Nesakam da ve plasam ama jas ostanav trudna (seuste neznam kako i koga) imajki odnos bez kondom. Inaku partnerot mi bese siguren mnogu godini sme vo brak i nikogas ne sum koristela bilo kakva kontracepcija. Za ogromno iznenaduvanje rodiv bliznaci.
devojki imam prasanje do vas. mozno li e da se zabremeni i pokraj koristenje na kondom. mene mi docni 3 dena mn se nerviram. imas nekolku pati sex mesecov , i vo plodni i vo neplodni denovi, sekoj pat bese so kondom-samo vo predigra 2-3 minutki bez zastita. kondomite kolku so znam bea vo red koga gi vadevme, mislam ke se osetese ako pukne ili ke tece koga ke go izvadime. Sepak ne znam sto da mislam..voobicaeno mi doagja na vreme, ama ovoj mesec bev i nastinata i pod stres zasto polagav ispiti se mi se sobra...imam samo belo pranje od vreme na vreme ama ne mi doagja...so da pravam so mislite vie? i imam molba do poslednata devojka da pojasni malku so saka da kaze "ne znam ni koga ni kako no ostanav bremena"..sekako deka znaes..i ne gi plasi devojkite daj pokonkreten odgovor kako se slucilo toa cekam odgovori Kissess
Eve vi i moe iskustvo,ne se bazirajte sekogas na tugite iskustva i na toa dali e mozno ili ne da se ostane bremena dokolku partnerot ne svrse vo vas pri sexualen odnos. moite dve deca se ziv primer za toa,prosto se cudev kako e toa mozno za prvata bremenost,no veke sega sum sigurna deka e mozno ) znaci devojki postojat testovi za bremenost koi vi pokazuvaat rezultat uste na prviot den posle docnenjeto na ciklusot i mn bitno- ne postoi lazno pozitiven test,samo lazno negativen
aj ako sakas objasni malku- si rodila 2 deca bez maz ti da ejakulira vo tebe??? od tolku mnogu spodeleni iskustva so devojki ova stvarno prv pat go slusam...ako sakas pojasni malku so kako bilo... i ako saka nekoj neka odgovori na moeto prasanje
zamisli mene kakov shok mi bese koga prv pat doznav deka sum bremena,i sum ostanala na 7,8 den po menstrualen ciklus sto ni na kraj pamet ne mi idelo deka toa mi se plodni denovi...odgovorot od mojot ginekolog bese deka toa ne e nisto novo i nevoobicaeno vo nivnata praktika,deka vo predsemenata tecnost na maz mi se naoga po nekoj spermatozoid koj ja oploduva mojata jajce kletka... strasno zvucese ova osobeno radi faktot sto ne koristevme zastita.sega posle 2 deca,rabotite se smenija zastita si e zastita znaci ne prodavam ovde eftini zastrasuvacki prikazni,samo sakam da vi go spodelam moeto nevoobicaeno iskustvo i da ukazam na faktot deka sekoj si e zaseben slucaj pozz
lele sega uste tolku se istrevoziv, neme ginekologot mi ima receno deka pred da se stvai kondom vo predigra moze da ima malku sex bez kondom...pa potoa da se stavi...ako e ova vistina so go pisa mila, stvarno se ispaniciv..mi docni veke 2 dena..ne znam so da pravam..a imam simptomi kako deka ke mi dojde, me bolat gradite, povremeno stomakot...
simptomite se tie isti potpolno kako pred ciklus,mozno e da imas sekret vaginalen ako si veke bremena..no da ne si nagajgame utre sabajle trk do apteka zemi si test i resi si ja dilemata,sto i da e nemoj da panicis za se postoi resenie, ajde so sreka,pa spodeli so nas kako ispadna
kakov sekret?? jas obicno imam bel sekret pred da mi dojde,i toa vo obilni kolicini, a sega imam takov taka da nz na kakov sekret mislis pisi..a test ne mi se kupuva, sepak ke pocekam uste nekoj den se nadevam deka ke mi dojde...sepak toa bea 2-3 minutki bez kondom posle stavivme kondom... pisi za sekretot....
Штом сте користеле кондом мислам дека нема шанси да си трудна нема врска ако предиграта бил без кондом.Ние со дечко ми секогаш практикуваме предигра без кондом други повеќе од 2-3 минути ама потоа секогаш тој става кондом.Мислам дека нема потреба од паника а тоа што ти доцни можеби е од стрес,од неправилна исхрана или психички од помислата дека сте имале предигра без кондом
Jas ne sum mnogu iskosna vo ovi raboti i saka da znam koi se plodni devoi a koi neplodni kje moze li nekojnd ami odgovori ke ve molam
Еве јас овде си гледам плодни и неплодни денови [url-link:28cmfctp]http://www.crnobelo.com/component/option,com_womancalendar/Itemid,130/[/url-link:28cmfctp] ама не верувам многу во плодни и неплодни денови затоа секогаш со заштита најсигурно си е
Едно да ви е јасно, НЕМА НЕПЛОДНИ ДЕНОВИ. Значи сите денови се плодни, во секој ден може да се забремени, но во плодните што ги викаме (кога илегува зрелата јајце клетка од јајникот) е поголема веројатноста за забременување.
Многу е мала веројатноста да забремениш без кондом поготово ако не свршил дечкото во тебе...Сепак тоа не значи и дека не треба да се плашиме иако без заштита е многу поубав односот одколку со заштита но кога се работи за мерки на сигурност нема ништо лошо да си земеме заштита или пак да се напиеме од пилулите антибејби.Не се некоја си којзнае колкава сигурност но сепак нема да ги имаме тие сомнежи лееле дали ке ми доцни месецов,леле што ако сум трудна и ред други работи.Затоа срцки ке си се заштитуваме и нема да си имаме гајле во односите понатака.
da bas ubavo kaza jas otkako imam odnosi so decko sekogas koristime kondom i toa ednas toj m i predlozi da probame bez zastita i navistina se zacudiv ama ne probavme mi bese strav
Не ми е јасен еден парадокс!Девојчиња на 14,15 години сексуално активни имаат секс без заштита и немаат гајле,демек им верувале на партнерите а каква врска има довербата со несакана бременост?А од друга страна девојките со 20 и повеке години редовно имаат застита и се чуваат иако се во сериозни врски....многу лошо,тешко им на малите и наивни девојчиња
So sigurnost ne moze da se zabremeni prvite 13-14 dena posle menstruacijata! Zatoa sto so menstruacijata se isfrla jajce kletkata, a na zenskiot organizam mu trebaat 14 dena za da proizvede nova! A posle 14-ot den e najgolema verojatnosta da se zabremeni, zatoa sto jajce kletkata e sozdadena, zrela i spremna za oploduvanje ! Jas imam vrska veke 3 godini i redovno imam seks bez kondom i nemame nikakov problem!