Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс без кондом

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 21 ноември 2009.

1. Athena

Athena Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    Во право си јас мојов го критикувам...

2. Nice.girl

Nice.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Athena, не сакам да те плашам, затоа што знам дека си под стрес, ама постои голема сигурност да останеш бремена на ваков начин, доколку дечкото не уринира, затоа што моја другарка остана бремена баш вака, на втора партија дечко и само се избришал, не уринирал , што значи во каналчето имало сперматозоиди и се фатила работата и таа беше уверена дека нема шанси така да остане бремена, ама сега си има бебенце од година дена.Ако не планираш да чуваш дете сега, повеќе внимателност, затоа што многу мало количество на сперматозоиди е доволно да се оплоди јајце клетката.Позз и пиши што си направила..

На Anon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Морам да те поправам не е доволно мало количество сперматозоиди, туку само ЕДЕН е доволен. А во спермата ги има милиони. Во право си за тоа што го пиша, во каналот остануваат сперматозоиди кои заедно со предсемената течност која служи како подмачкувач кај машките и се лачи секогаш при сексуален однос, ќе излезат. Затоа се вели дека има шанси да се забремени од предсемена течност, таа сама по себе нема сперматозоиди ако е каналот чист, ама во вакви случаеви кога претходно веќе имало ејакулација таа ги носи со себе оние што останале. Голем број девојки забременуваат така и мислат дека забремениле од предсемената течност, што не е точно. Забременуваат од сперматозоидите останати од претходниот однос.

4. Athena

Athena Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2

Фала девојки конечно добив објаснување... Само се надевам дека се ќе биде во ред, ќе пишам инфо во секој случај.

5. independent987

independent987 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Имам редовен секс година дена и морам да нагласам дека само првите два месеци користевме кондом од тогаш па се на вака единствена заштита е тоа што свршува надвор и сега засега можам да кажам дека тоа функционира.. но синоќа ни се деси мал инцидент сврши на мене и осетив како спермата ми се слева по вагиналниве усни и клиторисот, одма паника влазни марамчиња одмивање ама се некако низ глава ми се мотаат црни мисли, па дали е возможно некое сперматозоидче да се слеало и во мене?

6. cookie.z

cookie.z Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Ne veruvam,za da ostanes bremena treba da svrsi vo tebe da isprica spermata,ali kako i obicno nie zenskite postojano mislime na najlosoto i se izlozuvame na stres.

7. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Ах бе девојки бе, кажете им на вашите дечковци, или мувачи, или што и да е :D, да си користат заштита и да не се изложувате на непотребни стресови... Ве читам, туку калкулирате што е потребно, колку е потребно, како е потребно... Затоа и постои заштитата, па дури и да ви е доволно ако свршува надвор за да не сте бремени, не ви текнува и на огромниот број инфекции и СПБ кои постојат?
    Крај краева, сексот како секс е феноменално искуство, без па и со заштита, а имате и ултра-тенки кондоми за поголемо уживање. Практикувајте со такви, и готово, нема филозофии, а значително ќе се намалат и новите теми кои се отвораат од нови членки со една цел - да дознаат дали се бремени. :lol:

На Palchica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. independent987

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Ние женскиве сме паничарки, ама и кога од секаде ке прочиташ се нешто и влијае на психа.. |(

9. independent987

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    8
    Да во право си ама кога станува збор за постојан партнер и редовен секс некако сме полабави во однос на инфекции и сексуално преносливи болести, а и ако при секој однос користиме заштита има да банкротираме :P

На zaljubena589 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.656

не си бремена , мора да сврши внатре во тебе за да забремениш, а надворешно нема шанси 100% ;)

11. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    5 мин слатко,цел живот татко :D

На independent987 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vesne-ee

Vesne-ee Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Off dusicka nemoj da kompliciras bez pricina taka ako se ostanuvalo trudna do sega site ke bile, jas imam odnosi 5 godini pa dosega retko koristam kondom taka da do sega ne sum ostanala nema potreba od panika i strav so toa mozes samo d aja odlozis za nekoj den menstruacijata od nervozi bidi si spokojna i srekjna ;)

13. zaljubena93

zaljubena93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    9
    ЈАС ИМАВ ОДНОСИ 2 ГОДИНИ И 3 МЕСЕЦИ, И ПОСЛЕ ТОЛКУ ВРЕМЕ ОДНОС БЕЗ ЗАШТИТА, ОСТАНАВ БРЕМЕНА, БЕЗ ДА СВРШИ ВО МЕНЕ! НЕСАКАМ ДА ВЕ ПЛАШАМ, АМА МЕНЕ ЕВЕ МИ СЕ СЛУЧИ ТОА.. НИТУ ЈАС НЕ ВЕРУВАВ ДЕКА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ, АМА ПОБАРАВ НА ИНТЕРНЕТ И ВИДОВ ДЕКА И ТОА Е МОЖНО, СЕ СЛУЧУВА РЕТКО, АМА СЕ СЛУЧУВА.. ОД ПОДСЕМЕНАТА ТЕЧНОСТ МОЖЕ ДА СЕ ОСТАНИ ВРЕМЕНА, БИДЕЈЌИ И ВО ТАА ТЕЧНОСТ ИМА ЗАЛУТАНИ СПЕРМАТОЗОИДИ, И ЗАТОА, СЕ Е МОЖНО..

На Dona-Ares и Springy им се допаѓа ова.
  14. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    "Ќе го извадам на време" - Непознат родител.

На Rose96, Anon, Ani.cka и 4 други им се допаѓа ова.
  15. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    ddusicki da vi kazam edna moja situacija imav odnos so deckomi so kondom ama kondomot se iskina i toj mi svrsi vnatre potoa mi kasnese 3 nedeli mi bese strav da ne ostanam bremena pa si zedov test testot izleze negativen i po nekolku dena mi dojde ama zborot mi bese najuboo i naj sigurno e bez kondom zos koga treba da svrsi nadvor svrsuva

16. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    а за промена може со кондом и да си сврши надвор

На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.
  17. babyane18

babyane18 Истакнат член