Алооооо ДЕВОЈКИИИИИИ полекаааа ..... Зошто вака ја нападнавте кутата девојка????? Па објаснете и .... помогнете и,впрочем затоа и пишала овдека.Зошто вака се подбивате со нејзината неукост? Па никој не ве тера да пишувате на сила.Кога веќе пишувате пишувајте да му помогнете некому а не да се подбивате со него и да го терате да се чувствува полошо. Размислете малку
Цуре биди без гајле бремена не сиа и па апчето нели си го испила во никојслучај не си, немало ни потреба да пиесш апче само сетоа ова се случува заради недоволна информираност.
Мислам дека немаше потреба да ме напаѓате одма. Само прашав па тие што сакат да помогнат нека пишат. Мислам дека не е многу смешно. Не дека не сум доволно информирана ама моментално сум во страв и мозокот ми е исклучен. Само на тоа мислам....а и некаде на интернет по форуми имам прочитано дека девојката иако го испила апчето...сепак останала бремена исто така во погорните мислења една девојка напиша дека мајка и ја родила нејзе од предсемената течност и тука ме фати паника. Немам никакви симптоми...не ми се лоши, немам вртоглавици ниту ми се повраќа и само се надевам дека не ми е ништо. Исто така немам никакви последици од апчето и малку ми е чудо тоа. Сепак фала на сите што одговоривте...поздравче
Ја родила од предсемена течност викаш може да ! Ама ако се сексале што се вика здраво,или имале повторен однос, а не како ти до пола влегол во тебе и готово бремена си. Кој знае и колку малце предсемена течност имало, таа се лачи повеќе за време на пенетрирањето, кое кај тебе го немало баш Затоа внимавај малце, како туку така си се напила апче а имаш само 15 години, па ти уште не си ни развиена како што треба А какви последици сакаш да има? Да ти се лоши врти, да припаѓаш Ако ти на секое вакво паничење пиеш норлево..
како што кажав погоре не сум 15 години....и добро...сакав јас да го испијам....за да бидам посигурна дека нема ништо да има...сепак ми е страв сеуште
Е добро де, не си 15-16 си... исто е... Не се секирај, апчето нема да му наштети на бебето. ќе се роди живо и здраво, само ќе имате еден друг проблем. Ти ќе претрпиш многу тешка операција затоа што ќе нема од каде да ти го извадат детето.
Мислам дека нема потреба од зафрканции....и на тебе може некогаш ќе ти затреба помош од нешто...па нема да ти биде убаво такви коментари да ти пишуваат! Фала сепак, поздрав
Што да ти кажам друго девојко, освен да се информираш добро пред да започнеш со секс... Ова не е на арно. Сите тука ти кажуваме за твое добро, иако некои се малку поостри спрема тебе. А за апчето, можам да ти кажам дека си го испила без потреба, и можно е да ти се поремети циклусот. Шо се однесува до бременост-нема теоретски шанси. Така да, памет за друг пат.
звучиш по малку наивно незнам за тебе, ама во машко речиси и немам доверба т.е. не постои машко на кого 100%мозам да му верувам кога-тогаш ке те зафркне(мозеби кога ти најмалку очекуваш) а што си е сигурно, сигурно си е , ПРЕЗЕРВАТИВ
Кој тоа нас ни кажува за наивност. Ти покрај толку дечковци што те допреле, ти се насмевнале, или ти ставиле лајк и треба да се секираш, ама некој што си има партнер со години, нема што да се плаши од болести.
srcekrsacka не постои ниту еден човек на кого можам 100 % да му верувам, понекогаш и во себе си се сомневаме.. Секој има свое мислење, и секој прави како што му одговара ..
тоа што беше овој ме погледна, ме допре или слично беше онака-муабети без врска а партнер со години ни тоа не е сигурен, оти ако тој има нешто во себе (а незнае за таа болест, бактерија) мозеби и ТЕБЕ да ти ја пренесе, нели без да сака
така е, имаш право, ама кога ке закачиш некоја бактерија, болест, или недај бозе СИДА од "постојаниот" партнер ке се чешаш, ама касно ке ти биде-или која и да е девојка
Ха, убаво ти кажаа погоре дека ако си долго време со еден и постојан партнер и имаш доверба во него како и тој во тебе..
Премногу одговори за да успеам сите да ги прочитам, но од неколкуте последни само ќе потврдам ПРВО И НАЈВАЖНО ДОВЕРБА, а потоа одлука за секс без кондом. Јас и дечко ми не користиме буквално никаква заштита, но затоа имаме голема доверба еден во друг. Прво знаеме дека нема никој друг освен нас двајцата, т.е. дека не постои некоја трета личност па да се плашиме од инфекции. Второ сите брисеви и испитувања досега биле со совршена слика и без никаква инфекција. Трето и двајцата сме со истиот став околу бременост. Не викам дека со кондом е помалку убаво, меѓутоа јас си имам мака за од таа страна, секогаш после односи со презерватив сум осеќала пецкање и чешкање(а инфекција нормално пак нема), вака барем немам таква мака, а и чувството на блискост е многу многу поголемо, едноставно волшебно(ова звучам како машко што треба да наговори девојче на секс без кондом , меѓутоа јас така го доживувам тоа), сепак пак ќе кажам без доверба и пред се комуникација помеѓу партнерите ова не е можно. Исто така и искуството многу значи
Се согласувам со тебе. И јас со дечко ми имам односи без презервативи и до сега не ми се случило ништо(не дај Боже да се случи). Имам целосна доверба во него, кога станува збор за тоа, знам дека сум му единствена партнерка и немам зошто да се гризам од инфекции и слични работи. Доколку би имала односи со некој непознат(што не верувам дека тоа ќе се случи) секако би користила презерватив. И мислам дека не треба толку остро да се понашате спрема девојката, таа не прашала нас бидејќи сигурно нема на кого да се обрати. Сум била и јас во таква ситуација и не би ми било убаво така остро да ме осудуваат.
Добро а што ќе ни предложиш за да не фатиме од постојаните партнери сида Цел живот да имаме секс со кондом, или може од кога ќе ни стави прстен на прстето да имаме без кондом, зошто тогаш сигурно нема да фатиме сида и да се чешаме, или ни тогаш да немаме секс без кондом ќе си одиме сите на вештачко оплодување и решен проблем
Ајде вака имам еден мал да речеме проблем можеби ми треба само малку храброст и поддршка во смисол да не почнам да паничам.Имав односи со партнерот заштитени,додека во вториот пат без кондом,но не пенетрираше во мене,како да објаснам,беше близу мене но се така ми е малку нејасно зашто бевме под дејство на алхохол.Сврши како што паметам така,на мојот задник но не надворешно туку оф боже незнам ни како да се изразам,најпросто не во мене навлезен туку така...ни на задникот близу вагината...можеби делувам смешно со оглед на моите години и се,но еве 4 дена ми доцни...веднаш по односот дали некако испаничив така некако во последно време практицирам само заштитен однос а овој втор пат беше нели без кондом....значи едно е сигурно -не беше во мене ...глупаво најглупаво прашање :неможам да забременам нели...смешна сум си кога си се читам но ете постои еден страв во мене мал кој лесно може да разгори ако уште некој ден не ми дојде..имам некои благи симптоми така зголеме апетит, благи болки во стомакот но сепак не сум добила....инаку редовна ми е изрегулирана веќе две години....кога ја гледам табелава на фемина се нервирам треба веќе 4ти ден да ми е.....и проблем е што немам јасно сеќавање на моментот кога со партнерот бевме интимни,но 90 посто сум сигурна дека сврши околу мене..совет коментар што и да е?
Срцка за тоа јас ќе ти кажам: -Тест -За -Бременост Оди во аптека земи направи го!Увери се!А тоа што ти касни нервозата има вмешано прсти! Не се нервирај и пиши што ќе се случи