Ова е навистина убаво да се чуе, дека некој повеќе му верува на дечкото, отколку на кондомот. Е тоа е права и вистинска љубов, љубов во која има доверба. Но не доверба во смисла вчера го сретнав денес му верувам, туку доверба стекнувана и градена со години. Веќе тука и не е важно и да се направи грешка, тие веќе одлучоле да идат занавек задно, а се што ќе се изроди од таква љубов, неможе да се нарече грешка туку дар од бога. Инаку се сложувам глупаво е да имаш партнер на кој толку му веруваш, и тој ти е постојан и единствен партнер и да користиш кондом. Ова е само уште еден начин како да му кажеш на партнерот дека го сакаш без да го изговориш тој збор. Бидејки кога ќе почувствува тој дека му веруваш тоа е како милион пати да си му рекла те сакам. Во спротивно цел ден да му кажуваш дека го сакаш а притоа почувстува дека се сомневаш во него, тогаш сето кажано паѓа во вода.
100 пати е поубаво без кондом, барем според мене, ама ако ти е барем 50 % сеедно дали ќе направиш беља или не, бидејќи шансите секогаш постојат доколку не користиш никаква заштита и не се баш мали. Доверба, недоверба, луѓе сме грешки правиме. Или обратно. Кој се согласува?
Девојки имам еден проблем. со дечко ми имаме секс без кондом и досега не сум забележала некој проблем како инфекција и слично, но вчера приметив дека ми се појавила отворена раничка кај аналниот отвор (инаку не сме имале анален секс). Се плашам дали е некоја лоша инфекција или??
по раничката шо ти се напраила немора да значи даки е инфекција.А ако мислиш дека е од то шо имате секс без кондом не е.Баш напротив сексот без кондом е подобар...
Не се работи за инфекција од секс туку може да биде од триење на фармерките доколку ги носиш само со танга, може да е од потта..... Значи постојат многу можности кои може да се причинители на раничката, она што треба да го направиш сега е да се миеш редовно со млака вода и сапун од типот даф, најдобро е сабајле и вечер пред да си легнеш, а исто така наместо тоалет со кој дополнително ја иритираш кожата да се одмиваш после голема нужда и доколку имаш бебешка пудра можеш да нанесуваш за да ја фпива влагата и побргу да зарасне. Бебешката пудра се нанесува по миење на добро исушена кожа. Доколку пак се појани црвенило, или јако печење и чешање потребно е да се јавиш кај матичниот лекар. Се насе не би требало да биде ништо опасно. ПС Додека не ти заздрави раничката изегнувајте пози во кои неговите тестисите ти го допираат тоа место. Нај погодна поза о која тестисите немаат контакт со анусот е кучешката поза.
da se izmivam po 2 pati na den i stavam pudra i gledam deka pominuva poleka izgleda bez potreba se isplasiv fala vi mnogu
Сакав само за сите кои ги интересира дали Pulling-Out методот функционира, да ставам едно видео... чисто за подобра едукација, ги гледам видеата од женава (која инаку е стручно лице) и има предобри и поучни работи... еве го и ова видео кое го постави пред некои си 10 минути: http://www.youtube.com/watch?v=VUGvxiNTjDU
Охохо колку е подобар сексот без кондом. Јас секогаш го практикувам. Знам дека е ризично,но тоа е. Од тој кондом потоа долу се се изфрлам со некои ситни бубулички и ме чешаат до лудило,тоа од триењето претпоставувам..уф не го поднесувам. Второ,чувството со кондом ми е тапа.Воопшто ништо не чувстувам,не ме задоволува. Но кондом не се користи исклучиво со партнер што сте подолго време заедно и се познавате доволно.
Скроз исто како тебе, само јас не се исфрлам, туку не ми е убаво кога го осеќам тој најлонот. На почетокот не ме нервираше, веројатно дека не знаев колку многу е поубаво без.
Ve molam kazete mi zoshto ne sum mn informirana imav seks i sega toj svrsi vo mene i vednas potoa pose 15-20min se napiv norlevo apche ? ima li sansi da sum trudna ? ve molam odgovorete mi?
dali imam sansi da ostanam bremena ?znaci koga on svrsi vo mene vednas pose 15-20min se napiv norlevo apche i sakam da znam dali ima sansi da ostanam bremena ? se plasam ?
Norlevo- ургентна контрацепција. Нема да останеш бремена, таблетката е ефикасна, убаво што си ја испила брзо. П.С Како успеа толку брзо да најдеш таблета?
Bev blisku do apteka na edno 10 min..i se isplasiv i vednas kupiv...znaci nema sansi da ostanam bremena? vi blagodaram i moze li da znam dali moze da ima posledici?
Ги има повторно од пред некое време Чисто вака да си знаете Па нема шанси ако си се напила. Сега во медицината нема ништо 100% сигурно ама не си немај гајле. Последици....па најверојатно ке ти се поремети циклусот малку. Или ке добиеш порано, или ке имаш пообилно крварење, повеке болови.... овој вид на контрацепција не се препорачува повеке од еднаш, максимум 2 пати годишно, имај на ум !
vi blagodaram mnogu..znaci mozam da bidam sigurna deka ne sum bremena? i dali ima sansi da ne mi dojde ovoj mesec od apceto?
Менструалниот циклус обишно е нормален и започнува во нормалниот термин... Ако ти доцни....ке си направиш тест Ајде сега опушти се
Па без рецепта ли го купи апчето? Нели не ги даваат и мене ме зачуди колку брзо си го испила. И колку чини ако не е тајна? Добро девојки контрацептивните ги даваат само со рецепт или за да ги продадат може негде и без рецепт?