Исто така убаво си објасни човекот дека додека бил млад немал многу секс и самодоверба, значи многу покасно созреал, лејт блумер, што би рекле енглезите . Во меѓувреме се оженил без да анализира многу дали се компатибилни сексуално и карактерно со жена му, но неизживеаноста си го направила своето. Немам совет за емигрантот, веќе видена приказна, но имам за некои од младиве стегнати душички на форумот кои ги има во секоја тема за секс овде за да ги судат сексуално поосвестените од нив и да објаснуваат дека се чуваат за вистинските или шо и да е што се убедуваат себеси: сдк да не се стегајте премногу, еден ден ќе пукнете па ќе барате луѓе за секс по форуми или ќе глумите уште срамежливи пред партнерот.
ми текна нешто. До дека ти се мислиш да ја изневереш жена ти случајно таа да не те изневерува тебе па затоа и нема потреба од секс со тебе. Онака само ми текна па викам ај да ти кажам
Па може и нејзе и е страв од господ. @emigrant што да ти кажеме не знам, за партнери со различно либидо или пробувате да се доближите двајцата со жена ти, или се разведуваш и одиш со други, или ако нејќеш да се разведеш ја изневеруваш жена ти, или отворен брак и нудиш ако сака, или се помируваш дека таков ќе ви е сексот. Не знам што би ти кажале нешто што веќе не го знаеш
А јас знаеш што совет можам да ти дадам? Иронично во твој стил... Гледај си ја бременоста и имај соврешен брак ти и твоето момче за секогаш, ова во иронија, а искрено ако сакаш да ти посакам имај брак како што имаме ние брак со женами и нема да ти треба повеќе од тоа Ако си умна ќе сватиш ако си зелена ќе сватиш по 10-тина години
@Mantub Не мислев на тоа што она пишала дека женами ќе ме изневерила, тоа што го мислам јас логично е да го мисли и женами и незнам зошто би се лутел тука. Ми смета кога некој идеализира за себеси а нема поминато ни 10% од тоа што јас го имам поминато. Кога би имала разбирање, почит и слога со сопругот каков што имаме ние со сопругата по 15 години задено тогаш нека дојде и нека кажува гачки. Јас кажав имаме различни желби за во одос на секот нешто што мислам дека многу брачни парови го имаат по толку години, ноа експерти од овој тип ми сметаат зошто се гледа дека појма немаат со животот.
Абе како не се гладни, приумираат по него. Веројатно дишнале покрај него у пролаз и господинов мисли тоа е знак дека сакаат да ги оплоди. А да, и овие батенца, јас што се сум поминал - знаеш дека ништо немаат поминато.
Точно јас сум ѓубре никакво, дркаџија кој манијачи жени по улици, лудак на кој му се привидуваат настани, по некогаш одам и по улица ми се гледаат сите голи, гледам 4.1 к пораки си пишала, слчајно прелистав глупост до глупост, каде најде време за толку глупости да испишеш, па уште јас сум бил батенце хахаххааха
Барем сега знаете каков сопруг/маж/дечко не треба да имате, нека јас ви бидам лошиот пример во животот, и сега среќни сте?
Mene ne mi si primer nikakov, samo problemot e sto ne razgovarate so soprugite za ovaa tema nie kako bi ti pomognale?
Па бараш совет и јас само давам мое мислење. Мене ми е супер во брак и бременоста гледај ти твојот да го средиш. Поздрав
За да немаш вакви мисли треба порано да стапиш во сексуални односи, ќе пробаш што ти одговара, а што не. Али ете ти си бил страмежлив и сега те фаќа втор пубертет Кога стапуваш во брак ја прифаќаш другата личност, чим си решил да го поминиш со неа животот значи ти одговара. Е сега ти што на 40 години си имаш бубачки во глава е твој проблем, а не на твојата сопруга. Дај жити се собери се малку, не е пријатно ова да се чита, ќе си се прилагодиш на партнерот кој ти си го избрал, ќе дискутираш ако прифати промени арно, ако не ќе си терате понатаму. Се во животот е компромис.
Многумина на форумов наводно бараат совет, а фактички бараат амин од членовите за нивните постапки за да можат мирно да спијат. Друже иди направи си го кефот па утре ќе те тешиме на љубовни проблеми и како да си го спасиш бракот. Се е дозволено додека не те фатат. Инаку помисли си за миг како би ти било тебе доколку женати ти го стори истото, можеби ќе ти помине желбата после.
А бе све калуѓерици и светици овде. Ај колку од вас сте си замислувале некој друг додека сте биле со партнерот зашто ете не ви било до секс ама не сте сакале да го одбиете па да му учините маштате за некој, глумец, пеач, спортист, колега, комшија што да е? Човеков не легнал со некоја па да го разапнувате тука. Аман веќе од светици. @emigrant седни си со жена ти направи си убав муабет и ако треба одете на советување да ја опуштиш малку или ако не сакаш да ја вараш, а имаш појаки потреби научи а живееш со тоа. Или ако е неиздржливо и толку ти се битни тие 3+4 пати плус секс во месец и вреди да растуриш семејство за тоа.. па разведи се.
Конечно некоја „грешна“ душа да се јави Искрено не знаев дека толку светици имало тука. Без грижа ок ни е бракот ова се однесуваше на сексот но и тоа се периоди, јас само искрено би им посакал да имаат таков брак со нивните мажи како што имам јас со женами ова искрено им го посакувам. Не им го посакувам тоа нивно идеализирање кое на крај завршува со крах... но они си знаат возрасни се! Фала за подршката и коментарот!
Предложи и отворен брак на сопругата, па после сексајте си се на страна со ваше аминување. На форумов така обично го решаваат проблемов.
Сексот не е се во брак ама е многу битен дел. Почитувам тоа што си седнал и си и кажал на жена ти како се чувствуваш. Да не се лажеме, сексот е потреба и ако се потискува од било која причина доаѓа или до варање а глумење хепи фемили, или до фрустрации и затегнати односи во брак. Бракот не е да живееш со некој како цимер. (освен ако не е некоја здравствена состојба).