Де бре зошто некој поедини толку го нападнавте човекот, ете има проблем и го сподели што е тоа лошо, да бил како повеќето мажи што не си го чуваат во гаќи наместо да пишува тука ќе одеше со некоја од другаркиве што ги спомна. @emigrant зборувај со жена ти, само така ќе го решиш ова. И почесто иницирај за секс, направи и го малку по различен, а не постојано монотон. Ете се што тука кажа што сакаш да правиш предложи и да пробате, сепак сте веќе 15 години во брак како што кажа, не би требало помеѓу вас да има некој препреки или срам.
Не научивте и не научивте да не обрнувате внимание на вакви постови. Уште кога ќе прочиташ како е срочен првиот пост, сѐ е јасно. Сака да си најде иста ко него тука. А, да имаше тој толку течна мисла за таа тематика, ќе знаеше други работи, туку ај.
Не треба да се разделите пошто слабо имате секс, туку пошто сакаш да го пикаш кај други. Тоа 'нормален' брак не е.
Ти личиш како да имаш 16год, а не 40год. Некој ќе си речи маж на 40год зрел, тој лета со умот како тинејџер. Сигурно со жена ти не сте во брак од вчера, па сега ти засмета се шо наведи. Шо не ќе прочита човек. Доста тролаш сработи нешто.
Како ти имаш „научено“ а другите не да не обрнуваш внимание на вакви постови? Каков е мојот пост? Да не сум идеален, извинете госпоѓо идеална што ви го нарушив раатот во групава секс. Точно е не се морални моите размисли затоа и ги споделив, ако мислев дека се морални немаше ни да ги споделам ќе правев како што мислам. Извини што побарав мислење, извини што не ја изневерив женами извини што имав мисли да ја изневерам извини што сум грешен. Премногу мене ме напаѓате дека сум недостоен маж, се надевам дека вашите бракви ќе бидат такви какви што ги замислувате „идеални“, но малку сум по возрасен од вас и знам дека во реалноста жените но и мажите се далеку од ова што вие се преставувате, чесни морални, верни и безгрешни!
- Разговарај со жена ти отворено за ова. - Искрено, преку ден, генерално, жените се пооптоварени од мажите. Перење, чистење, готвење, работа, деца и слично. И уморот влијание врз сексуалниот живот. Помогни и повеќе, и можеби ќе има време и желба за повеќе
Ова ми забоде очи. Како стапивте во брак ако од секогаш ти сметал нејзиниот срамежлив карактер? Пред стапување во брак обрна внимание на овој дел? Не е мала работа што ти смета. Поготово за да нема вакви случки како сеа, да сакаш да идеш со други жени.
Прво го пишуваш ова на форумот за да те потапша некој по раменици и да ти каже дека е во ред, ама не е. И уште нешто. Ако жена ти те сака и ако нема некој друг од страна верувај, иако ти вика дека и е сеедно - не и е. Само да знаеш, останатото е на тебе. Ти со самото тоа што си и признал дека сакаш да шараш со други, потенцијално си ја повредил. Неверство не е само физички.
Осеќам дека јас повеќе вас ќе треба да ви споделувам работи отколку вие мене Вака кога стапуваш во брак сексот е важен детал но не и нај важен, човекот за разлика од животните е разумно битие и се води од разум додека живтните од нагон. Женами е одлична личност, убава висока стројна, но ете не е „мајстор“ за секс. Со текот на годините ние самите се менуваме и некогаш доаѓаат период кога сакаш да направиш некои промени, дури и да се разведеш и да ви се разделат патиштата не е трагедија, се е компромис и се е легитимно да се размислува. Само оние кои идеализираат мислат дека животот е права линија од која никогаш нема да скршнат мислат дека се е розев ,роматнично и идеално, за жал од мое искуство знам многу такви несреќни бракови. Сега дали мене ми смета што женами не е 100% таква во сексот каква што сакам да биде? Да ми смета но тоа е 10-15 % не повеќе. Се надевам ти помогнав да разбереш...
Нормално дека не и е сеедно, но јас не сум ја изневерл женами, тоа што сакам да направам вака муабет филозофски да ја имам изневерено но реално не. Дај боже сите вака да се вараат како што јас варам
Далеку од тоа дека е најважен сексот за брак, меѓутоа ако од почеток не ни се усогласени барањата и очекувањата, оставаме простор за понатака вакви теми да се отвараат. Разбирам дека и со тек на време се менува личноста ама тогаш целата тема ќе ми имаше повеќе смисла него сега. Ако си знаел дека е таква, сигурно не си очекувал дека со тек на време ќе се приспособи кон твоите барања. А и јас колку што те сфатив не сакаш да си го упропастиш семејството ради секс, а сега тука викаш дека и да се разведеш не е трагедија. Разговарајте отворено со сопругата, дали има шанси нешто да промените во вашиот однос. Ако не, отвори муабет за отворен брак. Може и она сака да проба со некој нејзин пријател .
Аха, мај ес. Стај се во нејзина кожа, види како ќе ти биди да знаеш дека жена ти сака да спие со други па после ела кажвај. Ти фантазираш (бараш) за други, жена ти не ти одговарала ваква била онаква, збораш за развод и после викаш неќам да ја повредам, семејството е најбитно. Нема смисла. Не ја сакаш ти жена ти, само сакаш да шврљаш со други а ко ќе остариш да ја имаш жена ти да ти подај чаша вода оти не шврља таа со други.
Изгледа мојот искрен пост им е пример за нај лошото кај мажите... за жал луѓето не сакаат искреност сакаат магла таму им е нај сигурно, епа нека извинат не сите сакамаме да живеем во лаги...