ка мислам дека ако се познавате со партнерот и имате сексуални односи подолго време нема потреба од кондом пошто тоа го намалува уживањето за време на пенетрацијата
Односот без кондом е поубав да но исто така додека не бидеш сигурна во својот партнер дека нема никакви болести и дека нема да сврши во тебе не го прави тоа.. за да не дојде до несакани последиции...
А бре колку и да е стабилен пред да сврши излегува предсемена течност па може од неа некој сперматозоид да сврши работи па да си ја удирате после главата у sид. Па затоа презервативи секогаш! За после да нема цвилење. Задоволството го ставаме на прво место па затоа бројот на несакана бременост драстично се зголемува.
у принцип жените се плодни најплодни неколку саати во судниот ден, а тој е 15 по ред од кога си добила. У принцип критични се и 12,13,14 ден како и 16,17 и 18ти. првиве се као за женско вториве се као за машко... како и да земеш до 10ти ден и после 20ти си безбедна па и да сврши во тебе.... сепак постои индивидуалност кај секоја и исклучоци , али вака за општа култура тоа е тоа.... моето последно 4 годишно искуство го потврди ова, па и она дека се забременувало од семен-от ....
Ти можеш колку сакаш да правиш математики, ама секоја жена е исклучок сама за себе. Може ОТПРИЛИКА да се одреди кога жената е НАЈплодна, значи максимално. Останатите денови од месецот... жената е секогаш плодна
Значи дека ниту еден пар не треба да се потпира на тие калкулации на плодниот ден и мора да користи некакво средство за контрацепција, од кои кондомот е најпрактичен.
кај мене испадна оти 23-24 ден ми биле плодни па си имам керка така дааааа нема калкулација според мене а и да не заборавам плодниот ден не ефиксен да речиме секој месец да е 15-16-17 ден се мести секој месец да си знаете
Точно е дека се мести денот, но плодност во 27 ден мислите дека е возможно? или во 5ти ден? Безбеден си со сигурност првите 5 дена и после 25-6 некаде.. измегу се користи заштота, не не онаа со вадење пред време туку вистинска заштита, кондом или апче..
што ви значи тоа се мести денот?! абре ај сите на гинеколог и замолете го да ви објасни убаво.... а може и биологија да си повторите од 8мо или прва ! ах деца деца......
Се мести денот на овулацијата не е исто секој месец дека ако минатиот месец пример бил 15 ден плоден овој месец може да биде 14 или 17 пример не е фиксен е тоа мислев под називот дека се мести денот кажав дека кај мене мислејки дека е 14 па испадна 23-24 ден да ми бил плоден макја сум на две деца и убаво знам што пишав нема потреба да се вракам на школо