Во 9ти месец дури и се препорачува внатре свршување оти спермата го омекнувала грлото на матката. Ова од гинеколог е кажано.
Зарем не можете да се воздржите? И докторот забранил. Ако нешто не дај боже биде, ќе си лупате глава од зид. Еве јас сум ти жив пример, првата бременост имавме односи во петта недела зашто докторот кај што одев тогаш ми кажа може да имаме и истиот ден прокрварев и спонтан. Одма го сменив докторот. Не знам дали беше до тоа или така требало да биде, ама се случи за жал.
Прееска го прашав и мојот ифв доктор ми кажа дека може само не некој ден и така веќе 3 недели по ред си имам односи тоа што требаше да се случи веќе ќе се случеше 4 месеци немав односи е тоа е да се воздржиш си ја чувавме спермата месец ипол пред ифв... штом и мојот доктор по ифв ми дозволи ќе си тераме така..
Според мене нежен секс е многу побезбеден од она железото спекулум за брисеви. Леле луѓе каква болка видов вчера од тоа. И после цела вечер ме болеше ниско стомакот и вагината, како растегната. Досега сум правела пап тест, но некако помал ми гледаше инструментот од овој сега, а др демек најмал бараше и внимаваше. А јас запечене како што си бев сите светци ги видов. Се прашувам како ќе раѓам, ама жени сме ние и сме силни. Инаку ние еднаш пробавме да имаме односи, некаде кај 10 недела мн ми беснееа хормноните и се еротски соништа имав. Ама не е тоа тоа. Цела бев укочена и исплашена и цело време се проверував да не имам крв после и грижа на совест ме уби. Секако со кондом и настрана со мн плитка пенетрација повеќе како петинг. Докторот ми нема забрането, баш и ми напомена дека бебе е висока и немам забрана за тоа. Сега ќе почекам да видам брисот што ќе кажи, па ќе размиислам за втор обид. На страната од систина читав дека навака демек ќе ни беснееле хормоните, па баш да видам. Сега сум во некој сушен период.
Да истото и докторот пред некој час ми го кажа дека нежен секс нема да штети ништо ама ќе се потрудам до 12 недела да не се повтори иако имам дозвола иначе за брисеви сеуште немам направено а толку ли боли тој инструмент порано мене не ме болеше дај боже ни сега.
Leleeeeeee koga sme kaj bolenjeto so insteumentot i mene ovaa bremenost Abe doktorov stava jas mislam deka gospod go vidov sekoj vaginalen pregled jas mislis na besenje so komentari leleee me boli doktore so prebleduvanje sum neznam zasto.
И мене порано ич не ме болеше и другарка ми која има дете кога ми кажуваше дека мн боли и дека за малку и ќе го удрела др и бегала низ стол јас и се смеев и викав ти мн нежна. Порано правев папа тест само и тоа кај др доктор и спекулумот беше мн помал од овој да не релам малку подебел од прст. Овој др сега бараш најмал демек за мене, ама ми се виде огромон и ме болеше. Дури и ноќеска на спиење имав чувство како да ми е растегната. Ама кратко трае и се трпи.
Тоа значи дека докторот незнае баш нежно да го стави спекулумот. Има доктори и доктори. Среќа јас не сум имала негативно искуство последниве десет години со матичните. Но во Чаир пример налетав на груба докторка, па така мене ми се порврдува тезата дека мажите се понежни
Секс што е тоа? Пробавме со мм пред 1 недела ама ништо, ич не ми беше убаво и се откажавме, мене доктор не ми забрани ама кога не сакаш тоа е. Со ќерка ми ми забрани првите 3 месеци имав огромна желба, со оваа бременост ми е дозволено ама јас немам ич желба, тоа е ајде уште малку па после ќе надоместиме за се.
Мене и на маж ми многу ни е непријатно и страв да имаме односи. Се е во ред со бременоста и бебињата, имаме дозвола од доктор имаме и желба ,ама од страв никако да се решиме до крај да истераме партија. Пред некое време пробавме ама ништо. Не можам да се опуштам кога знам дека имам бебиња. Само мене ли ми е вака? Хормоните ми се полудени за секс и знам дека бебињата се заштитени и на безбедно ама се плашам. Како го победивте стравот и психичката блокада? Оргазмот дека предизвикува контракции, штетен ли е за бебињата? Премногу прашања премногу страв.
Мораш психички да се опуштиш и да не мислиш во тој момент на бебињата, бидејќи нема како да ги повредиш. Почнете со долга предигра за да имаш време да се опуштиш. Оргазмот се само благи контракции, и не се истите со породилните, тука нема дилема. Јас скоро секој ден свршувам дури баш ми помага да се опуштам ако нешто ме боли, а бебето си се успива Единствено свршување внатре може да предизвика омекнување на грлото од матката па затоа тоа се избегава. Мада јас и маж ми со првото дете бевме "откачени" и цела бременост свршуваше внатре Среќа сѐ беше во ред.
Да со близнаци. На почеток без да го прашам докторот сам ми рече да немаме односи ама сега кога ми се јави желба чисто информативно го прашав и рече може ама да биде пократко, внимателно и да не се напрегам многу. Ама досега не сме успеале да имаме. На други труднички што имаат нормална бременост со близнаци им забраниле ли? Докторот рече при крај на бременоста кога ќе треба да излезат бебињата ако било се во ред ќе ни кажел да зачестиме со односи и свршување внатре за да омекне грлото на матката. Не е проблем и да немаме само да се во ред малите. Ќе апстинираме. @Kitten ако на мама и е убаво и на бебчето ќе му биде хахах. И јас мислам оргазам многу ќе ме опушти зашто сум малку напната со работа. Пробуваме и со масажи и долги предигри и пак се јавуваа таа психичка блокада. Па еве членката погоре дека ме праша дали ми е забрането и уште толку сега страв ми се јави Маж ми вика ајде ќе издржиме машки без вагинален има и други начини
Ние немавме секс кога бев бремена. Еднаш во 12 недела, прокрварев, се упрпавме и толку беше. Понекогаш се самозадоволував. Посебно во 4месец. Толку многу бев попалена 24/7, што ми идеше да се наденам на ногарката од столот!
И мене сега ми е смешно, тогаш страдав.. На еден од прегледите, бев спремна да му речам на докторот да ме изеба. Се вадам на хормоните Донт мајнд ми
не те прашав за да те заплашам,те прашав дека и ја сум бремена со близнаци. На почетокот никој не ми забрани,а сега на 2 скрининг ми потенцираше др.дека секс не се препорачува,трчање и кревање тешко,со цел заштита на цервихот. Не сум прашала, зашто не ми е гајле,секако немам,ама самата др. ми кажа. ПС.Имам нормална бремност.
Најверојатно е се ок, ако продолжи или нешто ти стане невообичаено трк на лекар одма. Јас во 8ми ич немав секс, као најктитичен месец е и избегавав секакви активности. Мене после час јога ми имаше нешто кафеаво и од тогаш прекинав со активности се уплашив. 8ми бев најмалку активна општо вака.