Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од soledad, 28 ноември 2009.

1. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Леле нас конечно ни дадоа зелено светло, инаку сум 39та недела.Додуша претходно не сме ни прашувале, си имавме така понекогаш, но откако во 8ми месец ми кажаа дека го носам ниско плодот и од болки имам шанса за предвремен пораѓај, со мм не ни ни текна на секс. една сестра на последна контрола ни кажа дека сеа на крај треба почесто да имаме за полесно да се отворам, мислев мм пак ќе ме запроси од радост :)
    и дур стигнавме до моментот вечерта џабе.Ни бев напалена, ни па имавме предигра од шо ни се брзаше и затоа умрев од болка. Така не ме болело ни првиот пат кога 'ме скинаа' :)
    веројатно ќе ми се врати желбата за секс после пораѓај а? сеа до ништо не ми е,дали од страв шо знам..

На Liddee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    Од кога на брис излезе уреаплазмата позитивна, и ни забранија секс, не ни помислувам искрено.
    Еден месец помина од тогаш, и предходно 2 недели абер немавме за секс, значи два месеци ќе ни се фати :D
    И не можам, пред спиење бебуш ми е најактивен, се врти се трти, а ние тоа да го правиме баш тогаш ... ја замислувам како “ присутна” и језив ми е тој момент.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Ако се размрдате, ќе се смири - ќе спиеш како бајче после. (нема да се будиш во 4 и 30 - 5) :D

Мала шала.

Доколку немате здравствени проблеми и забрана од доктор, уживајте нежно, тихо, полако :):$

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    @TeddyGrey Хаха, ај ќе те послушам:wasntme:
    Ако го убедам мм, оти и него му е шубе малкуцка изгледа, па не ме задева :rofl:

На TeddyGrey и Liddee им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.355
    Може да,а може и не. Хормони се во прашање :)

На Girly90 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maryska

maryska Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    31
    Иако на некои им е забрането да имаат полов однос со партерот има и исклучоци кои максимално уживаат во сексот и за време на бременоста. Па, да подискутираме на темата кој вид на секс е подобар во текот на бременоста дали аналниот или оралниот? Колку често практикувате да имате секс?

7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Ич никаков. Последен пат во 9 недела и после ме изеде психа и на секоја мин се гледав да не крварам. Сега сум 25.

8. maryska

maryska Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    31
    Iskreno jas sum vo 11ta nedela i kaj mene mi tece krv no mi rekoa deka se cistam vnatresno i deka ne e nisto strasno pa mi dadoa Pregnatol da pijam za da ne se ispusti plodot

9. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.346
    Феминки со повеќе искуство, доколку сексот е забранет, или не се препорачува, поради која причина е тоа?
    А. Пенисот да направи проблем внатре (ниско носење на плодот, повремено крварење, инфекции)
    Б. Оргазмот на жената е штетен по плодот
    В. нешто трето?

10. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    8.955
    Цела бременост имавме нормален сексуален живот, секако колку дозволува состојбата на бремена жена. Искрено многу ми беше убаво.

На Bella*, lavica82 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.355
    Под А :)

На elimkd, tambelina и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  12. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    Кога прв пат имавте односи од како дознавте дека сте бремена ?

13. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.217
    Допаѓања:
    25.781
    Никогаш не ни застанавме, се беше во ред немаше ни потреба да се чека да помине некој период.

Но нај добро е откако ќе се дознае за бременост прво да се консултирате со вашиот доктор пред да се има сексуален однос.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Знам дека прашање во ми е малку глупаво ама ај. Откако сум бремена имав само еднаш односи на почеток и потоа иако не ми беше забрането некако ни двајцата немавме желба и еве скоро 29 недела апстинираме. Ама вејќе 2 утра по ред сонувам еротски соништа и свршувам во сон. Мн засрамувачки ама тоа е реалност. И сега се плашам од оргазмот да не добијам контракции. Како да ги контролирам соништата? Знам дека не може дури ни секс да наштети ама сепак ми е шубе.

15. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Јас сум 24 недела и досега само 3 пати сме имале секс, еднаш на почеток кога не ни знаев дека сум брмена, после дури 4 месец кога влегов и сега во 6 месец еднаш. Од геникологот нема никакви забрани, меѓутоа јас се плашам да не го повредиме бебето хехехе знам дека неможи ама ете само на то си мислам и не добивам желба за секс. Јас и мојата луда глава а мажотми за греота е кутриот хехехе

16. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    а зошто крварат после некој, ако нема штетност од сексот за бебето ? и мене ми е многу страв ...дали после 3 месец може да се има тогаш веќе е побезбедно ?

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Неможеш да добиеш контракции од оргазмот, и сосем нормално е тоа што ти се случува. И јас само во бременост имам искусено оргазам во сон иако ние си имавме односи.
    Ако крварат после односи тоа не е нормално. Треба веднаш да се види од каде доаѓа крварењето и доктор да каже дали треба да се апстинира.

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.762
    Допаѓања:
    23.377
    И ние апстинираме, секс ич :$ а желба има :D

19. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293

да затоа од тоа ми е најмногу страв некој членки читав дека после односот имаат крварење и затоа е подобро секс ич :D:D:D:Dа пуста желба :D

20. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.257
    Исто и ние сме на пауза... Од почеток на бременост до сега само еднаш. Желбата на 0 ми е искрено... Страв исто си ме фаќа од инфекции..