Nema potreba od paniki, cim ti e se ok na kontrolite do sega ama da go iskaras doktorot zasto treba da kaze. Od kade ti da znaes dali omeknuva grlo ili ne.
Ние си прашавме дали смееме да имаме секс,и тогаш ни кажа докторката без свршување внатре.Значи сами ќе си прашувате се што ве интересира.Докторот се случува да заборави да каже нешто затоа вие ќе си барате одговори на сите прашања.
Abe da prasam dali smeam.da.planinaram ama za luge vo brak e normalno da.pretpostavis deka seks nezastiten imaat. Nas odma ni rekoa ne smeete ne ni stignavme da prasame
Може немало потреба, ете и мене тука во 7ма недела не ми спомнаа ништо. Ама ние немавме пошо се плашевме. А за на базен тогаш сакав да одам и го прашав докторот рече можеш, ама иако ми дозволи јас сепак се плашев и не отидов.
јас нон стоп си прашував , до 26 та додека да воочат скратено грло ми беше дозволено , строго со заштита заради инфекции , како го прекинав утрогестанот и таа докторката одма ми спомна само рече од селдна недела со ејакулација внатре може веќе , еднаш само се намоливме и толку , ја за два дена се породив..... на мм многу му беше страв изгледа , ја дента од болница се вратив он почна да ме брка по спрат ( ама сега мора да чека) , неверојатно како му се врати желбата
Ние од почеток па досега, 33недела имаме незаштитен секс и секогаш со свршување внатре. И во првата бременост вака, па абер немав ни да се отворам ни па со вагиналета успеаа да ми го омекнат грлото Докторката никогаш ништо не ми спомна .. ме има прегледувано вагинално еднаш досега,скроз затворена. Здравје за третото поише ќе пазиме
Abe moze i toa ne vazi za site od kade da znaeme, terajte si kejfovi se sto ne rekol doktor deka e zabraneto znaci e dozvoleno
Denes bev na pregled 28gn, mi rekoa odnosi ili so kondom ili bez svrsuvanje vnatre. Znaelo od spermata kontrakcii da se napraat pa da ne bide predvreme rabotava. Da spodelam info
А замисли јас на предходните две бремености не знаев за спермата и цело време имавме односи без кондом и свршување внатре И пак родив после 9 ти месец Секој организам е приказна за себе
Nas do sea skroz ni bese zabraneto, sekoj e baska prikazna i treba da si prasa. Nie sme so ivf i moze duvame na jogurt ama sekako ne e na odmet extra pretpazlivost
И мене Петровска ми рече не првите недели.Барем додека убаво не се зацврсти бебчето.Ништо страшно.Немора да е класичен вагинален секс.Постојат куп начини за интимности а да се безбедни.
Мене ми беше даден совет првите неколку недели чисто од претпазливост да немаме односи. Од пусти страв, после 12та недела почнавме, строго со кондом. Мислам и дека до крај ќе тераме со кондом, како превентива од инфекции и бактерии. Ич не би сакала да закачам нешто...
Здраво женски дали смееш да имаш анален секс во бременоста ? Јас имам преголема желба за тоа од колку вагинално , непријатно ми е ама желбата за анален секс ми е зголемена пишете Ваши искуства .
Анатомски гледано нема никаква причина зошто би било проблем? Тоа е како да си алергичен на кикиритки и прашуваш дали може да јадеш домати.
Девојки, јас сум 8-9 недели бремена и ми забранија односи, претпоставувам бидејќи имам хематом. Прашањето ми е дали освен конкретно односи не смее ништо друго да се прави? Ве читам овде поради предизвикување контракции но во мојот случај е многу рано. Не ми е пријатно да го прашувам матичниот но исто така желбата ми е многу зголемена. Секако дека ќе се чека ако мора, но ако има и други алтернативи би било супер. Што мислите?
Мој совет ти е да почекаш. За недела, две ќе се среди хематомот и ќе можете нормално да си имате односи. Негде по форумот имам читано дека самиот оргазам може да направи некакви контракции. Почекај си зелено светло од гинекологот. П.С. нема шо да ти е непријатно да го/ја прашаш пошо сигурно не си прва
До 12 та недела без оргазам , реално тешко е ама до сега зашто ризични бремености сум имала тоа било препорака од гинеколог , инаку како ќе поодмине бременоста и ќе се рашири матката и сами ќе почуствувате контракции на матката после оргазам , траат кратко и се безопасни ( во нормални случаи ) ама на почеток на бременост ако е ризично се непрепорачливи ..... Прашај си гонеколог секако може кај тебе е поинаку