Вака сега..јас никаде не прочитав некоја од вас да има проблем како мојот јас сум таа што цело време бара секс а мм не сака зошто му било страв да не го повреди детето и не можам да му докажам дека пенисот негов не е толкав за да допре до плодот...на лекар ми рекоа дека е се ок и дека ок е да се има односи..ама на него му е страв. Вечерва имавме смешен ''секс''..не знам како да го натерам..го разбирам дека се грижи и сето тоа..ама сепак се работи за 9 месеци
hahaha Ooof otvori mu na youtube ili na google sliki da vidi kolkav kanal ima (odnosno toa e vaginata) i deka nema nikakvi sansi da go povredi bebeto... Baska vo plodova voda e toa, doktori celi race pikaat pri proverka dali si otvorena pa nemozat da doprat do bebeto nie si imavme seks cela bremenost (so pauzi nekoi poradi bakterii) i poretko na kraj zaso bev dosta golema vekje
uf, znam kako ti e, i nie sme taka, prvite 3 meseci strav od spontan, posle bakterija, pa sega strav od predvremeno poroduvanje... i samo 2-3 pati imavme vo cela bremenost i posle ke si pocekame, barem 40 dena... toa e
volsebna немаме среќа обично мажите се тие што инсистираат за таа работа ама..нашиве некако бајаги плашливи
Епа ај и јас да се пожалам овде, значи до 7 имавме се на се 3 пати.. 7 и 8 ни еднаш, а сега влегувам во 9 така да сега па ич нема ни да добијам.. За жалење сум.. Како беше вицон : „ќе завиваш последните 3 месеци„.. Епа во нашиов случај јас сум таа што завива од почеток, ама мојов.. Што од страв, од умор, од нервози, и само ме одбива.. На почетокот се нервирав и расправав, ама после се чувствував глупо, знаете ко да го молам, како со сила.. И после се откажав и се навикнав
Do sega imav 3 bremenosti edna uspesna edna zavrsi so spontan i sega ovaa..vo ni edna nemav odnosi uste na pocetokot mi bese kazano deka ako imas pataloska bremenost,krvarenje,bolki,grcevi za seksot STOP . Na momenti mi fali no sepak si se zadovoluvame so guskanje i baknuvanje,se sto e dobro za bebceto treba da pravime a ne da gi gledame nasite potrebi.
Ај да те утешам дека не си единствена Имав нормална бременост, со одобрение од гинеколог дека може да имаме односи но мм ништо живо не можеше да го натера на такво нешто. Во текот на цела бременост ни еднаш немавме односи и јас си се помирив со тоа. Искрено мене ми беше страв првите 3 месеци иако никогаш немав ни прокрварено или нешто слично, фала му на Бога ама на мм му беше страв и на почетокот и на средината и на крајот па преживеав некако
И јас сум со истиот проблем Јас сакам мм памет си нема, страв му е До 6-ти месец добро ни одеше, еднаш до два пати неделно ок беше, ама сега како стомакот ми е голем он се плаши хахахахахаха тек до крај без памет ќе биде, ми вели па малку страв ми е оти да не го повредам бебе, а јас сакамама ке видиме до крај како ќе биде, значи не има многу не сум единствена Ама после ќе надокнадиме
Богами тешко ова со надокнадувањето Прво, нема да можеш да имаш секс првите два месеци од физички причини, а за понатаму не се знае како ќе те погодат хормони. Јас додека да наполни детево 9 месеци ич немав желба. После имаш други причини како замор, па да не крцка креветот каде што спие бебето и се мачите во друга соба со мал комфор. Па таман сте почнале, или сеедно, на сред секс, бебето се разбудило....Како и да е, не дека нема да имате секс но сметам дека комфорот е многу намален со мало бебе, нема да можете да се опуштите, повеќе ќе се сведува на брзински секс. Уживајте барем колку што ви дозволува ситуацијата (знам како е со голем стомак), и кажи му на маж ти да не се занесува, бебето си е заштитено внатре и ништо неможе да му биде...Само наброј му ги овие работи што ги кажав што ве очекува.
Хахаххахаха фала ти мила ме изнасмеа и верувам дека е се така како што пиша, ќе си осетиме на наши кожи, а најсмешно од се ми е тоа што мажите се повеќе исплашени од жените
првите три месеци ни беше забрането од гинекологот, беше исплашена бидејќи првата бременост ми заврши со спонтан и мислам дека буквално се ми забрануваше ама сега си имаме нормално редовни односи
Сите вие што имате нормална бременост, нападнете тоа мажите и нека не се занесуваат!!! Нека се едуцираат малце повеќе дека не, не можат да го удрат бебето со пенисот... Уживајте сега. Оти после породување е малце тешко. Има сексуален живот, ама воглавно е редуциран заради умор.
Jas vo bremenost voopsto nemam zelba za seks neznam zosto nemam pritisok od mm zatoa sto i on se plasi da ne go povredel bebeto Mozebi i mene mi vlijaje toa zatoa sto nekolku pati dosega probavme i nekako ne e toa toa...nemozam da se opustam i iskreno mi fali onoj buren seks i strast koi gi imavme i po nekolku pati vo denot i taka da sega za sega se otkazavme od toj "stegnat" seks i ograniceni pozi
Sega zasega image normalno iako mi konstatitaa deka postelkata e malku nisko denes ja prasav doktorkata za seks i rece da si prodolzam naj normalno kako dosega ako jas nemam problem so toa
Јас да си признаам сум од тие поплашливите. Јас по потешкиот пат останав бремена и навистина ми е страв да имам секс, дури го немам прашано ни докторот. Имам желба и мм сака, ама и тој не навалува.