Abe dobro sekako vo pravo si, no dokolku sakas seks bez kondom mora da imas i siguren partner, pa ako se sluci takvo nesto zaedno da se odluci sto e najdobro Ama denesnava mladina kaj ne e dobro educirana za seks, rano se vpustaat vo toa... Pa i bez kondomi imaat i posle se tresat, pijat norlevo itn... :/ Jas dadov takov primer deka ne e mozno, zatoa sto ete kaj mene 2 god bez kondom pa ne ostanav bremena, tek koga probavme za bebence posle 3 meseci svrsuvanje vnatre ostanav sekoj so svoe mislenje...
Абе како од предсемена, еве ти 2 години, јас 10 години без кондом а и сите околу мене истото го практикуваат цел живот па ништо.
Еве и јас малку да се вклучам во темава . Лезетот се гледа во тоа кога имаш секс без кондом , а доколку некој сака да го чеша ушето или носот со ракавици нека проба може поубо ќе му биде хаха Па нека ни раскаже и ќе полемизираме
И јас и дечко ми имаме секс БЕЗ кондом. Па досега фалабогу се било океј И секако дека е поубаво без кондом
Женски... Последен пат менструација имав на 14ти Април, а односи имав (незаштитени, без ејакулација во мене) на 25ти (што би значело дека е плоден ден- 12ти). Ми е страв премногу од предсемената течност. Тој претходно немал ејакуалција (ден и пол), а пред односот уринираше и се истушира. Можна ли е бременост? Имам читано дека има сперма во предсемената течност од претходна ејакулација, но доколку претходно тој ејакулирал. А ако уринирал- што во случајов е многу пати- изумирале. Можно е да имало некој сперматозоид? Фала однапред за одговорите.
Ништо не ти е. Ако сега брзо си почнала со сексуални односи, нормално е да се паничиш секојпат. Само во иднина, за мирна глава, користи кондом.
Prvata lekcija sto ja nauciv za seksot bese seks samo so kondom. Za devojkite cuvstvoto e isto. A maskite lazat deka so kondom im se namaluva cuvstvoto. Toa od mrza ne go stavaat
Како тоа чувството е исто? Мислам дека ти си првата што го кажала ова. Може да има некои што им е поубаво без кондом, дали од навика или не знам што, ама да е исто тоа не верувам. Погоре некоj имаше пишано: пробаj да си го почешаш носот или увото со ракавица, дали ке ти биде исто.
aјјјј oвa спoредбиве сo рaкaвицa и чешaње ми се тoлку сирoти и oчaјни... првo, рaкa и кур не е истo. втoрo, еве хипoтетички, aкo имa oпaснoст нa рaкaтa дa имaш претек нa бaктерии сигурнa сум ќе се чешaш сo рaкaвици зa дa не ги пренесеш нa другo местo. Ај не се фoлирaјте сo глупaви спoредби. Нa кoј му се иде нa ризик некa се ебе без кoндoм, зa мирнa глaвa - кoндoм. Не гледaм штo се нaвлaгa вo бескрaјнa дискусијa
Не ми се верува дека не користите кондом !!! Затоа онаа темана "Дали сум бремена" е крцата со секакви прашања. Тоа со чувството дека не било со кондом исто како и без е само ИЗГОВОР на неодговорни и лефтерни мажи. Такви, барем кај мене, никогаш немале шанса да пројдат.
темава од 2009г па навака врти исти муабет побогу 6 години се потрошени! ја би користел куртон само да се заштитам од СТД со некоја несигурна и нова партнерка. со девојка со која идам па уште и долго време не ни помислувам на куртони.... пред и се треба да си е човек сигурен у тоа да не направи беља! вади го порано и не се заебавај
јас да кажам од искуство, дека за споредба со и без кондом секако дека е подобро без, ама треба многу, значи многу да сте сигурни во партнерот, дека нема да ви пренесе никаква инфекција, пр јас со првиот дечко имав секс без кондом, бевме прилично млади, и мислев дека нема многу сменето пред мене... после тоа со следните 1-2 имав само со кондом, исто и со сегашниот, (што ми е веке маж) се до веридбата. Е овде почнаа проблемите, неможев неколку месеци да останам бремена и направив брисеви и излезе дека имам кламидија,што се пренесува по сексуален пат. Лесно се лечи, ама ако не се излечи знае да направи проблем... а нема никакви симптоми. Многу девојки имаат секс со повеќе партнери без кондом, не остануваат бремени и тоа им е едимственото важно, не одат на гинеколошки преглед, а последиците можат да бидат фатални, посебно ако закачат ХПВ. А во денешно време тешко да се најде партнер/ка што нема претходно сменето барем неколку партнери, со што ризикот од сексуално преносливи болести се зголемува, за страв од бременост и не зборувам. Затоа користете кондом, се додека не сте апсолутно сигурни во партнерот, и редовно (еднаш годишно) одете на гинеколошки преглед, може да ви го спаси животот. Се извинувам за долгиот пост
So decko mi imavme odnos bez kondom, ama ne svrsi vo mene. Toj den seuste ne mi bese epten zavrsila menstruacijata i mislam deka toa ne e ploden den... Za tri dena treba da mi dojde.. Strav mi e da ne sum bremena. Dali ima potreba od panika ?
Сама кажа дека НЕ свршил во тебе. Значи не си бремена.. доколку не ти дојде цикусот, направи си тест и мирна глава .
ех сега, јас со дечко ми секогаш имам секс без кондом, па фалабогу не сум забременила од предсемената течност. Шансите се минимални, речиси нула. Штом не свршил ВНАТРЕ ВО ТЕБЕ, верувам дека не си бремена.