Какви кондоми...јас и моето срценце немаме никогаш ставено и многу е убаво...пробајте кој нема па ке видите
се тоа што си кажа е убаво и е точно до сега само еднаш имам пробано и сакам пак ама ми е страв од последиците башка тоа нова сум на ова поле и не сум многу информирана а навистина е поубаво без (иако беше кратко разликата се осека ) ама пусти страв мил живот
значи мене навистина не ми е јасно како некои машки како што љубат да се изразат толку многу "СЕ ИЗГУБУВААТ" што може да не се сетат кога им иди за свршување. Колку јас што сум искусила , од разговори со другарките , и сум читала свршувањето е јак процес или чувство што те крева во облаци и нема шанси да не го сетиш дека едноставно дошло време да ејакулирање. Не знам за другите еве да кажам за мене дека до сеа никогаш ми се нема случено партнерот "5 до 12" да го извади од мене и да сврши. Бај д веј... сигурно си е сигурно ама без кондом ми е поубаво
Па таков и само имам, со кондом не ми е тоа тоа, нема осет што се вика, а Петко си е паметен па неверувам дека ќе направиме беља. Добро сме упатени по ова прашање а има туку и други финеси кои ни ја дополнуваат сигурноста дека нема да дојде со непланирана бременост. Воопшто не се замарам дали ќе останам трудна или не, ризик постои во секој случај, но вака кога гледам дека свршува надвор ми е посигурно отколку внатре со кондом. А и нормално сексот за мене е уживање сега за сега, репродуктивноста како функција може и да почека некое време, но верувам дека секој кој е сексуално активен треба да биде и спремен да се носи со ризикот бременост, постои ризик за такво нешто но ако свршува внатре. А неверувам во оние приказни „ми сврши на стомак па забременив“, па добро бе девојче со кого имаш ти секс со Александар Маленко што толку му пливаат спермозоидите, или „сврши внатре што да правам сега“, е сега ништо оди лупај пари за апчиња кога не му ја мислите на време. А од такт ме вади „сврши ама не осети“ тоа ти е исто како „се помоча ама не осети“, како побогу не осеќа, па исфрла течност од себе и не осеќа, ахам можда и да.
Точно дека без кондом е поубаво чувството за нијанса, но нема некоја толку голема разлика. Затоа не сакам да ризикувам. Последниве месеци пробавме неколку пати без кондом, ама мене ми беше страв да не се случи нешто непредвидено, па продолживме да ги користиме. Инаку, мене сексот ми е многу поубав кога сум заштитена, затоа што можам повеќе да се опуштам.
има многу голема разлика и не е ама ич за нијанса, туку напротив.Според мене најдобар секс е без кондом и со многу лубрикант
Ако беше ова за мене морам да кажам дека осека и не се тргна 5 до 12 ама едноставно не ми е до лупање на главата во ѕид кога ке треба да добијам или да паничам како што правев последниот пат... а и како што кажа со што се сложувам потполно! :up: Сепак и тука на фемина има доста примери како по втората партија е можно да забремениш или пак ако претходно завршил работа без разлика каде и како во каналчето можно е да остане некој сперматозоид кој заедно со течноста што се лачи кај машките да стигне до несаканото место па да се случи несакано нешто... Затоа ми е страв иначе зошто би ми било... а ако не беше ова за мене тогаш се извинувам сепак да си го кажам своето мислење...
преку глава од кондомите , јас не користам кондом а ви советувам да ги натерате дечковците да пробате без кондом па ке видите како е а вака со кондом подобро земете вибратор и свршете работа исто ти се фаќа
LLOOVVEE коментарот не беше напишан стрикно за тебе туку за секоја девојка што е против сексот без кондом. А и тоа дека ако си имала секс без кондом и ти касни неколку дена верувај дека има голема шанса тоа и да е до тебе т.е. до твојата психа зошто цело време мислиш на тоа дека во секој момент треба да ти дојде. Истото ми се има десено и мене. Поздрав
во ред јас сепак се извинив во последниот коментар ако сум грешка а како и да е не сум против сексот без кондом само едноставно ми е страв да не дојде до несакани последици помирна ми е главата кога знам дека имам заштита и дечко ми свршува надвор од мене и кога имаме односи со кондом така можам и да се опуштам... патем како да не се плашам и како да се опуштам зошто стварно сакам без гумички со миризба помош девојкиии... и дона уште еднаш се извинувам за тоа што погрешно сватив поздравчее
Секој треба самиот да си биде свесен за сите опасности и пред се да знае да се заштити. Кондомот не служи само за заштита од несакана бременост, тука се и полово преносливите болести, што за мене е многу пострашно. Затоа-без кондом само ако имате целосна доверба во партнерот. Тоа е моето мислење. Сексот не е само уживање, туку носи и многу последици.
и јас и дечко ми сме сигурни еден во друг и тој и јас си имаме ненормално јака хигиена и двајцата сме гадливи од нечисти работи и патем сум мноогу сигурна и ми има докажано а и како што гледам и други мн добро го фалат макар што не им оддавам многу внимание на другите муабетов ми е знам дека нема да отиде пред македонска и да и плати на некоја курва зошто има со мене све што ке посака и гледам да го задоволам доволно за да не му дојде некогаш и таква идеа во паметот но како што кажав проблемот не е до него туку е до мене пример имам 16 години ајде да бев полнолетна па да требало да се случи да останам бремена нема ни да има потреба да барам родител за да абортирам прва работа... втора работа е што моите незнаат дома дека имам односи а уште со дете да им отидам во стомакот... и трета и најбитна работа е што можно е никогаш повеке да неможам да имам деца а најбитната работа за која нема место е дека немам срце да одземам живот на некој што сакам да го нема а не пак на некое срценце коешто ке има прилика да види светлина и да може да дише и да расте на овој свет сепак тоа е дар од бога и би било многу сурово кога би го одбила... затоа ми е многу страв да не останам бремена зошто ке немам што да изберам а како и да е животот ке ми се упропасти...
Јас и партнерот преферираме секс со кондом во 98% од случаите. Понекогаш ми го става без кондом, ама тоа е само малку додека не се загрееме и двајцата. Преферирам safe sex и тоа им го препорачувам на сите девојки кои сеуште се млади, или пак немаат возраст за да воопшто да размислуваат за опцијата ’’ШТО АКО СЕ СЛУЧИ НЕШТО...’’ ! Поговорката 5 минути слатко - цел живот татко треба многу да ви каже. Имајте безбеден секс, барем тензијата потоа дали свршил во мене или не, дали ми беа плодни денови или не е многу штетна за здравјето и тоа се одразува на нашиот изглед драги мои Поздрав до сите љубителки на сексот
уууф а што како мене ве мавнал филм дека неможете да уживате а камоли да свршите ако има кондом?! незнам шо се случува со мене ама како сексот наш да се менува за 360 степени ако стави гумче
сум имала без кондом убо е сум имала со кондом убое ама ме боли на поцетокот.Практикувам сега со застита посто мози да се слу4и секаква инфекција.Јас сакам со застита и и4 глата д ане ем боли после кога ми иди со ми иди дали касни или не
јас имам секс без кондом и кога еднаш имавме не знам многу разлика видов.сега ке си земам контрацепциски апчиња и така ке ми биде по лесно да не му ја мислам, а додека ако некој не може да се контролира кога ке сврши тогаш мора со кондом нема друго решение
каков кондом бе и затоа ли сега пари да трошиме се зезам сигурни сме си си сакаме бебенце и не ни треба кондом,само еднаш сме имале со кондом и тоа беше последен ден од менисот а не бевме се виделе две недели па запалени и ајде не му ја мислевме...ама повеке не!
нема инфекција ако си со ист партнер освен дека може да забремениш тоа е друго ама ако се пазиш и користиш апчиња фрли ги кондомите во контејнер