значи вчера имав незаштитен однос со дечко ми,пред тоа се стргавме и имаше течност на неговиот(беше влажен) ,но кога решивме да имаме,со влажно марамче се избриша и биде што биде,15-тина секунди пред да сврши го извади, дали е можно нешто да се закачи??ве молам за одговор
Nema sansi, za da ostanes bremena treba poveke tecnost, erekcija ova, ona...Ne citaj za moznosta nekoj spermatozoid da ostanal, gluposti...koja e ostanata bremena ako ne e "napolneta" bre? Devojki, nekoi i poveke pati sakaat da ostanat bremeni, pa ne faka, a nema sansi od tolku malku da se ostane bremena...Plus toa, toj ne svrsil vo tebe, zatoa, nisto strasno..
можно е да се остане трудна дури и една капка ако нема свршено во вас.. тоа го кажувам од лично искуство.... никако без заштита! гинекологот баш ми кажа- 10-20% од тие што имаат незаштитен секс затруднуваат. и јас не верував, и 2 години со дечко ми имавме незаштитен секс затоа што секаде сите викаат дека нема шанси да се затрудни ако не сврши во тебе, али ете се случува.. ви кажувам да пазите за да не се зезнете.. и во предсемената течност (или како и да ја викаат) има сперматозоиди. ретко се случува да се затрудни али може да се случи. ете мене 2 години не ми се случи а прилично често имаме секс али очигледно некогаш може да се деси ако не сте спремни за последиците, мој совет е заштита. има мн врсти на заштита, немора кондом ако не ви се свиѓа, има и апчиња за контрацепција со многу мало количество хормони.
Zenski ako svrsi partnerot nadvor i ako se izlizga spermata nadolu nadvoresno okolu otvorot na vaginata dali e mozno nesto da navleze i da se sluci nesto nesakano? sekogas vnimavame i koristime zastita ama taka ispadna ovaj pat i sega sum ispanicena... toj bese pozadi mene svrsi nadvor sigurno ama se izlizga spermata i dojde do dolu...pls pomognete kazite sovet . pozz
aaa i zaboraviv da kazam deka posle toa odma se izbrisav ama ako ostanalo nesto ili ako so brisenjeto nesto navleglo i potoa imavme seks uste ednas ama so kondom .. ako nesto ostanalo nadvoresno okolu otvorot dali na toj nacin pri vtoriot pat bi mozelo da navleze?
незнам колку е тероретски можно али за секој случај напиј се норлево ако мислиш дека може да останиш бремена ако не чекај на ризик да ти дојде наредната ментруација или после7-10 дена направи еден тест или преку урина или преку крв
ama jas sum mnogu osetliva na takvi hormonski apcinja ne smeam da gi pijam...a i stetni se..toa se sluci vo sabotata, 2 dena otkako mi zavrsi menstuacijata , imam redovna menstruacija so znaci deka ne bev vo plodni denovi..
Ако си присуствувала барем на еден час по биологија би знаела дека спермата од лизгање од стомакот до долу неможе да оплоди јајце клетка. Биди си мирна не си трудна, ама срамота вакви работи на 19 години да не знаеш...
ne bese od stomakot rekov deka toj bese pozadi mene... bevme vo kuceska poza neznam vas so ve ucele na casovite po biologija ama vakvi raboti nie ne sme ucele za lizganje na spermata a sekogas koa ke se sluci nesto na tvoja koza se ispanicuvas i baras drugo mislenje , ne stanuva zbor za neinformiranost samo...
ако си осетлива на хормонски апчиња на кондом не верувам да си осетлива али у секој случај може и на бременост да станеш осетлива
znaci eva kako sto kazav sekogas upotrebuvame kondom ova taka se sluci prv pat...na sekoj mu se slucuva da ima nekogas seks bez zastita a ne znam zosto se ismejuvas jas samo pobarav mislenje ako ima nekoj posikusen i nekoj sto se poveke razbira da mi pomogne...
Nema apsolutno nikakvi sansi da ostanes trudna.kako prvo ne ti bile plodni denovi,kako vtoro nema sansi spermata so lizganje da navleze dlaboko vo matkata(ne se pravat bebinja tolku lesno).Treto spermotozoidite mn.malku ziveaat nadvor,samo nekolku min.se na se.Baska vtorata runda vi bila so kondom-ne grizi se.
нема потреба да паничиш како што ти кажаа и другите и јас ке ти го кажам истото штом свршил надвор од тебе нема потреба да паничиш и да се вознемируваш спи си раат
Bez razlika na toa sto se razlilo nadole , ne e mozno nisto da ima vlezeno taka? vi blagodaram nogu sega sum pomirna ama sepak najmirna ke bidam koga ke mi dojde i veke bez zastita nisto
Ајде и јас да пишам на темава, да не останам покуса...Некогаш си велев никогаш нема да се ставам во таква ситуација,ама еве ме... 16 ден од циклус..со дечко ми имавме незаштитен, прекинат сексуален однос ( што значи надвор завршуваше).. помеѓу секоја партија, да кажам, идеше во вц, мочкаше, и си го миеше да се изразам... е сега теткава ја нема уште да дојде... дали некој од вас знае да ми каже дали има некаква си теоретска шанса да се случи тоа за што не сум подготвена во моментов? Сепак ми биле плодни денови.. и уште нешто до пред 3 месеци користев орална контрацепција ( тогаш циклусот ми траел 28 дена) претходните 2 месеци исто на 28 ден добив...има ли можност да настанала некоја промена од тој смисол? бидејќи пред да ги пијам таблетите циклусот ми беше 30 дена... фала ви на одговор..се надевам ќе добијам..
Можи да ти касни и од др причини...стрес,антибиотици,прелада... а и се е до психата, престани да мислиш на тоа и ќе видеш дека ќе ти дојде... Исто така постојат и мнооooогу мали шанси од таа предсемена течност... но така лесно не се останува бремена, почекај уште малце и земи тест за да си бидиш сигурна (иако мислам дека нема потреба)
женски може ли да ми каже некоја дали предсемена течност се лачи за непосредно пред ејакулацијата или нема врска ? дечко ми пенетрираше во мене неколку пати и после продолживме со кондом( сврши надвор од мене плус) но бидејќи можно е да сум во плодни денови малце сум испаничена