Многу сум скептик околу сексот без кондом.. освен што е ризик за бременост(познавам другарки кои се изгориле).постои ризик и за полово преносливи болести, ма колку и партнерите да се здрави.. За поубаво верувам поубаво е, но се додека не почнам да планирам семејство не би се одлучила на ваков чекор,грешките на другите ми беа доволен мотив за да не правам и јас грешки.. иако мали сепак има шанси и од предсемената течност да се забремени НИКОГАШ не вели НИКОГАШ!
Малце е постар муабетов, но мора да те корегирам за болдираното. Другарка ми на 19 години забремени, си роди синче живо и здраво нека и е. Незаштитен сексуален однос имала 1 ден по завршување на менструација и благодарение на ваквите математики дека е невозможно да се остане бремена во првите денови на циклусот сега си има 2 годишен син, а и мајка ми со сестра ми е останата бремена на 2 ден. Затоа кондомчиња и гајле си немаш . Скоро 5 години сум активна и до сега со дечкото секогаш сме користеле кондоми. Што е сигурно, сигурно е!
Еве и јас се приклучувам во групата што забремениле на прв ден од престанок на циклус или на 5ти ден од почеток на циклусот така даааа....не бидете шизик на ризик.
Dali mozhe da se zabremeni od predsemenata technost? Imam chitano deka mozhe da se najde po nekoj spermatozoid no kolkavi se shansite za zabremenuvanje? Okolu penisot na dechko mi imashe takva technost a ne go izbrishavme pred da imame odnos. Me interesiraat vashite mislenja
ептен се мали шансите, дури и никакви да забремениш..затоа не се секирај..но друг пат за секој случај нека се избрише или измие )
јас веќе скоро 9 месеци иам односи со дечко ми и ни еднаш не сме користеле кондом..само треба да биде внимателен и тоа е тоа )
Не биди сигурна дека не можеш да забремениш. Шансите постојат, иако се мали. Затоа, внимавајте. Ништо не е сигурно.
Јас и дечко ми имаме секс без кондом и од напред се имаме договорено дека ако се случи да останам бремена веднаш ќе се земеме
Девојки, нов сум во форумов и малку неискусен, денес имавме секс со девојками без заштита но многу порано пред да свршам го извадив а јас пред 3/4 денови мастурбрирав и дали е можно од тоа што пред 3/4 дена мастурбрирав да има остането од спермата во мене и таа да забремени?
Не може да остане ништо во тебе од пред 3, 4 дена. Невозможно е. Единствено таква белја можете да направите ако имате еднаш секс па после 20 тина минути или пола саат имате пак секс. Тогаш има солидни шанси да остане нешто во тебе па да го пренесеш во неа инаку од пред 3, 4 дена нема шанси.
Ви благодарам многу ... малку сум паничар но сепак ке гледам да не влијаам лошо врз девојками и другите околу мене само тоа сакав да го слушнам дали има некои шанси после толку време па макар и 30 часа после мастурбрација ... Ви благодарам многу уште еднаш
Здρаво девојκи! Знам деκа ова пρашање е потставено безбρој пати но сепаκ цело вρеше го мислам...пρед неκој ден ми помина менстρуацијата и после тоа имавме сеκс со децκо ми без κондом,тој не свρши во мене но сепаκ се плашам од бρеменост Ве молам за ваши мислења
Кој сака да јаде сендвич со се фолија па и да прима со гума природно си е природно беѕ никакви додатоци така лесно не се останува бремена така да тука нема место за паника