hahahaha da si ziva i zdrava za moabetov subavo mr nasmea, da zboruvaa ushte vo stomakot bebcinjata zamisli so ke kazuvaa za nas " neposlusni roditeli"
Zdravo na site jas sum nova na ovoj sajt i sakam da ve prasam nesto. Bremena sum i sum vo 31-ta nedela od bremenosta prvite dva meseci neznaev deka sum bremena i seks si imavme so mazot sekoj den. Koga doznav mi bese stra da imam seks bidejki mi e prva bremenost i so maz mi ednas nedelno imavme seks. Sega kako vlegov vo 7 mesec znaci jas nenormalno imam potreba od seks sto mazot i nekogas mi vika da ne go ubieme deteto ako ne da prestaneme. Ve molam za sovet dali e normalno ova sto mi se slucuva ili ne. Pozzz...
So toa ke si razgovaras so doktor,mnogu zavisi kakva bremenost imas,na nekoi,kako mene ni zabranuvaat uste od pocetok da nemame odnosi,dodeka drugi koi imaat normalni bremenosti im vikaat deka moze i do poragaj,najdobar sovet ke si dobies od ginekologot sto ti ja vodi bremenosta.
Prasaj go ginekologot toj najdobro ke ti kaze Mene vo tekot na bremenosta ne mi zabrani nisto taka da i vo 8mi imavme so mm odnosi ali kaj nas bese prisuten golem strav i nikako nemozev da se opustam pa taka vo cela bremenost dali 3/4 pati imavme...A i kaj mene licno zelbata se namali neznam dali zaradi strav ili nesto dr. pa posle poragjaj druga prikazna
Има и други видови на секс.Не е само вагиналниот.Јас во никој случај не планирам да го запоставам мм ...иако немам никава забрана,а со првото дете до последно се сексавме,сега ако ми е шубе нешто има анален,орален секс па и ако треба и рачно ке го задоволам ....ем волкот сит ем овците на број
Јас , кога бев бремена со синот , до 5-ти месец имав секс скоро секој ден и некогаш свршуваше внатре , ама по сплет на околности добив контракции , по престојот во болница се исплашив и се консултирав со гинекологот кој ми рече дека може да имаме секс , ама не смее мм да свршува внатре , сега со втората бременост многу внимаваме , и кога имаме секс ( сега намаливме на 2\3 пати неделно ) не свршува внатре да не дојде до компликации , но за да нема љутки оралот е тука
I nie imame I vaginalen I analen I oralen neli mora da se odrzuva sakam da prasam Dali go stava cel napred ili do pola so strav poradi bebeto? Jas mislam deka e daleku j nemoze ni da go dopre ni da go povredi neli??
Нема шанси, тоа си е заштитено во обвивката само секако малку понежно од пред бременост треба јас си имав цела бременост, само еден период имав бактерја и тогаш немавме, а при крај веќе голема бев во мешето, па поретко имавме
Ејакулација во вас е ок, само внимавајте на инфекции. Грлото на на матката е затворено, не може да дојде ништо до бебето. Ама не практикувајте при крајот на бременоста - спермата помага во омекнување на грлото.
Во текот на бременоста не е препорачливо ејакуација внатре, кога ќе се влезе во 9ти баш е препорачливо внатре, токму од причина што помага во омекнување на грлото на матката.
Да де.. При крај - сакам да кажам последно тромесечие... А веќе нај на крајот кога сте "спремни"... Ајт!
najprvo izvinete za latinica (nemam izbor) gi citam postovite i ne mozam da se iznacudam ej, ke zabegal mazot, ova ona! Pa brak e toa ili panagur ! Ili uste podobra moment , da nemalo lutis!! koj da se ljuti, toj na koj sto ke mu nosite 9 meseci bebe ke umirate od bolki za vreme na poragaj, ke si go rizikuvate zivotot...toj da se ljuti, ma nemoj bre! Mozebi ova ke zvuci grubo no so tie muabeti zaprasajte se ve molam dali ste vo vistinski BRAK! Dobro kaza pogore nekoj, sto ako toj se razboli, pa ne e samo brmenosta precka za sex, ima mnogu seriozni raboti poradi koi toj mozebi nema da moze, godina dve...i sto togas!Ne mi se veruva ej...ne
Леле ние многу проретчивме со тоа. На почетокот имавме почесто. Сега во осми па и во седми дали еднаш во две недели имаме. Не чувствувам ниту потреба, ниту пак можам да си најдам поза згодна. Се мене ми смета. Налет сексот. Заедно сме со маж ми 6 години ама во брак само 4 месеци и криво ми е што немам таков сексуален нагон како доста од вас ама што е тоа е. Се надевам само дека е до моменталната состојба и дека после пораѓај ке се врати во нормала.
Ние немаме, првенствено мм не сака страв му е, инаку докторот ни кажа доколку сакаме, јас да лежам на страна а мм од позади само таа поза ме фати незгодно додека ми објаснуваше
zdravo jas sum nova clenka i me interesira vo prvite sedum nedeli dali e dozvolen seks kaj mene na eho mi se pojavi crno krugce i me sovetuvaa da pocekame dodeka ne vidime srceva akcija ve molam spodelete mi vasi iskustva
Zdravoo.. Bremena sum vo 19 nedela... Pred edna nedela bev na ginekolog posto prekrvariv od odnos i koga otidiv mi kazaa deka plodot mi e nizok i odnos nikako da nemam... Sakam da prasam jas dalii e nesto strasnoo ovaa prvaa bremenost mi e...
Moja koleska go imase voj problem,sekako deka krvarenjeto ne e ok,ali eve kaj nea ispadna dobro,zato ne panici mn i ne se potresuvaj
Женички па вака ја сум бремена 10 недела исто прекрварев ама скоро недела дена не крварамм тоаа тоа него само кафеако ис цедок имам малцее..смемм да имам односии или нее..??сварноо незгодно ми е ама тоа е..