Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс без кондом

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 21 ноември 2009.

1. lloovvee

lloovvee Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    27
    хуху лошооо недај боже да ми се случи... пу пу пу скраја да е :D :D

2. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Никогаш не сум пробала со кондом а и не би сакала супер ми е вака! Партнерот се осеќа и навреме делува. Еднаш се има во мене свршено и останав бремена што за жал го изгубив бебето ;(

На Festim му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Denna

Denna Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    87
  4. ivance5

ivance5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    201
    Иванче5 стана фан на Секс без кондом :D

5. Ivana.82

Ivana.82 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    Поубаво е чувството дефинитивно без кондом,се осека тоа е тоа :P
    но сепак презерватива се ,сигурност

6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.805
    Во врска со задоволството, да, без кондом е далеку подобро. Ама на моиве години јас одбирам со кондом. Му верувам на дечко ми, знае кога треба да извади на време, сме имале повеќе пати без... И со прекинувањето на односот на овој начин има мали шанси да се забремени. А јас несакам да бидам во тој процент.
    Не сум спремна да бидам мајка и да оформувам семејство и не сум спремна да носам такви одлуки за ШТО ПОНАТАМУ во случај на несакана бременост.
    За неколку години радо би, ама не сега, туку кога ќе бидам спремна во секој поглед

На rajna-vojvoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Па, јас и дечко ми никогаш до сега не сме имале секс со кондом... :$
    Онака од почеток до крај! :lol:
    Сме пробале ама не идеше, не беше истото задоволство!
    А после тоа се соочив со одвратно скотокање ин мај пуси! :lol: Како да заглавил кондомот во мене! :^) Вагиналниот исцедок ужасно ми смрдеше и морав да се обратам на гинеколог, со што ми кажа дека ретки се тие личности кои на некој начин се алергични на латекс, а јас сум била една од нив! :?:
    И ете ти причина плус да не користиме кондом! :!: :rofl:
    Иако ми препорача гинекологот кондоми кои не се изработени од латекс, ама ај нема врска-не слушнав што кажа! :lol:

8. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    чуството можеби не е исто но и не е којнзае колку различно, ама затоа сигурноста е мнооогу поголема !!!!!
    со кондом !!! ;)

9. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Лепа, има кондоми без латекс - Дурекс, мислам ReelFeel се викаат, кафеавкасто паковање :)
    А може и од другиве марки да има, не сум сигурна.

Кондомот го сфаќам пред се како заштита против секакви болести а не против бременост. Ако знае дечкото што прави, нема потреба од кондом, ако веќе се работи за забременување, а и некако не им верувам затоа што ако не е квалитетен кондомот пука како меурче од сапуница.

Затоа кондом доколку не се познавате доволно со дечкото, а без доколку се познавате. Барем јас така практикувам.
    Полесно е без кондом и од причина што има простор за маневрирање, да не биде тури вади кондомот цело време :)

На Lepaaa и Saxobeat им се допаѓа ова.
  10. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Како се познава дека партнерот свршил во вас ?
    -Немам вакво искуство.

11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Кога ќе престане да е*е?! :?:
    Или ќе напраи АХ, или УХ, или ќе викне, или нема ни да писне.
    У секој случај ќе почне да прави чудни фаци ко да не е од оваа планета и ти си викаш - хелоу Џупитер :^) :D
    И обично истекува материјалчето особено кога користиш анти-бејби пилули.

Или се познава по тоа што нема да добиеш.

Други симптоми на овој феномен, нема.

На Shana, MoreNa-22, crazyinlove19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    хахахахахахах
    Имав негде прочитано дека испаѓа матријалчето :D ама немам такво искуство и да си прашам...иначе секако кога ќе падне "господинот" и го нема материјалчето-тоа БИТНОТО ќе да е :lol:
    п.с. Ама го имам поставено прашањево како да не сум сексуало искусна :lol: сакав да прашам за тоа дали испаѓа спермата(едно мислам друго пишувам) :lol: :$

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Аха, епа така кажи бе! :)

Да, истекува ;)

Прво ќе плукне господинот, па ќе падне - и чича мича готова је прича.
    А може и да не падне, зависи од господарот на господинот :D

Ц ц ц сега сме ко креаторки на еротски љубовен викендашки романчич :D

На thelittle17, karak, MoreNa-22 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Monchence

Monchence Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    15
    Здраво ...Малку понасно се вклучувам во темата,ама се надевам ќе има некој да ми одговори ...
    Кога имате секс без кондом(и секако не сврши во вас ) и машкото замине во тоалет да се измије таму доле,вие се избришете,и после неколку минути имате пак секс без кондом,но секако не свши во вас,дали има место за паника .. Или кога имате секс без кондом зимате некакви пипули за несакана бременост .. Фала :*

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    место за паника кога имаш незаштитен секс има секогаш. После вториот однос најризично е од останатите сперматозоиди кој може би се заглавиле во каналчето и ќе истечат со предсемената течност. втора рунда е препорачано заштита

16. butterfly89

butterfly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    еве лично јас да си го кажам моето мислење и искуство со тоа со или без кондом. сексот без кондом е дефинитивно поубав но само ако имаш постојан партнер, не дека тоа дава некоја сигурност пошо машко како машко може да изневери боже сачувај :lol: :rofl: јас и дечко ми ги баталивме кондомите одкако ни пукна, но за среќа беше навреме осетено, на почетокот кога почнав без кондом имав некој страв и понекогаш ми се случуваше да ми доцни од тоа што стално мислев на тоа, според мене се е психа. ако дечкото знае да се контролира и секогаш го вади навреме тогаш шанси за бременост скоро не постојат, така да девојки уживајте и многу не давајте да ве мачи психата

17. Monchence

Monchence Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    15

Се сложувам со тебе .. Но прашањето ми е дали истиот ден,имате втора тура исто така без кондом (а секако тој да се измие) ?

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Вака значи... Како што кажаа пред мене при незаштитен секс опасноста си постои секогаш. Нормално, ако не свршил во тебе скоро и да нема шанси за бременост НО мора да се внимава особено ако имате и втора рунда, затоа што во каналите може да има останати сперматозоиди од претходниот пат, па да се најде некој способен да ја оплоди јајце клетката. Затоа најубаво е кога имате повеќе пати да си користите кондом, ако ништо друго после првиот пат, затоа што е ризично.
    Обавезно треба да се измие доле и да уринира, така ќе го исчисти каналот од сперматозоиди.

На Monchence му/ѝ се допаѓа ова.
  19. butterfly89

butterfly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106

па да но секако превземаме некои мерки на претпазливосат пред втора или трета тура освен миењето правиме исто така пауза и од 30 мин, од некои информации што ги имам а колку се точни незнам но кај мене функционира е дека ако имаш секс без кондом треба да се почека најмалку 30 мин до следната тура :D

На Monchence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    30 минути чекаш за да земе душа, а сперматозоидот може да "преживее" до 72 часа надвор. Т.е. доколку сврши во тебе и во наредните три дена овулираш, постојат шанси да останеш бремена.
    Она што го зборите да останал сперматозоид и со предсемената течност да доплива, е реткост шансите да останеш бремена се 1:1000 зошто предсемената течност ги успорува, заразлика од семената која и ги "чува" а и им помага да пливкаат побрзо ;) .

А џабе му е миење, неможе он тушот да си го пикне и да измие све, ако се помоча арно, ама после свршување-мочање-свршување сте го прашале ли како моча после? Е јас ќе ви кажам болно, па пенисот не е створен да рмба по цел ден, мочните и сперматозоидните канали отекуваат и промената е болна :) .
    Ова чисто информативно да си знаете ;)
    Да ви каже дада Најубава :) .