Athena, не сакам да те плашам, затоа што знам дека си под стрес, ама постои голема сигурност да останеш бремена на ваков начин, доколку дечкото не уринира, затоа што моја другарка остана бремена баш вака, на втора партија дечко и само се избришал, не уринирал , што значи во каналчето имало сперматозоиди и се фатила работата и таа беше уверена дека нема шанси така да остане бремена, ама сега си има бебенце од година дена.Ако не планираш да чуваш дете сега, повеќе внимателност, затоа што многу мало количество на сперматозоиди е доволно да се оплоди јајце клетката.Позз и пиши што си направила..
Морам да те поправам не е доволно мало количество сперматозоиди, туку само ЕДЕН е доволен. А во спермата ги има милиони. Во право си за тоа што го пиша, во каналот остануваат сперматозоиди кои заедно со предсемената течност која служи како подмачкувач кај машките и се лачи секогаш при сексуален однос, ќе излезат. Затоа се вели дека има шанси да се забремени од предсемена течност, таа сама по себе нема сперматозоиди ако е каналот чист, ама во вакви случаеви кога претходно веќе имало ејакулација таа ги носи со себе оние што останале. Голем број девојки забременуваат така и мислат дека забремениле од предсемената течност, што не е точно. Забременуваат од сперматозоидите останати од претходниот однос.
Фала девојки конечно добив објаснување... Само се надевам дека се ќе биде во ред, ќе пишам инфо во секој случај.
Имам редовен секс година дена и морам да нагласам дека само првите два месеци користевме кондом од тогаш па се на вака единствена заштита е тоа што свршува надвор и сега засега можам да кажам дека тоа функционира.. но синоќа ни се деси мал инцидент сврши на мене и осетив како спермата ми се слева по вагиналниве усни и клиторисот, одма паника влазни марамчиња одмивање ама се некако низ глава ми се мотаат црни мисли, па дали е возможно некое сперматозоидче да се слеало и во мене?
Ne veruvam,za da ostanes bremena treba da svrsi vo tebe da isprica spermata,ali kako i obicno nie zenskite postojano mislime na najlosoto i se izlozuvame na stres.
Ах бе девојки бе, кажете им на вашите дечковци, или мувачи, или што и да е , да си користат заштита и да не се изложувате на непотребни стресови... Ве читам, туку калкулирате што е потребно, колку е потребно, како е потребно... Затоа и постои заштитата, па дури и да ви е доволно ако свршува надвор за да не сте бремени, не ви текнува и на огромниот број инфекции и СПБ кои постојат? Крај краева, сексот како секс е феноменално искуство, без па и со заштита, а имате и ултра-тенки кондоми за поголемо уживање. Практикувајте со такви, и готово, нема филозофии, а значително ќе се намалат и новите теми кои се отвораат од нови членки со една цел - да дознаат дали се бремени.
Да во право си ама кога станува збор за постојан партнер и редовен секс некако сме полабави во однос на инфекции и сексуално преносливи болести, а и ако при секој однос користиме заштита има да банкротираме
Off dusicka nemoj da kompliciras bez pricina taka ako se ostanuvalo trudna do sega site ke bile, jas imam odnosi 5 godini pa dosega retko koristam kondom taka da do sega ne sum ostanala nema potreba od panika i strav so toa mozes samo d aja odlozis za nekoj den menstruacijata od nervozi bidi si spokojna i srekjna
ЈАС ИМАВ ОДНОСИ 2 ГОДИНИ И 3 МЕСЕЦИ, И ПОСЛЕ ТОЛКУ ВРЕМЕ ОДНОС БЕЗ ЗАШТИТА, ОСТАНАВ БРЕМЕНА, БЕЗ ДА СВРШИ ВО МЕНЕ! НЕСАКАМ ДА ВЕ ПЛАШАМ, АМА МЕНЕ ЕВЕ МИ СЕ СЛУЧИ ТОА.. НИТУ ЈАС НЕ ВЕРУВАВ ДЕКА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ, АМА ПОБАРАВ НА ИНТЕРНЕТ И ВИДОВ ДЕКА И ТОА Е МОЖНО, СЕ СЛУЧУВА РЕТКО, АМА СЕ СЛУЧУВА.. ОД ПОДСЕМЕНАТА ТЕЧНОСТ МОЖЕ ДА СЕ ОСТАНИ ВРЕМЕНА, БИДЕЈЌИ И ВО ТАА ТЕЧНОСТ ИМА ЗАЛУТАНИ СПЕРМАТОЗОИДИ, И ЗАТОА, СЕ Е МОЖНО..
ddusicki da vi kazam edna moja situacija imav odnos so deckomi so kondom ama kondomot se iskina i toj mi svrsi vnatre potoa mi kasnese 3 nedeli mi bese strav da ne ostanam bremena pa si zedov test testot izleze negativen i po nekolku dena mi dojde ama zborot mi bese najuboo i naj sigurno e bez kondom zos koga treba da svrsi nadvor svrsuva