Разговарај пак со гинеколог . И мене ми кажаа прво тромесечие да немаме односи, па ете и цела бременост ја тераме без .. од страв
Исто исто , и јас терам нормална бременост . Во второ тромесечие во Ремедика ми кажаа можам слободно , само со заштита . Ама мене и на мм ни беше шубе па еве тераме до крај без . Затоа консултирај си се со гинеколог , не верувам дека би имало проблем после 12та недела . Со лесно до крај
Ако имаш нормална бременост, имајте си односи без проблем, сепак прашај си и гинеколог, секоја бременост е различна.
Од гинеколог мислењето беше, во прво третомесечие да избегнуваме. Но прво третомесечие и одминува веќе
Nie si imavme i 1 tromesecie samo mn retko. Maticnata mi rece posle odnos moze da se pojavi malo krvarenje, da ne se plasis normalno e se dodeka nema bolka. Posle 2 tromesecie si prodolzivme nekogas poveke pati nekogas pomalku zavisi od toa kako se cuvstvuvam jas. Se dodeka nema nekoj problem ne bi trebalo tolku mnogu da se pazite.
На нормална бременост нема зошто да ти бранат односи. Првата бременост си имав од почеток до крај, сега терам втора, исто. Ако имаш ризична бременост, лоша поставеност на плод или постелка, крварење, инфекција, било каков проблем, тогаш може да забранат одредено време или цела бременост, зависи од ситуација.
Не најдов ваква тема,а ме интересираат искуства. Како се однесуваше вашиот партнер во врска со ова прашање? Во првата бременост маж ми воопшто не сакаше да имаме односи и покрај уредената бременост бидејќи се плашел да не се случи нешто. И сега исто се однесува. Јас сакам да сме интимни, во првата бременост едвај во текот на 9 месеци го убедив 3 - 5 пати не се сеќавам точно, а сега не знам што ќе правам бидејќи не знам до што е до хормони ли ама стварно имам зголемена желба за секс, а тој не сака.. Ве молам искуства во врска со темава.
Колку што знам си рана бременост, во првите три месеци се избегнуваат односи, после со дозвола на гинеколог ќе можеш. Така да ќе си се стрпиш малку за секси ствари. Инаку дупла е темата.
Само што остана трудна несе ни закачил ембрионот како што треба тебе до sex ти дојде зортот Маж ти во право е човекот изгледа повеке се разбира од тебе.Во нормална временост до 13 недела несе дозволуваат односи,за ризична е до крај на бременост.Така да ништо нема дати биде до 13 недела да се додржиш без sex
Во уредна бременост ништо не е забрането. Ни секс, ни вежбање, има жени тегови дигаат. Не и прави паника непотребно, и не е во ред на некој да му речеш заради нормално чувство и потреба "не ти е зорт". За ризични бремености друг е муабетот, може да ти речат освен до вц да не станеш од кревет. Јас сум со 2 уредни бремености, со односи од почеток до крај без проблем. Освен ако експлицитно доктор не ви каже дека не смеете, слободно имајте си односи. Маж ми немал проблем со тоа што сум бремена, ама за стомак не ме фаќаше при првата бременост. За втората и за тоа се опушти. Разбирам да се грижи сопругот нешто да не ти направи, ама може да си имате нормален секс без никаков проблем, бебе си е заштитено и ништо не приметува, а окситоцинот кој се ослободува само позитивни ефекти може да има.
Јас колку сто знам,и нека ме поправи некој друг во рана временост и доктор ми има кажано дека sex да несе има.Членката е многу рана бременост и затоа пишав дасе додржи не е толку страшно за неколку недели.Цел живот вежбам и кој нема проблем може даси вежба.Ама ете несмеам ни вежбање ни sex.Така да 9 месеци нема да умрам без sex,затоа после кеси надокнадам
Zdravo Femina. imam edno prasanje, zavcera sum dosla na odmor a sum skoro 8 nedeli bremena. (se pazim mnogu od more vednas gi soblekuvam bikinite i ke oblecem drugi isuseni no toa ne mi e problemot). sinojka probavme so muz imavmo odnosi i me bolese malce iskreno da kazuvam, posle toa vednasss u wc i gledam nekoi 2/3 kapki krv i toa bese se i veke nisto ne sum imala. mnogu se plasam na eho neznam ovde kj da idem neznam dali sum praela nekoja steta na bebeto ilii sum imala nekoj spontanen dali i se slucilo na nekomu nesto vakvo slicno
Без дозвола на доктор првите три месеци се избегнуваат односи. Најубаво да се консултираш со лекар, пиши на матичниот, не верувам дека е нешто, ама најубаво со лекар консултација. Можно е и од погруб секс, бебињата се доста заштитени.
Јас колку што знаам дека ако сврши внатре можи полесно да се отвориш бидејќи тоа е од спермата....Дали е дозволено не знаам ама веќе е надолу со главчето јас не би ризикувала
Практикуваме,не ради побрзо отварање,туку едноставно зошто сакавме да имаме.Да напоменам уредна бременост имав.И цела бременост имав.