kako se zema microgynon za kontracepcija i koga treba da se pocni ?? ako znae nekoj neka me upati. fala pozdrav
А зошто баш микрогинон? Гинеколог ти ги препиша? Веројатно тој и требало да ти каже кога да ги почеш. Обично се пијат од првиот или петтиот ден од менструација.
Има подобри прочистени контрацептиви сега, тие се баш стари, јас кога ги пиев од други причини имав многу болни циклуси од нив.
ne se od ginekolog gi zemam na svoja raka, poznavam dosta sto gi koristat i ne mi se poazalile deka imale negativni efekti, sekoj organizam razlicno gi prima lekovite. a primer od ponovite koi ke mi gi preporacate?
А бе не се растревожувај не се останува туку така бремена па не по вакви бабини деветини и се гледа дека си тазе впуштена во сехсуалниве чинови. А и ова ако си плашливка и ако не му веруваш на партнерот не се впуштај во сехсуален чин за кој по уживањето ќе се каеш. Одбери си партнер на кого ќе му ваеруваш за бес шлем (кондом)
Секој организам е различен и најдобро да побараш совет од доктор што и како да земаш. Јас бев најзадоволна од ЈАЗ (yaz) ама сепак ми беа препишани од доктор и ги пиев за друг проблем .
kolku vreme treba da se pijat kontraceptivite za da se postigne efektot vo slucaj da se ejakulira vnatre a da nema bremenost? Microgynon gi pijam veke edna nedela i ok mi e ne cuvstvuvam nitu macnini nitu dr negativni efektti.
Контрацептивни пилули или антибејби пилули се пијат 21 ден па се прави пауза од една недела дур ти трае циклусот и се продолжува после циклус пак.Бар јас така знам иако не сум ги користела. Значи неможе еден дем пиеш,друг не пиеш и се пијат секој ден во исто време.Само така ке имаат ефект.Во спротивно можеш да си пореметиш цел организам
По 7 дена пиши во упатството (барем на моите-Јасмин) Безбедно е да се ејакулира внатре ако и само ако се земаат таблетите секој ден без заборавање. Доколку случајно пропушташ апчиња, процентот на заштита опаѓа и не си скроз заштитена.
Malku sum skepticna so kontraceptivive, za zastitata pri vnatresna ejakulacija. Se nadevam nema problem da imamee gi pijam sekoj den vo tocnoto vreme
Ако ги пиеш точно и редовно без прескокнување, шансите за бременост се скоро непостоечки дури и ако ејакулира внатре. Ако си скептична прочитај го упатството, или консултирај се со гинеколог. Или едноставно нека не ејакулира партнерот внатре и готово
Ако сврши во тебе или мислите дека дошло до тоа.. само НОРЛЕВО... колку по брзо се испие по односот толку помали шанси за забременување. Делува и нема не сакани дејствиа само се препорачува да се пие 2ти годишно.. али ако се користи повеке ке дојде само до пореметување на менструалниот циклус
imavme poveke pati nezastiten seks i mozebi i vo plodni denovi imam dosta golema doverba u nego i sekogas svrsuvase nadvor od mene.. mene sekogas mi doaga na toj den koj so go pisuva na kalendarot.. belo pranje imav nekoi 8-10 dena i sea mozno li poradi beloto pranje da mi docni ?
Vcera imav nezastiten odnos so decko mi i ne sme sigurni dali svrsi vo mene ili ne.. imam samo 16 god, pomos??