Да си прашам јас затоа што гледам тие денови кога ќе се најдам со дечко ми ми се плодни односно ден после ovulation, обично викаат дека тогаш не се препорачува секс..
Moe iskustvo da vi spodelam jas sekogas imam seks bez kondom pa do sega ne se slucilo nisto...daj boze taka i da e..
Со маж ми почнавме да се обидѕваме да направиме бебе. Едно малку незгодно прашање имам. Кога ќе сврши и кога ќе се.тргне од мене, дел од течноста излегива надвор. Дали ова е нормално или?
Здраво имам едно прашање. Во врска сум со дечко ми 2 години и си веруваме, се сакаме се е океј значи. Често зборувавме на тема секс и дека не сакаме да избрзуваме и пред некаде месец ипол го имавме првиот сексуален однос. Но пред да имаме секс тој сврши на страна и потоа се изми. Откако се изми после 15 минути некаде ние имавме секс (прв пат) ама без кондом првите неколку ставања и потоа стави кондом. Пред ова јас добро се информирав за сите последици, но сакам мислење и од вас. Дали е можно да забременам од предсемената течност бидејќи тој претходно сврши на страна и се истушира веднаш после тоа за да се измие убаво и за време на самиот чин тој потоа не сврши во мене?
После свршување најдобро е да уринира за да се исчисти скроз мочниот канал. Најчесто такви бремености настануваат од некој залутан сперматозоид кој подоцна се исфрла преку предсемената течност. Инаку таа сама по себе не содржи сперматозоиди. Е сега вакви случаеви се многу ретки. Немаш сега простор за паника, само ете нареден пат после свршување нека уринира. За кондомот нема да кажувам пак, задолжителен си е.
Јас користам апчиња за заштита од бременост, не сум промискуитетна така да го конзумирам сексот со сета негова убавина. Како велат, едно кафе да испиеш ама да ти е слатко. Имам партнер со кој сум подолго време а излетите надвор од врската се ретки. До сега не сум имала проблеми со сексуално преносливи болести освен кандида.