Секс во текот на бременоста

Discussion in 'Бременост' started by soledad, Nov 28, 2009.

1. didisi

didisi Популарен член

Dali ve faka panika deka poradi nemanjeto odnosi za vreme na bremenosta sledi neverstvo ... :(

2. karak

karak Популарен член

Ne me faka i nema potreba da te faka zatoa sto toa e vasha zaednicka zelba. Ne misli i ne se zamaraj ni na kraj pamet netreba da ti pqgaat takvi gluposti. Ete i nie so prvoto imavme odnosi. So vtorovo Sega ne sme imale od zacnuvanje t.e. tri meseci ovoj ginekolog koj mi ja vodi bremenosta vika nisko go nosam i dodeka ne napravi vo 15 ta nedela brisevi i vidi se deka e vo red nema odnosi. A jas stalno go zemam ajde be najdi svalerka hwhehhe

didisi likes this.
  3. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Не ме фаќа ни малку паника дека мажов ни другар видел ни другарка некад имал , а работи работа каде жени нема и не искача никаде , така да не му ја мислам ич :D
    Синојка допуштив по 7 цели месеци мааалкуцка да имаме нешто , ама и тоа мааалкуцка не сме смееле да го имаме и еве сега грижа на совест ме грицка некако дека ми е кажано сега строго во кревет :)

didisi likes this.
  4. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Не го имам тој проблем, сексуално сме активни цела бременост. Што е причина за немање односи? забрането ти е од доктор или од страв?

5. didisi

didisi Популарен член

Pa ne tolku strav kolku sto ne mozam veke ... smeta stomakot :) do 6ti mesec imavme i posle i on ne saka vika strav mi e belja da ne napravime ....

6. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Е па штом и тој не сака не би требало да те фаќа паника, но сепак ти си го знаеш нај добро.
    Ама само ако стомакот смета и се е друго во ред нема потреба да се плашите, нема никаква беља да направите, само треба малце да експериментирате и да најдете комотна позиција или друг начин да се задоволат сексуалните потреби ;) доктори препорачуваат секс во бременост посебно во последните месеци

JasminaB29 and didisi like this.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ако маж ти те остави бремена дома и оди да си го прави меракот со други, што да ти кажам, бегај дури е време.

Какво е ова примитивно размислување? Па бременоста е прекрасен период, каде што ти си мајка а тој татко, и двајцата треба да уживате. Каде ли ке отиде светот ако мажите имаат секс со други, јер бремената сопруга или партнерка не може да им удоволи?

Не е само бременоста, и после пораѓај нема да имате секс, најмалку месец- два, на организмот му треба време да се врати во претходната состојба.

Dream-Girl, 1209, BoaVista and 17 others like this.
  8. karak

karak Популарен член

Nema od sto da se plashite pa da se ima odnosi vo bremenost e najpreporacano ako e se Vo red duri i vo period pred poragaj ubavo e da svrshuva vnatre za polesen poragaj

ADOKI and JasminaB29 like this.
  9. Adeline

Adeline Популарен член

А мислиш дека ако нема жени неможе да најде ако сака, нема врска тоа, ама тој треба да е свесен дека носиш негово дете и нема што да бара настрана штом те одбрал тебе. Е сега можете да попуштите некогаш :P Еве ние на пример имавме цела бременост, до крај , ама и јас имав голема желба.

❤️Sneze❤️ and ADOKI like this.
  10. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Можеби премногу ме сака што не му текнува на друга , секако и убедена сум во тоа :) а за желба си имаме и двајцата , ама навикнати сме си , и првата и втората еве сега и третата бременост ја немаме таа дозвола за да си дозволиме секс на никаков начин :) ќе пројде , здравје уште малку има до пораѓај .

Adeline likes this.
  11. detelinka123

detelinka123 Истакнат член

девојки јас сум 39 недела и некаде две недели имам огромна желба за секс, ама не знам дали смеам.. некој совет и искуство? иначе имам нормална бременост без никакви проблеми.. едвај се воздржувам некако не ми е сеедно, мислев ќе издржам уште 9тиов месец ама потешко е.. :$

12. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Seksot e preporacliv posebno pri kraj na bremenost za polesno da izleze bebenceto samo vnimatelno da ne bide Grubo uzivaj:P

didisi, Dadusicka, mariz and 3 others like this.
  13. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Дури и се препорачува при крај на бременост, за побргу да се породиш, така барем сум читала :)

mariz, Coco31 and gjoker4e like this.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Послушај го инстинктот. Смееш инаку. Препорачливо е дури мислам дека со свршување внатре беше препорачливо.

Dadusicka, mariz and ADOKI like this.
  15. mariz

mariz Форумски идол

А цела бременост немавте?
    Смее инаку, во нормална бременост од почеток до крај смее :) Јас имав две нормални бремености и во двете од почеток до крај си имавме односи.

gjoker4e likes this.
  16. detelinka123

detelinka123 Истакнат член

имавме до 5 месец почесто, 6, 7 и 8 по 2-3 пати месечно а веќе цел 9ти ништо..

17. didisi

didisi Популарен член

18. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Zdravo zenicki .. edno prasanje imam dali e dozvoleno za vreme na bremenost da svrsi partnerot vo tebe ? :*

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Не е препорачливо, освен ако си во 9ти месец. Спермата го омекнува грлото на матката.

20. Bella*

Bella* Популарен член

Девојки едно прашање..5 недела сум несмеам воопшто секс до 3 месец ? Почнувам да кризирам некако еве утрово кога станав се тресам ми работат хормоните :D:$ help :|

Tince2018 likes this.