Дечки никако без кондом.Една моја другарка,веднаш штом си фана дечко,а го знаеше само од фејсбук,имаше секс на прво гледање.Потоа тој ни и се јави,ни и напиша некоја порака,ја блокирал на фејзбук без причина..а таа остана бремена.И сега е самохрана мајка со 2-годишен син. Па затоа ви пожелувам се најдобро во животот и никако без кондом!
Со дечко ми престанавме да користиме кондоми и веќе речиси пола година си имаме редовен секс без кондом. Врската ни е сериозна, но мојот партнер внимава многу за да не дојде до бременост бидејќи и двајцата сме студенти. Секс со кондом е како лижење сладолед преку стакло. Кога ќе свикнеш без кондом, нема враќање назад.
Душиче Најубаво е чувството без кондом.Тоа сите го знаеме.Но сепак постои ризик да се погреши работава.Внимавај многу,сепак сте студенти!
Абе не знам од што зависи тоа, ние со години имаме секс без кондом, само не свршува во мене. До сега ништо не се десило, а знам случаи кај што забременуваат. Само јас колку што знам, најмногу грешки се случувале кога се има секс два пати едно по друго, без машкото да уринира и да се измие пред вториот пат. Спермата останува во каналот после првиот пат, и вториот пат, шансите за бременост се поголеми. Ама ете викаат и во предсемената течност може да се најде сперма така да, ништо не е сигурно. Ако не ви е дојдено до бебе, што си е сигурно, сигурно си е, подобро користете контрацепција. Нас сега не ни е проблем, и да се деси, ништо страшно, баш напротив
Ne e tolku lesno da se ostane bremena kako sto mislite...Sum sum slusala za tie nesakani bremenosti i za predsemenata tecnost, mnogu sum citala i sum se informirala, ama so vnimavanje, odnosno so svrsuvanje nadvor od devojkata, pa makar i da e bez kondom toa ne e mozno (ili vo 0,00009 slucai)..Jas imam vrska od 5 ipol godini i veke dolgooo vreme imame seks bez kondom, isto imam i mnogu poznanici i drugarki sto pravat taka.. Sepak partnerot treba da bide mnogu iskusen i da se trga na vreme
znaci deneska od sabajle imav seks no bez komdom mn e poubavo cuvstvoto bez kondom a inace e poubavo od sabajle pred rabota potoa na rabota se cuvstvuvav zadovolno i ispolneto probajte go i vie a sega da vdam dali ke ostanam bremena
Значи вака, за ова имам читано мног мегутоа би сакал некој да мми одговори што веке го поминал тоа, дали е безбедно секс без кондом само на почетокот и дали уринирањето ги уништува сперматозоидите од првата партија или само го прочистува каналчето. Јас сум помалку паничарка мегутоа на него му е поубаво без кондом многу јасно, па изнајдовме компромис на почетокот он како сака а после јас како сакас односно со кондом, не смеам да си дозволам никаква грешка секогаш читам и многу пазам но окако што реков би сакала да прочитам ако има некој нешто да каже... Совет?
Терајте си како досега, нема опасност. Да, урината поминувајќи низ каналот ги уништува сперматозоидите. Доколку не заборава да уринира пред наредна партија, немаш причина за грижа. Ама штом толку се плашиш ни со кондом нека не свршува внатре, ништо не е 100 % сигурно, иако пишува на кондомите 99.9 %, би рекла дека се најмногу до 70 % сигурни, иако некои викаат и 50.
Зависи кои кондоми. Кондом на парче од трафика јас би рекла дека е и помалце од 50%, ама квалитетен кондом како Дурекс купен од аптека, чуван како што треба и со добар рок па јас би рекла 95% дека се сигурни. Е сега поскапи се во секој случај, ама искрено подобро би одвоила за тоа пари него за лекови или пелени. Секс без кондом за младо девојче е непотребен ризик. Барем во денешно време има најразлични кондоми доволно тенки да му овозможат задоволство и на момчето и на девојката. Да не збориме и за болестите тоа е веќе сигурно пишано 400 000 пати на темава. Вие бидете и милион % сигурни во себе и дечкото, па глупост пак може да се деси.
Се согласувам со тебе. И тоа може се најскапи Дурекс, ама пак се движат од 100 до 100 и нешто денари, многу поволно за да се избегнат несакани случувања. Секој си знае за себе ама ако е толкав нејзиниот страв значи дека дефинитивно не треба да ризикува. И сепак и со кондом свршување внатре НЕ, и тоа е непотребен ризик. Инаку, Durex Elite мислам дека беа од најтенките.
се најтенките кондоми од Дурекс, но многу лесно пукаат и покрај сите оние препорачани упатства за чување на истите... Па така, не е и некоја добра опција да користиш кондом, кој лесно пука...
Ееее, на овие мислев де. Инаку во право си, еве јас сум имала среќа додека користевме само еднаш ни се имаше скинато, така да секој со својата среќа се вика. Ама пак си стојам на тоа дека ни со кондом не треба да се опуштаат машките, бидејќи ако не свршуваш внатре и да бил скинат нема да те боли глава.
Па да, но не сите го користат кондомот заради несакана бременост, оние кои имаат секс за една ноќ користат и за заштита од СПБ, па така во никој случај не би требало да се скине кондомот...
Кои болести можат да се пренесат без кондом? И како се забележува дека некој и болен од ХИВ? Како би го приметил?
Сите сексуално преносливи болести се пренесуваат со незаштитен однос. Нема посебни симптоми за ХИВ, дури може и да не знаеш ако не провериш преку крв. Може да ти падне имунитетот па често да имаш симптоми на грип или болки во телото од време на време, ама и не мора. Повеќето луѓе не се ни сомневаат или забележуваат промени доколку не им текне да се проверат, но затоа полека но сигурно болеста си го прави своето. А да забележиш некоја друга личност по нешто дека има ХИВ, не гледам како.
Wow.. неколку дена немаше коментари и помислив дека така ке остане, многу сум ви благодарна, инаку тој не може да сврши во кондомот вика дека нешто го спречува така да... тоа до сега не се случило а фала му на Бога парите за заштита не ни се проблем и секогаш пазиме од каде купуваме и Дурекс.. партии до сега не сме терале бидејки кога сме заедно тоа стварно трае и двајцата уживаме во тоа но сепак ми беше важно тоа околу прочистувањето при уринирање од причина што ме интересираше дали стварно е безбеден сексот без кондом секако само на почетокот како што спомнав па тој и пред првиот секс во денот нека си оди во wc или тоа го прават само оние кои се доволно возрасни за ако нешто се случи. Што е до болестите и двајцата сме први еден на друг а се познаваме навистина добро веке подолго време... Фала уште еднаш и поздрав до сите
Pred tri dena imav seks bez kondom... So partner so koj imam seka po vtor pat... Moram da naglasam deka mi bese petti dem od menstruacija znaci posleden ni jas ma toj den imam samo edvaj zabelezlivi dve-tri kapki... Toj ne svrsi vo mene no seksot sigurno ne traese poveke od tri min a i ne mu bese dovolno cvrst po sto znam deka ne e bas iskusen.. Me ubeduvase deka nema mesto za panika deka svrsi nadvor sto i sama vidov... No se plasam vo nikoj slucaj ne bi sakala negovo dete.. Sakam da se trgnam od nego... Jas mislam deka mi bese posleden den od menstruacija nema mesto za strav no.... Sakam da slusnam vase mislenje ve molam... Denes kako da me boli desniot jajnik.. Mozda e od panika sho znam.....