Се надевам дека не те исплаши одговорот таму намерно ги нема љубовта, топењето, мирисот на новороденче.. Тоа не се опишува, а според мене таа емоција на секојдневно вљубување во новиот член и семејството кое се создало од навидум хаотичното секојдневие е бесценета и го надминува најлудиот секс и најтрескавичниот оргазам кои сте ги доживеале. А сексот и сѐ останато си доаѓа пак, кога ќе спласне прашината
Се плашев од се. Од стомакот после породување, од стрии и од растегната кожа, од тоа дали психички ќе бидам истата особа, од се што носи бременоста, па после и бебето. Ама изгледа како расте желбата за дете, така сите стравови полека стануваат непостоечки.
Сум била "таму", и јас се плашев, ама тоа има врска само со мојот перфекционизам и overthinking навика. Ништо не те спрема за родител, освен бебе во меше/раце. И сите тие стравови стануваат нови стравови откако стануваме родители, и деструктивни се ако не научиме да ги стишиме. Само позитивно-и со верба во себе и своите способности ти посакувам да добиеш тоа што посакуваш
I jas toa sakav da prasam.Citav na net oralen ne nesto vozduh vo vaginata ne znam ti sto .Sega sme preplaseni a harmonite do plafon. Mene me plasi toa sto imav neli cvs pred skoro 3 nedeli.Ama dr mi rece 24 sati da izbegnhvam sex.Ama pusti strav..
Ве читам и секоја чест што издржувате без секс. До 8ма недела имавме два пати дека него му беше страв и еднаш орално. Луѓе 8ма недела при крај го “јавнав” без осет. Затоа подобро еднаш неделно отколку вака да ме маваат кризи и да сум ко животно. Инаку никогаш не ми било убаво во мисионерска поза, не ја практикувам, си сакам целосна контрола се знае јас да сум горе и така би терала ако не е проблем за плодот. Не се консултирав со гинеколог, се надевам мојава исповед нема да е проблем за плодот. Од утре сум во 9та недела ☺️
Се согласувам, сепак читав и коментари дека девојки од претпазливост и покрај регуларна бременост се воздржуваат, на тоа се однесуваше коментарот. А во случај на проблематична бременост нема што да се прави, тогаш и психата поинаку работи
10 nedela sum od denes, dali smeeme da imame odnosi.. ginekologot mi kaza na pocetokot prvite dva meseci ne.. pred nekolku denovi bev na pregled se e vo red samo imam malce belo pranje ... sakame so mm da imame odnosi ne se izdrzuva vejke 7 nedeli
Немам желба за секс и некако ми е шубе сега да имаме. А и маж ми не сака, да не го повредил бебчето, нека си расне за секс имало време.
Се се издржува 8ми месец сум и забранет ни е секс па ете добри сме Чим имаш бело прање јас би прво да направиш брисеви па ако се е чисто и е океј бременоста нема причина да немате односи Секако сега 11-12 недела се прават брисевите па после терајте ако гинеколог дозволи. Поздрав
Супер. Тогаш чим е во ред бременоста и гинеколог дозволил, терајте и за сите нас што неможеме Со лесно до крај
Во 9ти баш се препорачува односи.. ако ти е страв од инфекции користете заштита П.с доколку имаш нормална бременост
38 nedela se porodiv a od 36 stavav Utrogestan vaginaleti i mi beshe zabraneto odnosi poslednite 2 nedeli pred poragjaj.
Ако не менувате партнери, ако не се бањате во базени и езера загадени, ако јадете здрава храна, можност за инфекции е мноогу мала. Со свршување внатре омекнува грлото на матката и може да го олесни природното раѓање.
I mene ova me interesira dali e vistina dozvoleno ... za nekoj den sum na pregled i uste polovina mesec vlagam u 9ti paaaaa... pusta zelba