Ako e normalna bremenost i nema zabrana od ginekolog ne gledam pricina za apstinencija, sekako toa bi bilo vnimatelno,nezno, jas do kraj imav odnosi pa fala bogu se zavrsi dobro
Па баш дека ми е супер бременоста и дека се е во ред, баш затоа ме нервира фактот дека немаме секс а не било до тоа што сум бремена и не било до тоа дека сум нормално здебелена. Незз што му е и незз што да мислам. Ќе се пораѓам природно и самипт доктор ми рече дека се препорачува да сме сексуално по активни. Но еве.... ништо од тоа.
Ми олесна што имало многу трудници без желба за секс за ова не бев информирана и ми беше чудно како со недели немам ни најмала потреба. Дури во 7ма недела иимавме односи и сврши во мене па малку guilty се осеќам...
Без свршување внатре ако практикуваш секс. И докторите препорачуваат со заштита. Од една страна спермата влијае на омекнување на грлото на матката, а и убаво е да се заштитиш од бактерии..
Seks?!!? Sto Li bese toa????? Ni pod razno... Imam losa istorija so bremenosti I sega kako sto sme do tuka stignati ne ni pomisluvam a kamo Li da imame. Na maz mi mu e se dozvoleno I prosteno od mene ... Samo ne mu kazuvam Neznam za vas ama mene libidoto mi e do plafon, raboti puna parea...ama moram da potisnuvam misli zelbi potrebi
Ама секс не е само вагинална пенетрација, постојат и други начини да се задоволат потребите, мислам ме разбирате, Да Не?!? ова за тие што имаат желба за секс а се плашат.
Не предизвикува оргазмот контракции.Сексот е сосем безбеден во бременост ако истата е нормална,без компликации.
Благи контракции кои не се ни осеќаат и ако бременоста е нормална без никакви компликации не наштетуваат. Сепак разговарајте со вашиот лекар за да си сте по сигурни.
Не се исти контракциите, немаш од што да се плашиш, неможат да предизвикаат прерано породување. Башка во бременост многу жени искусиле оргазам во сон. Што би правеле во тој случај? И незнам за тебе, ама јас не би издржала 9 месеци без оргазам
Ne ne...jas minatata nedela lezev na tokoliza za da mi se smirat kontrakciite Ne 9, 19 meseci ako treba ke postam od seks samo da bide bebulka dobra. No tie sto si nemaat problemi, nema.pricina da apstiniraat...
се надевам под ‘се му дозволено’ не мислиш на тоа да се секса со друга бременоста и детето не се само твои туку се дел и од него.Така да ако поради здравствени причини он мора да почека и да апстинира ке си почека и ке ти биде подршка во се.
Ma srcka mi on, si ceka si cupka I me galka po stomaceto. Nemam problem od nego I bas zatoa na shala vikam se' mu e dozvoleno
Се надевам не си лежела поради оргазам. До сега немам слушнато ништо слично. А секако, секој нека прави онака како мисли дека е најдобро, посебно и ако доктор ви рекол да апстинирате.