Ништо не помага, ананас јадев на ден цел, ми велеа ало ќе се шлогираш од ананас, киселини до горе, ете и односи имавме, во топли купки седев, џабе
Кај мене нешто делуваше, а што точно не знам. Урми, ананас, чај од лист од малина 2 пати далисе напив, вежби и почести односи , во 2 почнав да се отварам во 12 родив 39+3 Доколку ти се дозволени односи и доколку се чувствуваш дека сакаш ништо нема да изгубиш.
Не те разбрав добро со саатите, во 2 преку ноќта ли почна да се отвараш и 12 преку дента ли роди? Тоа се многи саати ако е така,а до 39 може ќе со тргне и без тие работи инаку не сакам односи а и мм не сака ама мислев ако има фајде да пробаме,мада уште сум 36 сакам побргу дека стравот ми се зголемува се повеќе..
Во 2 на пладне бев 1 цм, па ме пратија дома и во 7 ме примија со 7 цм. Не знам, мислам дека е прилично ок време, зашто знам по 12++ часови да трае сето тоа.
Ни урми јадев ни ананас односи немавме цела бременост, прво не ни беше дозволено а после ни беше шубе и на двајцата. Ми пукна водењакот во 00:30 во 01:30 стигнав на ГАК, во 3:55 се породив, прелесноо, сакам да ти кажам дека нема правило, освен што бев доста активна ништо друго не правев и топ пројдов.
zdravo,znam deka ima mnogu mislenja i odgovori na ova tema no sepak bi sakala da napisam,vekje sum 8 nedeli bremena,doznav vo 6 ta nedela i toa mi bese prv pregled na ginelkolog,mi rece deka se e vo red so plodot,jas ne prasav dali moze da prodolzam so seksualni odnosi,so partnerot prodolzivme normalno,ssga mislam dali e vo red i smetam deka dokolku ginekolog ne mi rece nisto znaci mozeme normalno da prodolzime
Прашај доктор, јас сепак сум за да се нема односи барем во прво тромесечје. Мене матичниот тоа ми го напомени одма после првиот преглед, и сеуште немам прашано дали може да имаме односи 27недела сум.
Во прво тромесечие се извегнуваат односи. После со дозвола од гинеколог можете. Уште малку стрпете се.
Спермата го забрзува стартот на раѓање,така во 9 месец или крај на 8 секс со свршување, се отворате полесно
И кај нас исто , еве 23 недела , сакаме ама пусти страв не ни дава уште сме на мисла дали да пробаме во вториов триместар. Знам дека не може да му наштети на бебето , но од што се случуваат тие крварења што им се јавуваат после односи?