Секс без кондом

Discussion in 'Секс' started by strawberry18, Nov 21, 2009.

1. Madam-A

Madam-A Популарен член

Работава здраво и чао.

Decibel, Valerin, PaLaVa and 5 others like this.
  2. trlala

trlala Истакнат член

Ги читав коментариве и стварно дај не се шегувајте, ама овде има деца паника креваат за се дај да им објасниме. Секс без заштита: НЕ! Исклучок - долга моногамна врска со партнер којшто го знаеш ко својата дланка, и период кога и да останеш трудна знаеш ќе се земете и ќе си живеете заедно.
    Да поубаво е без кондом тоа го знаеме сите, ама подобро кондом отколку ППБ или несакана бременост. Да не се лажеме, подобро да се заштитиме отколку после крив е овој оној. Сепак секој индивидуално ја носи одлуката за тоа.
    Драги девојчиња не се секирајте ми касни и лелееееее паникааааа трудна суууум. НЕ! Циклусот на сите жени е повеќе нередовен отколку редовен. Мислам дали 10% од жените имаат циклус точно на 28 дена и тоа секој месец. Тоа е просто невозможно со оглед на стресот и секојдневните обврски, животна средина загадување, настинки болести и сл.
    Памет во глава и пазете што правите ;)

crazylady, Lovely93 and Tanjamm like this.
  3. Mariaxoxo

Mariaxoxo Нов член

Девојки би сакала да ве прашам нешто за што сум загрижена и се надевам дека ќе ми дадете совет/мислење...Вчера го имавме првиот секс со дечкото и секако не се скинав од првиот обид...беше болно(не премногу) и имаше сосема малку крв првиот пат, само на главата на пенисот и мислевме дека веќе сум скината...односот беше без кондом и тој сврши надвор од мене...помина некаде саат време и пробавме пак и повторно беше болно, тој пак сврши надвор од мене и и овој пат имавме однос без кондом, ама разликата беше во тоа што приметивме доста крв и на постелината, што значи дека од вториот пат сум се скинала...спермата не заврши во мене со сигурност, ама ме плаши предсемената течност од вториот пат, бидејќи нели е можно да содржи сперматозоиди што останале...дали има простор за паника и што предлагате...? И знам, памет за друг пат, однос само со заштита...

4. whieeagle

whieeagle Активен член

Ne e mozno. Ti kasni zaradi toa sto piese norlevo i toa e normalno.

5. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Алооо девојко дали се слушаш што збориш???? Ако имаш 14,15,16 жими се ти простувам, ако си возрасна и ова го кажуваш, секоја чест на размислувањата.

Какви кампањи, какви бакрачи, кампањи ли мене и статистики на другиве ќе ни го водат животот?? Не шири вакви глупости по форуми кај што читаат и помлади, не си ставај гревови на душа ама очигледно немаш совест чим вакви работи пропагираш.

Што ме за*оле мене а верувам останатите членки ќе се согласат за кампањи и за наталитет у Македонија? Каква убава иднина ќе има тоа дете, истото и него ќе го учиш?? Алал да ти е на размисувањето, значи со вакви особи како тебе и слични на тебе ќе дојде време кога на 9 години и подоле деца ќе се раѓаат и чуваат. Со вакви размислувања, им го уништивте детството на денешните деца. Тие не знаат за детство.

6. Mariaxoxo

Mariaxoxo Нов член

Лелелел девојки сега бев во тоалет и искрварив...ВЕ МОЛАМ МНОГУ СЕ ИСПЛАШИВ, ДАЛИ Е МОЖНО ДА Е ОД БРЕМЕНОСТ???

7. Hipica

Hipica Форумски идол

@Mariaxoxo завчера го имаше првиот сексуален однос, може ти е од хименот што не ти протекло за време на сексот. Да не се чудиш ни наредниот пат ако имаш крв.

tessie likes this.
  8. Bubii25

Bubii25 Активен член

што мислите вие ако имате секс и тој пред да сврши го ваѓа, има шанса да се остане трудна? мислам може ли нешто да остане или ?

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Секогаш постои мала шанса ако сексот е без никаква заштита. Не би требало ако свршува надвор.

10. Bubii25

Bubii25 Активен член

Типот свршил на неа, не внатре

11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

^ e ако де, пак постои шанса да остане бремена, секој незаштитен секс може да доведе до бременост..

Acisal likes this.
  12. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ај неколку основни информации.Постојат голем број на сексуално преносливите болести и заштита од истите е неопходна.

Не доаѓа до бременост при орален или анален секс.
    Сперматозоидите надвор од човековото тело, на воздух, преживуваат само неколку минути.
    Во телото на жената можат да прежиеват и до 5 дена.
    При контакт со вода сперматозодидите преживуваат само неколку секунди.
    Многу кондоми содржат гел кој ги умртвува сперматозодите(ова ако некој добива чудни идеи да забремени на неконвенционален начин и без одобрување на партнерот)

За да дојде до бременост треба спермата да навлезе во вагината.
    Вагината е внатре/ не надвор и сперматозоидите нема магично да дотрчаат навнатре доколку сте имале надворешен контакт со спермата.
    При секој незаштитен секс постои мала шанса да дојде до бременост а во зависност од тоа многу други фактори и за инфекции.

13. anina

anina Популарен член

Темава е „Секс без кондом„ или „Дали сум бремена?„?

veren likes this.
  14. Doozy

Doozy Форумски идол

Сите теми од ваков вид станаа - Сака да се е...., нејќе да и влезе зш ако и влезе е трудна.:tmi:

Што си ја гледам серијата со бабиците во Лондон, е вакви работи се дискутираат, во 50тите години. Ги учат кондом како да ставаат, дека не мора на секое да раѓаат, ма научна фантастика за тука. Ајде за 50-60 години ќе пркнеме и ние малце. :drunk:

Едит - Дајте советот на батката, за 1 во 5 и слични ми ти глупости избришете го, читаат деца бе... Донации ќе собирала, Господе....

anina likes this.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

RedWine, Salome and Daleron like this.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

17. Elissa

Elissa Форумски идол

18. Emily Dora

Emily Dora Активен член

ми се згрози животот...бјаааак

veren likes this.
  19. Rama

Rama Форумски идол

Немав храброст да ги догледам сликите ... колку и да се грозни ова е реалноста , и треба не само на интернет , туку и на Тв или по училиштата , да се прават некои дебати и едукации токму на ваквите теми . Мора да се подучува младината , да се грижи за сопственото здравје повеќе , одколку за брзите сексуални нагони , во ред е , секој нека има секс колку сака и со кој сака , ама барем да биде со заштита тоа , знаеме добро какви болести и вируси напаѓаат при најмало невнимание :x

buffalo likes this.
  20. lanadelrey6

lanadelrey6 Активен член

Јас и дечко ми имавме секс вчера, без кондом.За време на односот, позата беше доги стајл, потоа орален и пак доги ст.дечко ми го стави еднаш и одма го извади, а од мојата вагина капнала капка некаква..се зачудив зошто бидејќи никогаш толку брзо не свршил, а јас осетив некаква топлина не знам како да опишам, но ништо не реков, стави кондом и продолживме и на крај си сврши во кондомот. Е сега тоа што ме замислува е зошто таква топлина да чувствувам? И што би можело да биде тоа освен сперма (негова), јас не свршив тогаш туку на крајот на односот и сега си мислам дали е можно да свршил во мене и да капне сперма бидејќи позата беше доги или е можно да е бело прање..ми тече обично кога сум запалена, но прв пат се случува така да капне НЕШТО.. не е можно дечко ми за време од 4 5 мин да сврши два пати барем јас така мислам. Не сакам апчиња да купувам за без врска, знам што се е потребно за забременување ама пуст страв. Ве молам за мислење и ако некој не сака да помогне нека не ме напаѓа :)