Секс во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од soledad, 28 ноември 2009.

1. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас не сум имала спонтан, ова ми е прва бременост па моето маже веќе два месеци неќе да чуе за секс. Ми вика не можам да замислам да бутам нешто внатре сега, кога сме направиле мало чудо :) Среќа што ни јас немам желба , ама баш никаква. Блазе си им на тие што им се сака кога се бремени.Јас желбата ја имав до 20 та недела, сега сум 30 та и воопшто не ми ни текнува.

На Dushi0102 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    срцки јас сум во седмата недела и затоа мажулето не сака да имаме секс а јас добивам желба ај се надевам дека ќе ја потиснам некако мора да се издржува

3. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    срцки да ви се пофалам имавме секс на едно 2-3 партии овај месец

4. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Секс за време на бременост?

Дали го практикувате со истиот интензитет? Дали имате зголемена/намалена потреба? Болки? Чувствувате ли непријатност заради бебето? :$

5. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    уф малку со страв и неможе да биде како порано од самиот страв и од стомакот неможеш во сите пози да го практикуваш сексот..болки имам на почетокот пошто немамме мн редовно секс и додека да се навикнам болно малку ама потоа е супер

6. S-a-n-4-e

S-a-n-4-e Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Здраво феминки јас сум 8 недела бремена со мм имаме односи многу често но сакам да прашам дали може да свршува во мене зошто тоа ми е прва бременост па сакам да знам нешто повеќе околу тоа.поздравчиња

7. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    не треба да свршува во тебе

8. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    Еве колку да знаеш од мое искуство, кога го прашав мојот гинеколог дали смеам да имам односи со партнерот, ми рече: Па нормално дека можеш..
    Кога го прашав: А со кондом или без кондом? Ме погледна вака :roll: и ми рече: Па нормално без кондом..
    Кога го прашав: А смее да свршува внатре? Ми направи една фацка :| и ми рече - Па продолжете си со нормален сексуален живот..
    Значи без ограничувања, освен ако не сте заинтересирани за садо-мазо или испробување кама сутра секоја вечер, нормално е да си продолжиш со односи само со повеќе пазење.
    Е сега ти ќе си го прашаш твојот гинеколог што тебе ќе ти препорача затоа што секоја жена си е различно осетлива, си носи своја бременост, свои потреби, реакции, проблеми..и многу многу нема да слушаш што околината ти кажува, туку што докторот те советува и се ќе биде OK :up: .

На S-a-n-4-e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MiiLla

MiiLla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    54
    Ако бременоса е нормалана се разбира може и имајте колку ви душа сака, нема потреба од воздзување, јас сум 25 недела и до сега си имаме нормално, сега расте мешето како што врват деновите е поголемо , па така и ке намалуваме, дури имам желба се радувам, за месец-два кога ке бидам како балонче и да ми сака душиката нема да може, така да насладок е до кај 7 месец после тоа апстиненција некое време дури да дојде бебчето , па и после тоа некој период али не еништо страшно :nod: :)

На S-a-n-4-e, srcekrsacka и PParaskeva им се допаѓа ова.
  10. S-a-n-4-e

S-a-n-4-e Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Ок ти благодарам за одговорот па наредниот пат кога ке идам ке го прасам докторот па ке видиме што тој ке каже. :) :)

11. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Имавме нормален сексуален живот за време на двете бремености, до самиот крај, со тоа што како ми растеше мешето, биравме соодветни пози.

На S-a-n-4-e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Секс во тек на бременост сега за сега за нас е научна фантастика.
    Првата бременост ми беше патолошка, па не доаѓаше предвид никакви односи, дури ни орални, цела бременост сите 9 месеци ги поминуваме сушно, барем јас, за мм не знам, не можам да гарантирам со глава :D
    Сега исто (5-та недела сум), пак ни забранија додека се зацврсти плодот, најверојатно до 12-13 недела нема да смееме пак никаков секс да практикуваме...кутриот мој маж, кутрата и јас :( :P

13. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Сега Лолита најактивна ќе си во оваа категорија. :D
    Ама пази - од сексот почна! :lol:

Мене ме интересира што ќе се случи ако машкото свршува внатре во првите месеци од бременоста. Нели не било препорачливо? А, ако тогаш не ја искористиш таа слобода и уживање, тогаш кога? :wasntme:

14. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    ^^Види се` е школо, човекот секогаш по нешто и од некаде учи. ;)
    Пред 5год. го немаше форумов и буквално од тетки, стрини и вујни се едуцирав, замисли некогаш и погрешно :!:

Инаку колку што разбрав, т.е. прочитав баш на форумов не е препорачливо да се свршува внатре, наводно спермата можела да предизвика контракции, колку е точно не знам, уште истражувам ;) :)

15. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Еееееееееееее, честитки! :)

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. viki-viktorija

viki-viktorija Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    14
    mene ova m e vtora bremenos i si znam od prvata deka nema od sto da se plasam dokolku bremenosta e normalna sekako deka treba da se pazi kako ama nema potreba od strav deka ke mu se sluci nesto na plodot.ginekolkozite preporacuvat i vo posledniot mesec seks zsto e dobro za polesno da se otvori matkat ,a i i seksot stiti od vaginalen sekret.pa devojki uziajte od pocetokot do krajot zosto jas uzivam :P

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не е точно дека препорачуваат гинеколозите секс во крајните месеци. И според мене она дека полесно се отвара со секс, кај мене не се покажа како точно.

А од каков вагинален секрет штити сексот |( ?

18. srcka-22

srcka-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    ) знаци вака дали мозе оргазмот да му настети на бебето? и напротив дали е убаво да дозивувас оргазам во бременсота поцнувајки од прво тромесецје?

19. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Не може да му наштети не грижи се, таман работа тоа си е заштитено, освен ако не се работи за патолошка, ризична бременост во тој случај гинекологот ке ви каже дали смеете да имате односи.

20. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Ја имав односи со мм во текот на цела бременост,а не сум знаела дека до 15 недела не треба,уствари ја дознав дека сум трудна дури кога влегов во 2 месец,а пред тоа тазе земени турбо имавме секс :lol: :lol: :lol: за второто дете ке знам....заборавив да кажам последните неколку недели немавме односи :)