Никогаш не сум пробала со кондом а и не би сакала супер ми е вака! Партнерот се осеќа и навреме делува. Еднаш се има во мене свршено и останав бремена што за жал го изгубив бебето
Во врска со задоволството, да, без кондом е далеку подобро. Ама на моиве години јас одбирам со кондом. Му верувам на дечко ми, знае кога треба да извади на време, сме имале повеќе пати без... И со прекинувањето на односот на овој начин има мали шанси да се забремени. А јас несакам да бидам во тој процент. Не сум спремна да бидам мајка и да оформувам семејство и не сум спремна да носам такви одлуки за ШТО ПОНАТАМУ во случај на несакана бременост. За неколку години радо би, ама не сега, туку кога ќе бидам спремна во секој поглед
Па, јас и дечко ми никогаш до сега не сме имале секс со кондом... Онака од почеток до крај! Сме пробале ама не идеше, не беше истото задоволство! А после тоа се соочив со одвратно скотокање ин мај пуси! Како да заглавил кондомот во мене! Вагиналниот исцедок ужасно ми смрдеше и морав да се обратам на гинеколог, со што ми кажа дека ретки се тие личности кои на некој начин се алергични на латекс, а јас сум била една од нив! И ете ти причина плус да не користиме кондом! Спојлер Иако ми препорача гинекологот кондоми кои не се изработени од латекс, ама ај нема врска-не слушнав што кажа!
чуството можеби не е исто но и не е којнзае колку различно, ама затоа сигурноста е мнооогу поголема !!!!! со кондом !!!
Лепа, има кондоми без латекс - Дурекс, мислам ReelFeel се викаат, кафеавкасто паковање А може и од другиве марки да има, не сум сигурна. Кондомот го сфаќам пред се како заштита против секакви болести а не против бременост. Ако знае дечкото што прави, нема потреба од кондом, ако веќе се работи за забременување, а и некако не им верувам затоа што ако не е квалитетен кондомот пука како меурче од сапуница. Затоа кондом доколку не се познавате доволно со дечкото, а без доколку се познавате. Барем јас така практикувам. Полесно е без кондом и од причина што има простор за маневрирање, да не биде тури вади кондомот цело време
Кога ќе престане да е*е?! Или ќе напраи АХ, или УХ, или ќе викне, или нема ни да писне. У секој случај ќе почне да прави чудни фаци ко да не е од оваа планета и ти си викаш - хелоу Џупитер И обично истекува материјалчето особено кога користиш анти-бејби пилули. Или се познава по тоа што нема да добиеш. Други симптоми на овој феномен, нема.
хахахахахахах Имав негде прочитано дека испаѓа матријалчето ама немам такво искуство и да си прашам...иначе секако кога ќе падне "господинот" и го нема материјалчето-тоа БИТНОТО ќе да е п.с. Ама го имам поставено прашањево како да не сум сексуало искусна сакав да прашам за тоа дали испаѓа спермата(едно мислам друго пишувам)
Аха, епа така кажи бе! Да, истекува Прво ќе плукне господинот, па ќе падне - и чича мича готова је прича. А може и да не падне, зависи од господарот на господинот Ц ц ц сега сме ко креаторки на еротски љубовен викендашки романчич
Здраво ...Малку понасно се вклучувам во темата,ама се надевам ќе има некој да ми одговори ... Кога имате секс без кондом(и секако не сврши во вас ) и машкото замине во тоалет да се измије таму доле,вие се избришете,и после неколку минути имате пак секс без кондом,но секако не свши во вас,дали има место за паника .. Или кога имате секс без кондом зимате некакви пипули за несакана бременост .. Фала
место за паника кога имаш незаштитен секс има секогаш. После вториот однос најризично е од останатите сперматозоиди кој може би се заглавиле во каналчето и ќе истечат со предсемената течност. втора рунда е препорачано заштита
еве лично јас да си го кажам моето мислење и искуство со тоа со или без кондом. сексот без кондом е дефинитивно поубав но само ако имаш постојан партнер, не дека тоа дава некоја сигурност пошо машко како машко може да изневери боже сачувај јас и дечко ми ги баталивме кондомите одкако ни пукна, но за среќа беше навреме осетено, на почетокот кога почнав без кондом имав некој страв и понекогаш ми се случуваше да ми доцни од тоа што стално мислев на тоа, според мене се е психа. ако дечкото знае да се контролира и секогаш го вади навреме тогаш шанси за бременост скоро не постојат, така да девојки уживајте и многу не давајте да ве мачи психата
Се сложувам со тебе .. Но прашањето ми е дали истиот ден,имате втора тура исто така без кондом (а секако тој да се измие) ?
Вака значи... Како што кажаа пред мене при незаштитен секс опасноста си постои секогаш. Нормално, ако не свршил во тебе скоро и да нема шанси за бременост НО мора да се внимава особено ако имате и втора рунда, затоа што во каналите може да има останати сперматозоиди од претходниот пат, па да се најде некој способен да ја оплоди јајце клетката. Затоа најубаво е кога имате повеќе пати да си користите кондом, ако ништо друго после првиот пат, затоа што е ризично. Обавезно треба да се измие доле и да уринира, така ќе го исчисти каналот од сперматозоиди.
па да но секако превземаме некои мерки на претпазливосат пред втора или трета тура освен миењето правиме исто така пауза и од 30 мин, од некои информации што ги имам а колку се точни незнам но кај мене функционира е дека ако имаш секс без кондом треба да се почека најмалку 30 мин до следната тура
30 минути чекаш за да земе душа, а сперматозоидот може да "преживее" до 72 часа надвор. Т.е. доколку сврши во тебе и во наредните три дена овулираш, постојат шанси да останеш бремена. Она што го зборите да останал сперматозоид и со предсемената течност да доплива, е реткост шансите да останеш бремена се 1:1000 зошто предсемената течност ги успорува, заразлика од семената која и ги "чува" а и им помага да пливкаат побрзо . А џабе му е миење, неможе он тушот да си го пикне и да измие све, ако се помоча арно, ама после свршување-мочање-свршување сте го прашале ли како моча после? Е јас ќе ви кажам болно, па пенисот не е створен да рмба по цел ден, мочните и сперматозоидните канали отекуваат и промената е болна . Ова чисто информативно да си знаете Да ви каже дада Најубава .