Jas piev kontraceptivi imam loso iskustvo gi piev edna godina se zdeneliv 10 kila mene mi gi preporaca mojot ginekolog sega da me ubies ne mi teknuva imeto bea nekade 200 den ne mi teknuva sega ima 2 god sto gi ostaviv ama najdobro da se konsultiras so ginekolog nemoj na svoja raka da prezemes nesto.se nadevam ti pomognav Inace od tel pisuvam se izvinuvam
Imam edno prasanje...Imav seks bez kondom, no deckoto bese premnogu zapalen pa osetiv deka poveke pati bese vlazen vo predigrata. e sega toa li e predsemenata tecnost ili...? ne sum mn informirana vo vrska so ova. Mnogu brgu svrsi i se plasam da ne moze da zabremenam od taa predsemenata tecnost. inaku, pominaa 4 dena otkako mi zavrsi ciklusot. toa se neplodni denovi?
плоден ден ми е само што видов во календар...се однесував неодговорно пошто имав секс без кондом се занесов ете...и сега малку се загрижив читајќи ве...Имавме секс и тој излезе пред да сврши, значи сврши надвор но претходно забележа дека лачи мн течност (предсемена) па на пола излезе и се избриша...потоа откако сврши(надвор) немавме по втор пат бидејќи тешко му беше „да се врати во живот„. Но се триевме допиравме како и да е...се избриша претходно како и да е,... Дали можеби си умислувам и си создавам непотребна паника? Пошто видов дека ми е плоден....отсега нема шанси без кондом тоа е дефинитивно. Ако некоја девојка може да посоветува нешто или сподели слично на моево искуство нека пише позз
Има повеке видови но пред се треба одиш на гинеколог да ти напраи хормонални испитувања и според тоа ке ти определи какви треба да пиеш.Ја колку што знам потребно е да се посети лекар пред да се почне со пиење на истите ,односно не е препорачливо да се земаат на сопствена рака.За ефектите кај секого е различно.И мене некои другарки ми се фалеле дека од тие апчиња им се исчистило лицето од акни,освежени некако беа а и циклусот им се доведе во ред.Други се жалеа дека се здебелиле,но стручно лице ми има кажано дека сепак драстично здебелување не се должи на апчињата туку на тоа што личноста не води сметка на исхраната. Јас ги знам Дијане и Јасмин и мислам дека по аптекиве се околу 500 ден може нешто повеке.
Јас се извинувам ама на кого се обрати поточно? Би рекла дека сарказмот е непотребен, луѓе сме, знае се да се случи, па некогаш и да бидеме неодговорни нели..
Imam edno prasanje...Imav seks bez kondom, no deckoto bese premnogu zapalen pa osetiv deka poveke pati bese vlazen vo predigrata. e sega toa li e predsemenata tecnost ili...? ne sum mn informirana vo vrska so ova. Mnogu brgu svrsi i se plasam da ne moze da zabremenam od taa predsemenata tecnost. inaku, pominaa 4 dena otkako mi zavrsi ciklusot. toa se neplodni denovi?
Плодни денови се од 9-18 ден каде 13/14 настапува овулација-прскање на јајце клетката,која може да биде оплодена или исфрлена преку следната менструација. Во предспермалната течност има спрематозоиди,а со тоа и шанси за бременост,но се многу помали. Совет-направи си тест за бременост,чисто за твоја сигурност,но мислам дека не би требало да си бремена.
Еве можеш да си провериш кога ти се плодни денови овде,на овој календар. http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... savedata=1
се има по светов затоа кондомче и терајте си....не менва ништо кондомот исто задоволство е и со него и без него
секс без кондом нормално ако си со со сигурен партнер во сериозна врска на кој му веруваш за кој знаеш што сака и што не, како тоа ке го направи , нормално дека е поубаво без кондом во таа ситуација, а ако ти е некој колку да легнеш една вечер или па не го познаваш доволно тогаш нема шанси без кондом , нормално нели. па и да станам мајка на 20 години не би ми било криво затоа што знам дека човекот ме сака и дека би бил со мене , едноставно сигурен ми е, му верувам , епа зошто тогап е морално кондом да користам а?
Зошто да немаш секс без кондом ако си имаш сигурен партнер? Незначи ако имаш секс без кондом дека ќе останеш бремена,ако внимавате и двајцата нема да имате потреба од паника. Еве јас пример неможам да имам секс со кондом,дури и со најтенките јас добивам воспаление,ми се иритира и ме пече после тоа 2-3 дена.
И јас неможам со кондом ,а и на дечко ми поубаво му е така... Не глеам некој проблем зашто би морало кондом. Секако дека е побезбедно од болести и несакана бременост али долго време сме заедно и ако се деси нешто непланирано нема да биде сташно
не е муабетот да немаш туку не е толку страшно како што го претставија тоа пред мене.има ризик но ризикот е прифатен Ете тоа е зависи кој како разбира