...Зар ова е првпат тој да свршува додека имате односи? поздрав
Со големо задоцнување меѓутоа ќе ти одговорам. Не јас не сум имала орален секс, (тоа е точно) - но тоа не значи дека не сум доволно информирана за него. И немораше веднаш да ме нападнеш бидејки сепак не кажав нешто што не е во ред нели..? Исто така јас не укажав на еден потенцијален партнер или 10, туку воопшто напоменав. Меѓудругото никогаш не постои сигурен партнер во сексот поради две основни причини: - Никогаш незнаеш дали ќе те изневери и во меѓувреме ќе закачи некоја опасна болест и - Незнаеш дали ќе се зарази од нешто а за тоа ниту тој да не знае а ниту пак ти. Секако, секој за себе индивидуално си гледа на работите, само јас го посочив она што мислев дека е коректно.
Сексуално сум редовно активна скоро 2 год. на почетокот користевме кондоми првите неколку пати и после тоа без ,но во секој случај без кондом е поубаво