не сум трудница но имав блиски кој биле трудни и ќе ви го кажам нивното искуство. значи секс во бременост е нешто најпотребно и најпрепорачано. значи после трети или четврти месец мозе да се имасекс ете без внатрешно свршување, али како се ближи терминот што повеќе да се има секс со внатрешно свршување затоа што спермата ги содржи сите оние состојки што всушност ги има вагиналетиците кој ги ставаат пред пораѓај, уствари што повеже имате секс пред пораѓај толку е подобро и гинеколозите препорачуваат но прашајте си го вашиот гинеколог ќе ви каже најдобро
SEKSOT VO TEKOT NA BREMENOSTA E DOZVOLEN!(osven za patoloska bremenost) znaci,da dozvolen e ,megutoa tuka golemo vlijanie ima trudnicata,dali taa ja ima taa potreba za seks ili ne! jas sega sum trudna so vtoro dete,i ne sum imala seks veke tri meseci,i iskreno mnooooogu mi e cudno sto nemam ni potreba,ama nikakva,nooo.......koga bev trudna so prvoto moe dete,e togas......STRASNA RABOTA DDDDmislam deka bev vo sostojba da imam seks cetiti pati vo denot,znaci imav strasna zelba i potreba,ama sega neznam sto mi se slucuva! sepak,seksot e dozvolen dokolku imas potreba od seks! VE POZDRAVUVAM
eee jas so prvite dve deca ne go sakav seksot i bea maski sega go sakam sekso i bebeto e zensko.. pa mozebi i tvoite se razlicni..so lesno da ti e!
Јас сум 15. недела и сеуште сме немале секс. Веќе почнав да сонувам такви сонови Сакам да имаме, ама ми е страв да не прокрварам или да не се пренесат бактерии или нешто плодот да не се повреди Појма немам ...
А зошто се воздржуваш, ако сакаш секс? Ако имаш нормална бременост, нема ништо да се случи не се секирај. Ќе бидете повнимателни, без грубости и див секс, без мисионерска поза. Тотална апстиненција не е потребна, освен ако имаш патолошка бременост.
Соновите за секс во бременоста се нормална и честа појава. Да не се повторувам со Annath, имајте си секс, најубаво е ти одозгора за да можеш да контролираш. Само треба малку трпение, зашто и двајцата на почеток ќе имате малку страв. Тоа мало бебенце си е заштитено и нема да го повредите.
Се осеќам како да се подготвувам за првиот секс во животот...Сериозно, како кога не си одел на работа или школо догло време и сега треба пак истиот страв и трема како во почетокот.
сексуални односи во бременост Бремена сум веке 8 недела и веке трет пат ми се случи да видам на улошката една точка крв одкако дозивеав оргазам.Еднашка имав сексуален однос и после саат време ми се случи тоа и траеше кратко и после веке немаше ништо на улошката,па мислев дека е заради сексуалниот однос се до денеска одкако повторно доживеав оргазам без секс и повторно ми се случува нешто,белопрањето ми е малце кафено накај црвенко.Ве молам ако има некој искусен да ми помогне и да ми каже дали ова се случува заради оргазмот или е нешто друго многу би ми помогнал. Благодарам
сексуални односи во бременост Само лекар можи да ти кажи од што ти се јавува крварење и дали ти е дозволено да имаш секс во текот на бременоста а заради оргазмот не верувам да е но во секој случај оди на лекар обавезно !!! позз и кажи што ќе направиш.И ваква тема има побарај таму ќе прочиташ повеќе.
сексуални односи во бременост И јас би ти препорачала да одиш на лекар. Не ми изгледа дека е страшно бидејќи крварењето не ти е обилно, но може ќе ти даде лекарства за поддршка на бременоста. Јас пиев Дабростон.
и мене ми се слуЧи истото и тоа вЧера и одма на лекар ама нисто страсно посто не е обилно крваранје мозе да се иритира вагина и ради тоа се појавува крв треба да се има соодветна поза кога си бремена мене цесто ми се слуЧува да имам крв после секс и бело пранје дури сто ме пласи имам несто како вода теце ама сето тоа ради секс има зени им прие има некои не без галје сепак ако се пласис иди на лекар поззз
Јас ке одам утре на доктор и ке прашам,само чудно ми беше што и без секс повторно се случи истото,затоа мислев да не е од тоа што имав оргазам,затоа што предходно додека немав ништо Се беше во ред.Сепак Фала Поздрав
Докторката ми кажа до 3 месец да не правиме ништо Го испочитував тоа и еве сега сум 5 месец и почнавме со секс. Само маж ми одвај да се согласи му е страв да не го повреди бебето. Имаме секс али сме многу внимателни Исто така ни кажа да користиме кондом бидејки можно е да имам болки од спермата.
jas sum 4 nedeli i 3 dena...i eve veke 4 dena nemam sex so maz mi..... ne znam dali e dozvolen sex za vreme na rana bremnost kako e vaseto iskustvo?
Белуфче, ја би ти рекла сега за почеток поретко да имате односи и да сте многу нежни. А потоа кога ќе минат првите три месеци, малце по друго е , плодот е повеќе зацврстен..Барем јас така мислам...