Секс во текот на бременоста

Discussion in 'Бременост' started by soledad, Nov 28, 2009.

1. Aleksandra789

Aleksandra789 Истакнат член

devojki jas sum 27ma nedela.. zelbata za seks kako bremenosta raste ja imam se poveke... dali e dozvoleno razmisluvam bidejki sum ivf ama pa normalna bremenost imam...

2. Miiaa

Miiaa Активен член

Девојки веќе 39 при крај сум со мм синоќа имавме односи после долго време демек за да ми помогне за грлото да омекне ама од коа завршивме работа ми текна дека мм пие антибиотик поради настинка од минатата недела ама мора да го допие. Малце се уплашив зш сврши у мене он на бебо нешо да не му наштети?? Ама веќе завршена работата беше мм вели дека нема врска вика не го пиеш ти ама мене ме фана паника шо мислите

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

мене матичниот и во првата бременост а и сега ми вели без свршување внатре. Ама јас не можам никако да се опуштам о бар малку да имам секс,шубе ми е

Kitten likes this.
  4. Emma2

Emma2 Популарен член

Јас не се осмелувам, близначка или обична??

Martka likes this.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Без свршување и пожелно со заштита ради инфекции до 9 ти, но откако ќе влезеш во 9ти може со свршување :)

Ние во првата бременост бевме многу блесави, цела бременост свршуваше внатре :wasntme: Со втората за сѐ бев коркач.

marchi-cool and Miiaa like this.
  6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Од кога почнавте да имате односи и колку често практикувате? Мене многу ми е страв, не му давам да ме чепне кутриот.
    Пред месец некаден само еднаш ама се откажав шубе ми беше, ко напон да осекам... а друго ниш бе осекам, ко дрвена баба бев :D

7. Emma2

Emma2 Популарен член

Ма каков секс, шубе ми е и мене...седи си мирна има кога ќе удираме маратонски партии дур баби и дедовци чуваат деца :$ :dance: :smoke:

8. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Хахаја јас ко од оса изедена сум кога ке ми рече де ма дај малку хахаха.. . Ај викам здавје од септември, ногу му се виде :D

9. Emma2

Emma2 Популарен член

А не мојов не е таков, си трае, дури и него му е шубе, ми вика Бегај таму може некоја глава ќе погодам или две (facepalm) :doh: и стварно е језиво,не знам како можат да се сексаат труднициве..

***Bony*** and Leo-nora like this.
  10. simona_baby

simona_baby Популарен член

А ја па се чудам како може да не се сексате :D:rofl:

Cleonika, Ygritte, honeyboney and 8 others like this.
  11. FVP

FVP Популарен член

Нормално дека ништо не е бебето е заштитено во плацентата и плус имаш амниотска течност која го заштитува од тресење и слично.

kikin likes this.
  12. NNK19

NNK19 Популарен член

Јас мислам дека може доколку имате нормална бременост. Е сега не се препорачува до 12-13 недела. Е после тоа јас добив зелено светло од гинекологот:D нормално на почетокот малку со страв па после си се опушташ. Е сега ако немате желба и потреба седете си мирни:lol: и да свршување не е пожелно до 9ти месец затоа што го омекнува грлото на матката ама веќе кога ќе влезете во 9ти може. Да се испровоцира бебчо побрзо да излезе:D Ма да кај нас тоа не играше никаква улога, јас се породив 41ва недела:rofl:

Turna likes this.
  13. haruki

haruki Популарен член

Devojki iskustvo za seks vo rana bremenost?

14. Eni.r

Eni.r Популарен член

Строго забрането до кај 14та гн

haruki likes this.
  15. Spidy

Spidy Форумски идол

Освен ако лекар не рече дека мора да внимаваш, нема никаков проблем. Обично со ИВФ или близначна бременост им бранат секс, ама на нормална бременост, кога нема инфекции или ризични фактори нема никаква штета.

Јас во првиот триместар имав периоди кога имав секс секој ден (фатив одмори :D ) без никакви проблеми.

Нема врска, има ситуации кога гинеколог препорачува да се нема односи или забранува одреден период, ама не е точно дека општо е строго забрането.
    Хормоните кои се лачат за време на интимни односи релаксираат и даваат чувство на еуфорија, што позитивно делува на целиот организам, значи позитивно делува и на бременоста.
    Ако има крварење, болки, било какви проблеми и има потреба од мирување, нормално е да се воздржи и од секс, ама во повеќето случаеви нема зошто.

Last edited: Feb 28, 2019
  16. haruki

haruki Популарен член

Jas imam normalna bremenost sega za sega bez problem fala bogu.Doktorkata mi dozvoli ama koga i kazav deka mi e malce strav mi rece aj da vidime srceva reakcija pa da se oslobodis malce...poveke e stravot prisuten mozebi oti mi e prva bremenost ili uste me nemaat lupnato hormoni :D

17. Spidy

Spidy Форумски идол

Јас бев на одмор кога дознав дека сум бремена и цела петта недела имав односи секој ден. Па супер ја истерав цела бременост со нормални односи до крај.

18. haruki

haruki Популарен член

Fala ti :hug: da opustam dusa malce i da uzivam :)

Spidy likes this.
  19. ane.bella

ane.bella Форумски идол

А што ако на пример до 3ти месец не знаеш дека си бремена и имаш редовно секс?

Првиот пат не можев да забременам скоро 4 години, кога разбрав дека сум бремена бев 6та недела, разговарав со докторката и ми рече почекај уште 4 недели и после уживај, ако е се во ред секс е дозволено низ цела бременост.
    Вториот пат од почеток до крај имавме односи редовно, па фала му на бога и двете се родија на време без проблеми.

Смешно ми е и имам и друг пат пишано прашано зарем по 30 см. им се на мажите па да го удираат бебето :lol:
    Ако имате нормална бременост уживајте до максимум, сексот е посебен во овој период ;)

Jessnow and haruki like this.
  20. Majcina dushicka

Majcina dushicka Активен член

So dvete bremenosti imavmr odnosi uste od prv den pa fala bogu nikakvi problemi nemav se bese vo red..e Sega za svrsuvanje vnatre mu e mislam pa da prasam sho mislite? Merak go fatilo ama shube mi e.9ta sum