Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс без кондом

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 21 ноември 2009.

1. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    А зошто така неинформирани почнувате со секс? И после нормално ке кукате и ќе се жалите по форуми. МОже сега ова ќе звучи дрско и безобразно ама го кажувам со најдобри намери. Ако планирате да имате секс барем имате интернет отворете прочитајте добро информирајте се па после правете што ќе правите, за на крај да не си ја удирате главата од ѕид.

На Twinkles, merilynmk и Consultant им се допаѓа ова.
  2. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    јас мислам дека нема место за паника , не ти ни биле плодни денови ниту свршил внатре...а можеш да се опуштиш само ако имаш доверба во него инаку после секој однос ке си ја лупаш главата....значи според мене не се останува толку лесно бремена,лично од искуство затоа што веке три години имам незаштитен секс секако секогаш свршува надвор и досега фала богу не се згрешило нешто... :D

На wanna.know му/ѝ се допаѓа ова.
  3. merilynmk

merilynmk Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Еве и јас ги читам коментарите уназад, се согласувам потполно со eloves, зошто почнувате со секс ако не сте упатени? Ајде ако не ви збореле додека сте биле мали, бар од основна познаност, т.е ако не се разбирате за секс, користете кондом, па после ако сте решиле више на тој чекор без, упатете се, разговарајте со родителите, гинеколог и слично..
    и обавезно идење на гинеколог.

4. MucenceS

MucenceS Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    јас и дечко ми од кога сме заедно имаме односи без кондом значи и во плодни денови... Се контролира го вади на време и никогаш не се десило до несакана бременост.

На Twinkles и Damiana им се допаѓа ова.
  5. Hana1

Hana1 Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите нова сум на форумот. Значи сакам нешто да прашам со дечко ми имаме незаштитен секс веке една година па и повеке и сега последниот се случи баш за први мај тогаш требаше да ми дојде секогаш ми доваѓа редовно при крајот на месецот. Тој не сврши во мене а мислам дека и немаше ни предсемена течност бидејки тој сврши надвор со орално задоволување. И сега ми касни веке една недела и повеке. Направив тест за бременост од тој sure check излезе негативен но не го направив со утринска мокрача бидејки аптекарката ми кажа дека е точен во секое време планирам да наравам уште еден но незнам колку се точни. Инаку имам нормални симптоми како пред доваѓање а велат дека симптомите за бременост и менструација не се многу разликуваат. Но сепак немам повраќање гадење итн...

6. fairy90

fairy90 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    141
    Не си бремена,чекај да ти дојде,а ако не ти дојде право на гинеколог,не мора да е бременост,постојат уште многу полови преносливи болести и инфекции од кои што не доага редовно или доцни.

На Hana1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hana1

Hana1 Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Фала многу на подршката, може и од стрес да е ... постојано мислам на тоа.

8. fairy90

fairy90 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    141
    Може да е и од стрес,нервоза и тн.

На Hana1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Еднаш стана збор за тоа со мојот цимер кој е пред дпломирање на медицински факултет, со својата девојка е 10 години и секогаш имале незаштитен однос, понекогаш и свршувал внатре во неплодни денови, и го тешеше другиот цимер да не се плаши. Сега неговата девојка имаше некој друг проблем заради кој направи неколку испитувања, испадна дека била неплодна..

Значи ако некој практикува незаштитен однос и немало несакани последици, не е сигурност, не велам дека сите се неплодни но некој се помалку заразлика од други, мојата сестра со маж и после 2 години брак прв пат ја испроба таа тактика вадење на време и еве сега имам убаво внуче :D

Според мене, ако бременост е дефинитивно несакано нешто, без играчки...

10. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Точно, плодноста е индивидуална работа, како и компатибилноста на партнерите. Не мора да е некој неплоден, ама има повеќе плодни и помалку плодни, а има и мноогу плодни, знам и таков пример. :D Така да, најубаво е без потпирање на туѓи приказни. :) Гинекологот може да ви каже се во врска со вашата плодност и овулација.

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  11. milcheto

milcheto Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки итно ми треба вашата помош. Сношти со партнерот имавме секс без кондом и секако тој не сврши внатре го извади. За втората партија стави кондом но ниту се изми ниту уринареше и после некое време кондомот се скинал едно мало дупче. сега сакам да ми кажете дали може да останам бремена? да напоменем дека не ми се плодни деновиве 6 ден од циклусот ми е. Многу ви благодарам и чекам ваша помош :*

12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не верувам дека има шанси да си бремена, и сеуште ти траел циклусот и сепак немало свршување внатре.

13. milcheto

milcheto Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Сакав да кажам само што ми заврши циклусот немав ништо чиста бев и ова се деси утредента али нема врска многу ти благодарам уште еднаш. :*

14. butterflybeauty

butterflybeauty Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Имавме незаштитен секс, 3 пати во рок од неколку саати.. многу ми е страв девојки, излудена сум, во тие моменти не размислував ама веќе 3 саати дремам над компјутер и читам се тоа.. го извади пред да сврши ама многу ми е страв а имам уште 20тина дена до менструација.. не можам да пијам апчиња пошто немам пари при себе во моментов, а не можам да зборам со мајка ми или слично.. стварно сум избезумена...

15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Девојче јас и дечко ми имаме незаштитен секс веќе 3-4 години, па ништо не се случило до сега, ако го извадил на време сигурно нема ти да си во тај 1% што забременил од предсемена течност.Не пијте апчиња за глупости, тоа не е играчка и ако не си сигурна со дечко ти, ако сте заедно само некое време и ако сметаш дека доколку се случи нешто тој не би ти бил подрашка не си играј со незаштитен однос.

На crazylady, Daydream, poenta и 2 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Значи девојче штом го извадил не си бремена. Аман.

На Twinkles му/ѝ се допаѓа ова.
  17. I.D

I.D Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ako pred toj den e svrsil I she nema izbriseno pa I da se nema izmieno a utre denta Ste imale odnosi mozno e da IMA ostanato nekoj spermatozoid I dovolno e...

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Не, поминало еден ден од тогаш, тотално невозможно. :tmi: Тоа пола саат викаат е доволно да помине или барем да уринирa еднаш, а не после еден ден поминато и којзнае колку мокрења ќе имало останато. :D Бај д веј, зашто не разговарате со дечковците за вакви работи бе? Ако знаеш дека вчера свршил, речи му и да се измие ако толку сте неинформирани, што ве кошта. :D

19. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас да ти кажам искрено повеќе би се загрижила и запрашала за тоа колку хигиена одржува дечково. Претходниот ден имал односи, не се ни истуширал до другиот ден и пак имал односи. :o Барем да се замиеше мајката. :tmi: И јас може претерувам некогаш со туширање (често летово и по два, три пати во денот. Вежбање, излегување, жешко - морам) ама ова уште не сум го видела, искрено. Се можам да сфатам ама туширање барем еднаш во ден да не си дозволи секој што има нормални услови дома е срамота, барем за мене.

Инаку и јас се чудам зошто не разговараат. Во 70% од врските најголем проблем е недостигот на комуникација. А половината не се ни свесни за тоа. Да разговараа сите со партнерот за се' што ги мачи во или надвор од врската пола од темиве на форумов немаше ни да ги има.

На Elena69221, Doozy, MalaMedena и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Се согласувам, јас за се разговарам со дечко ми и што и да ме мачи прво со него би пробала да го решам а не совети од туѓинци да барам, кој може да знае каков е дечко ми или каква е нашата врска? Нема никакви табу теми меѓу нас и не треба да има. Но, тоа е друг муабет.... Јас сфатив дека типов се самозадоволил вчера зашто рече вчера свршил а не рече имавме односи :D ама како и да е, имаш право за хигиената. :tmi:

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.