Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од soledad, 28 ноември 2009.

1. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.944
    Разговарај пак со гинеколог . И мене ми кажаа прво тромесечие да немаме односи, па ете и цела бременост ја тераме без .. од страв :D

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annniee

Annniee Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Да напоменам дека станува збор за нормална бременост

3. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.944
    Исто исто , и јас терам нормална бременост . Во второ тромесечие во Ремедика ми кажаа можам слободно , само со заштита . Ама мене и на мм ни беше шубе па еве тераме до крај без |( .
    Затоа консултирај си се со гинеколог , не верувам дека би имало проблем после 12та недела .
    Со лесно до крај 8)

4. Annniee

Annniee Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Ти благодарам на мислењето.
    Мислам дека 12та недела, после 12та не би требало да е проблем

5. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    1.180
    Ако имаш нормална бременост, имајте си односи без проблем, сепак прашај си и гинеколог, секоја бременост е различна.

6. Annniee

Annniee Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2021
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Од гинеколог мислењето беше, во прво третомесечие да избегнуваме.
    Но прво третомесечие и одминува веќе

7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.845
    Допаѓања:
    1.604
    Nie si imavme i 1 tromesecie samo mn retko. Maticnata mi rece posle odnos moze da se pojavi malo krvarenje, da ne se plasis normalno e se dodeka nema bolka. Posle 2 tromesecie si prodolzivme nekogas poveke pati nekogas pomalku zavisi od toa kako se cuvstvuvam jas. Se dodeka nema nekoj problem ne bi trebalo tolku mnogu da se pazite.

На Mon223, MiroS и Irenasirena им се допаѓа ова.
  8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.379
    Допаѓања:
    13.369
    На нормална бременост нема зошто да ти бранат односи. Првата бременост си имав од почеток до крај, сега терам втора, исто. Ако имаш ризична бременост, лоша поставеност на плод или постелка, крварење, инфекција, било каков проблем, тогаш може да забранат одредено време или цела бременост, зависи од ситуација.

9. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Не најдов ваква тема,а ме интересираат искуства. Како се однесуваше вашиот партнер во врска со ова прашање? Во првата бременост маж ми воопшто не сакаше да имаме односи и покрај уредената бременост бидејќи се плашел да не се случи нешто. И сега исто се однесува. Јас сакам да сме интимни, во првата бременост едвај во текот на 9 месеци го убедив 3 - 5 пати не се сеќавам точно, а сега не знам што ќе правам бидејќи не знам до што е до хормони ли ама стварно имам зголемена желба за секс, а тој не сака..
    Ве молам искуства во врска со темава.

10. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    7.465
    Колку што знам си рана бременост, во првите три месеци се избегнуваат односи, после со дозвола на гинеколог ќе можеш. Така да ќе си се стрпиш малку за секси ствари.:rofl: Инаку дупла е темата.

На SummerGirl, Elliana и worrieddd им се допаѓа ова.
  11. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    2.516
    Само што остана трудна несе ни закачил ембрионот како што треба тебе до sex ти дојде зортот:?:
    Маж ти во право е човекот изгледа повеке се разбира од тебе.Во нормална временост до 13 недела несе дозволуваат односи,за ризична е до крај на бременост.Така да ништо нема дати биде до 13 недела да се додржиш без sex

12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.379
    Допаѓања:
    13.369
    Во уредна бременост ништо не е забрането. Ни секс, ни вежбање, има жени тегови дигаат. Не и прави паника непотребно, и не е во ред на некој да му речеш заради нормално чувство и потреба "не ти е зорт". За ризични бремености друг е муабетот, може да ти речат освен до вц да не станеш од кревет.

Јас сум со 2 уредни бремености, со односи од почеток до крај без проблем. Освен ако експлицитно доктор не ви каже дека не смеете, слободно имајте си односи.
    Маж ми немал проблем со тоа што сум бремена, ама за стомак не ме фаќаше при првата бременост. За втората и за тоа се опушти. Разбирам да се грижи сопругот нешто да не ти направи, ама може да си имате нормален секс без никаков проблем, бебе си е заштитено и ништо не приметува, а окситоцинот кој се ослободува само позитивни ефекти може да има.

На Orchidea, MyMala, worrieddd и 3 други им се допаѓа ова.
  13. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    2.516
    Јас колку сто знам,и нека ме поправи некој друг во рана временост и доктор ми има кажано дека sex да несе има.Членката е многу рана бременост и затоа пишав дасе додржи не е толку страшно за неколку недели.Цел живот вежбам и кој нема проблем може даси вежба.Ама ете несмеам ни вежбање ни sex.Така да 9 месеци нема да умрам без sex,затоа после кеси надокнадам:inlove:

14. blala

blala Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Zdravo Femina. imam edno prasanje, zavcera sum dosla na odmor a sum skoro 8 nedeli bremena. (se pazim mnogu od more vednas gi soblekuvam bikinite i ke oblecem drugi isuseni no toa ne mi e problemot). sinojka probavme so muz imavmo odnosi i me bolese malce iskreno da kazuvam, posle toa vednasss u wc i gledam nekoi 2/3 kapki krv i toa bese se i veke nisto ne sum imala. mnogu se plasam na eho neznam ovde kj da idem neznam dali sum praela nekoja steta na bebeto ilii sum imala nekoj spontanen dali i se slucilo na nekomu nesto vakvo slicno

15. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.349
    Допаѓања:
    7.465
    Без дозвола на доктор првите три месеци се избегнуваат односи. Најубаво да се консултираш со лекар, пиши на матичниот, не верувам дека е нешто, ама најубаво со лекар консултација. Можно е и од погруб секс, бебињата се доста заштитени.

16. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Контактирај доктор. Долу е суво кај жените почесто во бременост, посебно на почеток. Можно е од тоа

17. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    188
    Ме интересира за секс во 9ти месец нели за полесно отварање дали практикувате и од кога поточно?!

18. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    655
    Јас колку што знаам дека ако сврши внатре можи полесно да се отвориш бидејќи тоа е од спермата....Дали е дозволено не знаам ама веќе е надолу со главчето јас не би ризикувала

На Timbo и blackdeath им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.411
    Допаѓања:
    16.972
    Практикуваме,не ради побрзо отварање,туку едноставно зошто сакавме да имаме.Да напоменам уредна бременост имав.И цела бременост имав.

На Jan@i му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.565
    Допаѓања:
    23.960
    Нема врска тоа, бар кај нас не беше случај :?:

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.