ако продолжите без заштита значи го прифакаш ризикот да чуваш бебе уште сега коа и ти самата си дете ако си спремна да имаш бебе ондак терај без заштита а тоа што има болести еден тон изгледа не те интересира???
Pa togash kje treba da prodolzham so zashtita se dodeka ne odluchime da se zememe! Jas ne sakam da imam bebe ushte sega a ni toj! ..No ako nemame zashtita nema da imame odnosi! I chesto se karame za toa..
Ц.ц.ц.ц.ц.ц..ц.. Не можам да се изначудам колку ни е неписмена младината! Тој твојот дечко, што мисли дека значи тестот за бременост? Тој да не мисли дека ако направиш тест за бременост - нема да забремениш??? Од твоите постови можам само да заклучам дека тестот и кондомите ги ставате на исто рамниште. Си запнала, тест та тест! И што кога ќе направиш тест и ако тестот покаже дека си бремена? Што тогаш? Што сте решиле? Ќе абортираш или ќе раѓаш на 16 години? Чукни си ја главата девојче!!! Земи прочитај некоја буква од оваа тема. Едуцирај се прво, па потоа одлучувај што и како ќе правиш! Дали знаеш колку сексуално преносливи болести има? Дали знаеш во каков ризик се впушташ? Дали ги знаеш последиците? А дали твојот дечко знае? Едно да ти кажам, кога се возбудени мажите не мислат многу со горната глава. Треба мноооогу искуство за да биде прво тој сигурен, а потоа и ти.
Nie ne sme sigurni vo testot no sepak go zemame.. I zatoa imame odnosi koga imame zashtita! I jas mu velam na de4komi da ne zemame test so tie pari kje kupime kondomi no toj saka da zemam test.. Ako ostanam trudna normalno deka kje abortiram sigurno nema da imam bebe na 16godini ...(samo sakav da prasham! bidejkji prochitav deka mn. imaat odnosi bez zashtita!) ..Sepak fala shto mi kazhavte!
Како си го кажа тоа, нормално дека ќе абортираш, како да кажа нормално дека ќе си купам фармерки, нормално дека ќе ги фрлам старите искинати патики... Тоа носи свои последици девојче. Не ти велам јас да раѓаш на 16 години, туку да гледаш воопшто да не дојде до тоа да треба да носиш една таква важна одлука во животот. И мислам (не сум сигурна) дека за абортус на 16 години, потребна е согласност од родител (бидејќи си малолетна).
Znam deka ne e ubavo da abortiram no drugo shto mozham da napravam! Osven da vnimavam da ne ostanam bremena! Zatoa kje imam odnosi so dechkomi so zashtita! ..(zatoa sakav da se posovetuvam tuka!)
Како бе толку сте едуцирани за позите во сексот,а појма немате од неговите последици,тргнувајќи од бременост па се до сексуално преносливите болести?
ЈАс уште не ја сфакам поврзаноста со тестот за бременост и презервативите. О Боже,имај милост према младинава и стај им малку а'кл во главата.
Jas samo sakav da prasham shto mislat drygite oti nekoi drygari i drygarki ni velat da imame odnosi bez zashtita.. Zatoa! btw: Jas kako shto znam femina e za da prasham i da pobaram sovet od drygjite! A ne da me kritikyvaat! Ali kako i da e.. Blagodaram za sovetitE! xD
девојче беее......што не ти е јасно??? Стварно не можам да те разберам Едно те исто прашуваш 100 пати :roll:
еј еј не биди увредена и неблагодарна2 страни испишавме треба со кондом ,ама дечко ми нејки, се караме не чувам бебе ке абортирам , Значи баш убаво те советуваа погоре феминкиве стави си ги постовите во глава и земи малку на гугл читни за бременост и преносливи болести убаво е да се знае и пожелно мислам
Ах бе,како е можно толку да сте неодговорни спрема себе. Демек ние овде ти велиме кондомот е штетен и те наговараме на негова употреба? Девојко твој живот шо сакаш прај,та дали со кондом или без кондом не замарај многу.
Okeyy wee! Ionaka de4komi nesaka da imame odnosi bez zashtita a ni jas! Jas samo sakav da prasham shto drugjite mislat! Fala sepak! Pozz!
епа дае цист во смисла да нема некоја болест дае сосема здрав, да нема нисто закачено од некоја претходно Ч)
И да е „чист“, преголем ризик е девојчето да има секс без заштита со оглед на тоа што има 16 години и со таков ризик не може да се носи. Размислете пред да делите совети на КОГО ги делите.