Не. И да напоменам, пошто прв пат си имала односи менструацијата можи да ти задоцни од тоа, ама не си бремена
Нема никакви шанси. Си требала подобро да се информираш за овие работи пред да започнеш со секс... Немам коментар.
Аман бе, сите прашања ти се од овој тип. И јас ке те искарам како другите, ако не си доволно информирана, не впуштај се во нешто вакво додека доволно не спознаеш што и како оди. Бремена не си и не би можела да останеш ако не ејакулира во тебе. Со овие стресови само можеш да си ја пролонгираш менструацијата и да се нервираш уште повеќе без потреба. Верувај, од искуство ти кажувам. А од предсемена течност штом јас како највечи баксуз планете не сум останала, за други чисто се сомневам.
Не ме карај не дека не сум информирана него прв пат имам однос а и паничар сум ради таа проклета течност ...фала како и да е феминки
Совет за сите драги феминки Информирајте се. Мали се шансите од предсемената течност да забремените. 2. Немојте да практикувате секс без кондом од причина забременување и сексуално преносливи болести. 3.Иако сте во долга врска, повторно пазете. 4. Е веќе ако доволно си верувате еден на друг, озбилни се работите измеѓу вас значи не сте си само забава за една вечер, би можело секс без кондом, впрочем и јас имам со мојот сопруг. 5. Без разлика што и да правите, ако сте сексуално активни, носете си кондом со вас и пијте си апчиња за контрацепција. И најважното, умот во глава и не верувајте на секому, информирајте се, пред се заштетете се себе си а и партнерот за да не ве боли после глава. И се да е во ред, нормално по малку сите сме паничеле, ама подобро да се спречи од колку да се лечи. Ете, иљачов е пет пари, ама кој да знае. Затоа еве дознајте за да не ми се секирате толку млади и убави со цел живот пред вас. Ако не си помогните сами, тогаш кој. Поздрав до сите вас
Јас со дечко ми од секогаш сме имале без кондом и ми се дешавало да пропаничам малце (у смисла да не забременам) ама стално си се смирувам дека не било во плоден ден (тоа секогаш си пресметувам и имам незаштитен само во неплодни), дека не ејакулирал во мене, а ако евентуално нешто од оној 0,00001 % се пројави улогата на предсемената течност...здравје Боже, требало да се случи. Знам дека тој ке биде покрај мене и никогаш не би дозволиле да убиеме (абортус) нешто невино. Вистина дека сме млади и не ни е време за формирање семејство, но уживањето е поголемо вака, а тоа е ризик кој си го носиме на секоја тура задоволство. До душа....ако размислувам дури и индивидуално (као ако забременам и он побегне од одговорноста на татко) јас пак ке го зачувам иако сум 23г. Мнооогу е поголемо уживањето без кондом....а тоа секогаш си носи мал ризик Поздрав феминки
де луѓе се плашам и јас. дечко ми никако не сака да имаме односи со кондом вика дека не бил он дете да свршувал во мене. а може ли да останам бремена така?
Милион пати поставено прашање, па прочитајте малце низ форумов бе девојки Можеш, и предсемената течност содржи сперматозоиди, но во помал број, затоа шансите се минимални но сепак ги има. Но затоа шансите да се забремени доколку се има во текот на една вечер повеќе партии се поголеми, бидејќи од првото свршување сперматозоидите остануваат во каналот и се исфрлаат со предсемената течност. Затоа втората партија со кондом, а ако веќе толку не сака со кондом, нека уринира пред тоа ( урината ги уништува сперматозоидите) и нека се измие убаво. Иако јас мислам дека пак ќе има шанси Затоа кондом, ништо не го кошта да си го облече другарчето, и не е само бременост од кај знаеш дека нема некоја ППБ
едно вели теоријата а во пракса е се многу поинаку.Теоретски може да се забремени и од предсемена ама во пракса се случува многу ретко скоро никогаш(е сеа ако си ептен малер)Во илјданици една. Ние кога се пазевме имавме односи со години без кондом и не свршуваше во мене па ниту еднаш не останав бремена од предсемена
да али ја сега си пресметав на календаров на фемина и сме имале секс без кондом и во плодните денови кажете ве молам што да правам
Нема врска, штом не свршил во тебе гарантирано нема ништо така да уживај. И користете си кондом ако толку му ја мислиш.
Секс со кондом е исто како да мирисате ружа/трендафил со гас маска. (јака метафора, а?) Девојка ми се плаши да го прими без кондом и никако нејќе ако претходно моето алтер его ака пенис не е во униформа, т.е. облечен во кондом. Во право си е девојчето, принципиелно си е и си вика што е сигурно сигурно е нејќе ич ризик околу тие работи. Респектирам туѓа воља. Али дефинитивно без кондом сметам дека е врвно задоволство за разлика со кондом. Но, секс е секс, убаво е секако, не дискриминирајте ако некој сака со кондом.
Заљубена сме имале ние и во најплодни без кондомот па ништо уживај треба да сврши во тебе па да биде нешто
немозам да ве разберам бе секс без презерватив СПИ,други бактерии, и не дај бозе некое сперматозоидче да се испушти(нели кога машкото е возбуден ) па после ке биде играчка-плачка познато сценарио требав да добијам, ама не ми дојде, бремена сум, тестови, гинеколози, паника и тн, и тн.
нема зошто да се плашиш од болести и нфекции ако си имаш еден сексуален партнер со години веќе.А и тоа дека ќе се испуштело ...не не се испушта тоа така лесно.
Бактериите како такви постојат во одредено ниво и тоа се смета за нормално, се разбира и женскиот полов орган содржи ph вредност. Тоа што се има постојан партнер не го спречува фактот дека под некоја околност може да се промени тоа ниво на бактерии и да премине во инфекција. Се разбира самата хигиена и бројот на сексуални партнери имаат улога, меѓутоа можни се и такви случаи. Значи ако имаш постојан партнер не значи дека си отпорна на бактерии. Ова го зборам од лично искуство, така да кондомот не го користиме толку колку за заштита од бременост, туку од некоја бактерија.
Некогаш имаме без, некогаш со. Секако дека без кондом чувството е боље. Верувам во него и не се плашам од инфекции, а може и да се контролира. Сепак инсистирам да биде со кондом, ама кога се нема ...
Јас уживам во секс без кондом, искрено . Да постои страв како и кај секоја девојка, па ако доцни малку (до душа јас имам за жал ептен нередовен циклус и никогаш неможам да израчунам плодни денови) одма коленици се тресат и одма гради болат, одма апетит, гадење... барем мене се потсвесно ми било. Се опседуваш и од самата психа што нон стоп мислам малку црева да ми закркореле одма лелеее да не сум бремена . Искрено мислам дека шансите да се забремени од предсемена течност се многу малииии... А што се однесува на страв од инфекции немам. Немам затоа што до сега сум немала ни обична кандида, ни бело прање ни ништо да чукнам во дрвце А од друга страна на овој партнер сум му јас прва па и тоа е причина да не се плашам. Е сеа нормално немора да значи ама до сеа сум немала проблем, се надевам така и ке остане...