Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од soledad, 28 ноември 2009.

1. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Pa i od mene dobivaat ignor tiešto mi se pravat doktori ja s baram mislenje a ne baram Tuka sudii i ti si sednala Tuka da pametuvas so si nemaš vesla od zi otprilike posle pročitano neko i od tvoite nedouceni bavimo devetini kolku si prosta Tolku ne si teška hahaha

На kosmodiks му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Pa ne sme doktori, kako da ti davame mislenje? Zemi priberise, cuknija toa glavata ili neka ti dojde pamet ili skroz neka ti izleze! Za licno zadovolstvo da dojdes do krvarenje i infuzii,sram te bilo! Pa uste i ke vregjas koj e prost, a koj slozen, ne si ja gledas makata tuka ke se raspravas!

На DigY и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  3. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    H
    Ahaha mnogi si prosta ni sto ne razbiras ni ne znaes ni poznavas ti ke kažeš od što došlo glupaca nedorasnata so ulicarsko ponašanje hahaha

4. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    De ajde prestanete,sex e dozvolen no ne tolku cesen i ako e se vo red.Zal mi e neka e so pomin nema potreba od navredi taka sakalo da bide,kako sto e gospod nikoj ne e

На 86 kiki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    @agapii aj smiri malku hormoni,pazi koi zborovi gi upotrebuvas,pobara mislenje,sekoj si go kaza svoeto so cel da ti pomogne,tvoe e da odlucis sto ponatamu ke pravis.
    So lesno

На DigY, butterfly* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Не знам дали си свесна, ама сето ова што го напиша во реченицата те опишува тебе.

Верувам дека си под стрес, ама ниту една од девојките овде ти е виновна за моменталната ситуација.

Наместо стресот и нервозата да ги канализираш овде, пробај мислите да ги насочиш кон она што е во тебе. Верувај и моли се, пробај да имаш позитивни мисли, расправањето со феминките кои впрочем сакале да ти помогнат, ти создава дополнителен стрес и измачување.

Ти посакувам сѐ да испадне добро со твојата бременост и повеќе промислени акции во иднина.

На mimidjon, Аliсe, zuto и 7 други им се допаѓа ова.
  7. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    E
    Eve edna razumna zena sekoja čest na toa što go kaza od Tolku pokvarena barem edna po intiligentna i razbrana i samiot doktor taka kaza deka ne e od seks mnogi imale seks vo pocetok i ne znaele pa pak rodile toa e božja volja ja s posle dolg. pat od mojot grad do drug grad patuvam za da idam na pregled kaj maticniot i samo što stignav dobivši bolji u prokrvarev toa božja volja ja s šum vernik i ostavam se na boga vie ne možete da mi sudete samo bog pozdrav

На 86 kiki и butterfly* им се допаѓа ова.
  8. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Pak ke kazam cuknija glavata, dva tri pati u zid, ako imas nesto vo nea, osvestise! I ne se tesi deka ne e od seksot!

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  9. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ne branam nikoj,no ne sekogas e do sex,koleska prokrvare 3pati do sega a od sto i taa ne znaese pos i kazaa nisko go nosela,nema potreba od obvinuvanja,dr koleska prokrvare vo 8mesec lezese vo bolnica ne znaeja od sto,zatoa rekov kako sto e gospod nikoj ne e

На 86 kiki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    На кој јазик пишуваш бе жено? Кај латиница, па и без точки, запирки, недовршени мисли.
    Засрами се и помисли малку на бебето што го носиш а не да навредуваш членови од форумов кои добронамерно те критикувале. Ти си таа што погрешила па сега други ти се криви. Немало да му се исуши на маж ти ако не ти го стави 9 месеци. Побитно е бебето отколку вашите сексуални нагони. Дај Боже се да биде во ред со бебето па ќе разбереш дека тоа е најважно. И наместо да лежиш и мируваш ти се расправаш и навредуваш по форуми, многу си невоспитана и некултурна.
    Никој не ти рече дека крварењето е од сексот, ама како прво докторот ви рекол да немате секс а вие сте имале, како второ не можеш да речеш и дека не е од сексот, и кога ти забраниле ти си го ставила плодот на ризик.

Последна измена: 28 март 2016
    На Draginja, Аliсe, Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.433
    Допаѓања:
    38.435
    @butterfly* Многу јасно дека не е секое крварење од секс, ама на потврдена бременост и совет од гинеколог да немаат секс тие имале. После тоа е крварењето.

Јас се чудам толку да не се може да се издржи, сите што немале по толку време при ризични бремености не се луѓе? Јас ни ниско го носев ни ми беше забрането па ни еднаш немавме. Не треба ни толку, ама во прво тромесечие не е пожелно општо. И спермата го омекнува грлото на матката, не смее без заштита.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Epa togas se izvinivam ne vidov deka imale sovet od dr da nemaat sex

На DigY, ilyan и kristina.k им се допаѓа ова.
  13. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Imale zabrana od doktor, kako nemale, zagreota ke umrela bez takvo da mi prostite na izraz, pa otposle of lele sto me snajde! Pa se tesi ne bilo od seksot, neka se rodi zivo i zdravo bepceto, gospod da go cuva, ama tesko nego so vakov defekt od majka, ke mu dade kultura, ne se somnevam vo toa ha hehheheheh. Ova da ne e Blagoduska?

На Donn, Draginja, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Една членка и со кажува тоа што и одговара и е интелегентна, другите и изиграваат докторки и се глупачи, покварени и простачки. (facepalm)

1. На никој од нас не му е дојдено тебе да ти изиграва доктор, тоа прво треба да си го сфатиш
    2. Сите навреди и погрдни зборови што ги упати кон членките кои му мислат само добро на твоето неродено бебе се одраз само на твојата лична некултура
    3. Ако си дојдена да ти го кажат тоа што сакаш да го слушнеш (да навалиш на сексање) си на погрешното место и како што некој ти кажал погоре, стави си прст на глава и среди си ги приоритетите, дали се секс па дете или дете па секс.

На Draginja, zuto, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  15. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Izvini ne kazav toa sto i odgovara nejze nego kazav opsto deka krvarenjeto moze da se javi od razlicni pricni,no ne znaev deka imala zabrana pa zatoa fino lepo se izviniv

На ilyan му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Не сакав да звучи како навреда кон тебе воопшто, мислењето ти е сосема на место :)

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Jas tipkava koja shto ja blokirav i samo vashite mislenja gi chitam (znachi produzila) mislam deka e nekoj shto nema shto da pravi i se zeza ovde da privleche vnimanie.
    Vo sklop na temata, prvata bremenost koga iskrvarev i otidov na lekar prvoto prashanje im beshe -dali imashe sex!? Normalno, nemav. bev edvaj 6+ . No zoshto bi me prashuvale ako toa ne bi prechelo. Ni prvata bremenost, a ni ovaa sega ne pomisluvam da imam sex vo skoro vreme. Ne deka ne mi teknuva, mi vrijat hormonite. Duri mu vikav na doktorot-daj neshto ziti se da se podsmirat :D Chovekot ubavo mi reche-morash da izdrzish. ne si vo situacija prvo tromesechie da imash sex. Nikoj asalen doktor mislam ne bi preporachal da imame sex vo prvite nedeli koga toa bebe se oformuva, dobiva rbetche mozoche ochinja... a za ponatamu e individualno. Nekoi imaat do kraj sex i nema nikakov problem, nekoi ne smeat. I toa e toa.

На MADO, Abeja, Bloom19 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Do
    Doktoro ne vika deka e od seksot.

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.196
    @agapii ти побара совет што да правиш и на почетокот го доби, но веројатно сакаше да слушнеш она што тебе ти одговара. Незнам како очекуваш докторски совет на обичен форум, тука само споделуваме искуства. Докторски совет побарај од докторот, штом крвариш тој најдобро ќе процени што понатаму.

Не ми се допаѓа што веднаш се рипа со обвинувања и паметување, посебно на вакви осетливи теми, а ова се однесува за сите девојки и жени. И не само на оваа тема. Дајте си совет и негово е на тој што побарал дали ќе го послуша советот или не.

@agapii исто така навредиве не се на место, можеш да одговориш покултурно.

На zuto и Annath им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.433
    Допаѓања:
    38.435
    Еве овде јас прочитав.
    Како и да е треба да се смириш малце, бебето е најважно, сите ти посакуваат се да е во ред и ќе знаете од сега.