Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс без кондом

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 21 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.635
    Допаѓања:
    106.663

Никогаш неможеш да бидеш сигурна дали ке забремениш или не и кога :!: . И да по твое тешко е да се забремени не е бременоста плукни залепи па затоа клиникине се полни од млади девојки што абортираат ,а и не само легално туку и нелегално :|

немојте да се залажувате со вакво пазење , секс без кондом , бидејки потоа ке се удирате со главата во ѕид :!: што си е сигурно си е сигурно!

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.205
    Допаѓања:
    36.679
    Методот на предвремена ејакулација не е начин на контрацепција. И во тој случај може да се забремени, меѓутоа шансите се мали, само 1%.

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Девојки не дозволувајте да имате односи без кондом.
    Оралните контрацепции се една работа, полни со хормони, додека кондомите покрај заштитата од бременост, заштитуваат од болести, инфекции.
    Не експериментирајте со апчиња, или да одите на опција ќе сврши на страна, бидејќи секунди се во прашање, а возбудата и уживањето се во својата кулминација тие моменти и кај двајцата.
    Иако сте во озбилна врска, и сето тоа, ама сепак не планирате семејство, кондом обавезно, и нема несака... Условете го крај краева чим несака ко човек да разбере..

Моја другарка експериментираат без кондом, па после постојано кука и се плаши за последиците, ама и она е за ќотек, го подржува во тоа да имаат однос без кондом...
    Ем несака кондом, ем несака да закачи некоја инфекција, ем несака бремена да остане, ем појма нема за додатна евентуална заштита..

Не е се во чинот секс, треба и мала едукација за последиците и ситуациите кои би следеле.

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mirena

mirena Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Многу ретко имам секс без кондом, премногу опасно е!

5. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    доколку има сигурност дека партнерот е чист од секакви болести и инфекции, секс без кондом е донекаде безбеден само после 21-22 ден од почетокот на последната менструација, тогаш јајце клетката е во матката но е мртва (значи нема шанси да се оплоди) и се спрема за чистење.. Мегутоа ова важи само за девојки со редовна менструација, кои добиваат на отприлика секој 28 ден. Јас иако имам стабилна менструација, после 22-23 ден доволувам само малку да имаме без кондом ама никако и да сврши внатре !
    А и тој не сака да си игра играчка, свесен е за последиците..

6. buba1234

buba1234 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки

би сакала да прасам нешто. Скоро секогаш имам редовна менструација, сега ми доцни два дена и малце сум у паника, сабајле направив тест за бременост sure chek и ми излезе негативен. сакам да прашам дали имам место за паника или да не си ја замарам многу многу главата. поздрав

7. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    Ние имавме секс со кондом само на почетокот... сега имаме односи 2 години веќе без кондом ама никогаш фала богу не ни се случило нешто несакано а и секако имаме доверба еден во друг... :)

8. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    девојки знам дека е глупаво но во паника сум..невина сум и дечко ми проба да ме скине, осетив болка но незнам дали сум сеуште невина или не :/
    и уште нешто немаше кондом а тоа се случи на плодни денови,незнам дали сум невина.. можно ли е да сум бремена?

9. 27eb

27eb Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Имам прашањее до вас девојкииии,пред 5 дена имав незаштитен однос во плодни деновии не сврши во мене ама па по половина час може и повеќе имавме пак однос и пак не сврши во мене,веќе 2 дена осеќам болка во долниот дел во стомакот а пред малку кога бев во вц малце и розево што треба да значи тоаа ве молаам некој да ми кажи доколку го имала истиов проблем,фала однапред

10. Sardinija21

Sardinija21 Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    98
    И, што да ти кажат? Како може некој да ти направи ѓинеколошки преглед преку компјутер.
    Ако тврдиш дека не свршил во тебе, тогаш не си бремена. А зошто ти е розева мокрачата може да биде од многу причини но никако не е поврзана со вашиот сексуален однос од пред 5 дена.
    Инаку што се однесува до темава скоро и да не сум имала секс со кондом бидејки откако решив да бидам сексуално активна се консултирав со гинеколог и ми препиша анти беби пилули и за реме на сексот не се оптоварувам дали и каде ќе сврши туку целосно се препуштам на уживањето. Што се однесува до полно преносливите болести не се плашам, за се има лек. Ако човек живее во страв нетреба да излегува од доба бидејќи постои можност да го згази нешто, удри гром и уште милион опасности. Затоа не живеам во страв што може да се случи бидејќи кога си во страв не живееш туку се обидуваш да прежиееш а тоа не е живот.

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Нема лек за: Хепатит Б, генитален херпес, ХПВ и ХИВ

На slobodka и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  12. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    само ти мисли си дека за се има лек убаво ти кажа DAngel. Добро бе како можете да си играте со вашето здравје пред да почнете со сексуални односи посетете гинеколог за да ви ги каже сексуално преносливите болести и последиците од нив или пребарајте на google :devil:

13. Dacja

Dacja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    39
    Никако

14. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    имав однос без кондом во 5 ден од менструацијата,не сврши во мене,само работава е што по 1 однос сврши надвор од мене,потоа се миеше и повторно имавме секс без кондом,но не сврши.Можно ли е да има нешто ;S

15. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Мали се шансите бидејки со менстуалната течност и да има нешто ваљда умрело додека да ти дојдат плодните денови :)

На UnknownLadyDi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dolcela93

Dolcela93 Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    zdravo mi trebaat nekolku soveti, prvo sakam da ve prasam za sovet okolu zastita pri seksualen odnos, so deckomi ke imame seks po prv pat i nemu i mene i jas a isto i toj ne sakame kondom da koristime koja e druga opcija za zastita najdobra bez da rizikuvame zatoa sto i nemu ke mu bide prv pat i moze da svrsi vo mene, i da prasam za apcinjata dokolku gi pijam koga treba da pocnam da gi zemam ili pak so spirala kako odi taa rabota koja e postapkata kako se stava i kako se vadi, i kolku dena pred periodot ili posle periodot e bezbedno da imam odnos, dali vo 4 ili 5 den e bezbedno, i uste nekoi soveti ako moze za podobro uzivanje i za podolgo traenje na seksot bidejki i deckomi e neiskusen i barem ako mozam jas nekako ako trgne po loso da ja izvadam situacijata fala mnogu :D

17. blondiOh

blondiOh Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    najdobro e da koristite kondom prviot pat pa da oseti deckoti dali moze da se kontrolira pri svrsuvanjeto,pa ako moze narednite pati mozete bez kondom...

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Апчиња има, но многу се штетни по здравјето. Има едни се пијат по цел месец, а има едно се пие само после ризичен однос, но второто не смее да се пие повеке од еднаш на три месеци.

Безбеден е сексот од првиот до деветиот ден, и од 21 ден до почетокот на менструацијата. Мегутоа и тогаш не е 100% безбедно да имаш незаштитен однос.

Кондомот ви е најсигурна варијанта - уште не сте ни имале односи и двајцата, а веке знаете дека кондомот ке ви смета ?! Срце, сексот не е бркни прачка - пиј вино. Заради таквото уживање без кондом, може да убиеш детенце еден ден. Многу го направија веке тоа, па ти размисли си дали и ти сакаш да бидеш една од нив.. По колку години имате вие, па да сте толку веке убедени во вашите одлуки, ретко пар да се одлучи уште на почетокот да имат односи без кондом, најчесто го тргнуват кондомот на страна кога девојката е сигурна дека ако остане бремена дечко и ке биде крај неа. Ако останеш трудна а дечко ти фино лепо избега ? Ем ке треба да убиеш (абортираш) ем тоа ке треба да го правиш сама. Ако си малолетна, со татко ти ке одиш.

На JackNicholson, Cherryy и optimistka23 им се допаѓа ова.
  19. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    prvo moras da koristis kondom zastita pred se,velis deka ne e iskusen od kade znaes? denes ne e nisto sigurno a ima i sekakvi bolesti :!: a za uzivanje poleka napravete go toa ne go vozbuduvaj vednas neka ima predigra

20. optimistka23

optimistka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2013
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    56
    bravo aniston :clap: