Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од soledad, 28 ноември 2009.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас бев со царски и секогаш кога ке прочитав дека некоја мамичка имала односи одма после 40 дена си велев како можела, не ја болело, не е уморна е од бебушко, еххехе ама и ние мн брзо се изљубивме со мажево одма после 40 дена, јас немав мака со раната, а и мн брзо прстанав да крварам, така да одма ни се пружи шанса :D

На pepita82 и Forko им се допаѓа ова.
  2. blabla0000

blabla0000 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    1
    sakase da prasam odkako kje zabremenis posle koj den mozes da imas odnosi i do koj mesec :D

3. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Мила, во првите 3 месеци не се препорачува секс, и НИКАКО без заштита и свршување внатре. После тоа со консултација на докторот, мислам дека нема некое правило, доколку немаш никакви проблеми, не гледам и причина зошто да се нема секс. Е сега, ќе си пазите повеќе, да не се претерува ни со пози ни со ништо, ако се си е умерено, мислам дека нема да има никаков проблем. Јас лично на секс заборавив откако дознав дека сум бремена, сирот мм, го испостив максимално :lol: Еве минатата недела после којзнае колку месеци имавме секс и едвај некако, прво болеше многу, доле сум се затворила скроз, па ајде некако дрш-недај бидна :clap: Е сега знам дека при крајот на бременоста се препорачува повеќе секс со свршување внатре, наводно спермата помагала за подобра еластичност на вагината и полесен пораѓај, ама па секоја чест на оние што можат тогаш да си водат љубов, јас некако премногу сум залежана изгледа, прав труп сум станата, којзнае како ќе биде :rofl:

На jasmin4e665 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pepaaa

Pepaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21
    бремена сум 7ми месец .. имам мала инфекција ама помина со вагиналните таблети .. гинекологот рече дека додека ги примам апчињата не смеам ама ништо не ми кажа за понатаму .. би требало ли да имам барем еднаш во неделата ??

5. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

па мислам дека штом конкретно не ти е кажал ПЕПЧЕ НЕ СМЕЕШ ДА ИМАШ ОДНОСИ мислам дека смееш . :)

6. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    јас глеам емисија од познат гинеколог,,,и кажа дека скоро секоја жена прашува дали може да има секс???,,одговорот на ова е дека доколку нема проблем може нормално да се има секс без правила...кога се сака и колку се сака,,,значи само ако има проблем,,крварење итн,,тогаш мора консултација со гинеколог...итн..

7. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Последниот триместар подобро е да се апстинира од секс,за секој случај.

8. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Хммм, јас колку што знам е дека е баш обратно. Првиот триместар треба да се избегнува секс, особено со свршување внатре а последните недели се препорачува што повеќе за полесен пораѓај и полесно отварање кога ќе си дојде времето. :nod:

9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Баш поради причини за предвремено породување,крварење кај плацента превиа,воспалување на пелвис се препорачува апстинирање од секс последните месеци,а особено терминот на породување,односно 9 месец.

10. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Може и така да е, незнам. Се сеќавам мене во првите недели ми рекоа до кај 12 недела да избегавам секс, а па на другарка ми пред да се породи гинекологот ја советуваше дека сега е подобро да си имаат повеќе од причина полесен да и бил пораѓајот :| Кај секого различно изгледа.

11. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Sekoj razlicno kazuva...eve jas od 7mi mesec nemav seks pa mi pukna vodenjak na 4ti a kraen mi bese 16 ,drugi zeni so pominat termin I termin si imaat normalno za da se porodat polesno pa nisto...
    Sega mi fali :) znam deka e rano I matkata ne mi e zazdravena,a I se procustuvam uste ama ziv covek sum mi bara :) ke pocekam najmalku 40dena

12. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    345
    мене ми забрани секс докторката иако сум во 6ти месец :o

13. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    ниту помислувам на секс ниту ми бара душата :D тешко на мм ама што да правам

14. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    :lol: Чекај мила, рано е уште :D

15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Haha dobro ti kaza Cliona ..i te kako ke pomislis ponatamu na toa....sega tie zal za mt togas samata sebe ke se zalis veruvaj hahahaah.....inaku jas pomksluvam pocesto sega na toj cin ama strav mie do dusa haha
    Ginek.ni rece ako sakate mozete saml da ne se javate hahahahh (boze sacuvaj ko konj da javam )
    A inaku i jas imam slusnato od mojot ginek.deka pri krajot bil dobar seksot i so svrsuvanje za polesno poraganje a kolku ima vo toa vistina ....e toa neznam :lol:

На Cliona му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Jaс се обидов пред некој ден и страшно ме болеше дека не сум имала одамна. Како невина :lol: Не ми текнува сега пак да пробам :worried:

17. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Имам, и сакам више него пред да останам бремена, не знам може бидејќи мм мисли дека кога ќе ми порасне стомакот повеќе ќе му било језиво и ќе нејќел, па сега додека може да се надокнади.

18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јас сум како нездрава на ова поле. Среќа моја што докторката рече немате гајле, инаку имаше рака да си одгризам од мука. Ни ме боли, ни некаква непријатност, абе ко да не сум бремена. Чудо. :rofl: Ќе видиме понатаму како ќе тераме... :$

19. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    абе јас што не сакав првото тромесечие не сакав ама сега не бидува веќе си се сака а како мм да е бремен не му текнува :D

20. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Хахха не дека не му текнува нема друг излез што да прави и мојов така :D али сеа јас потрекнувам иницијатива зашто ми се сака ми се плачи, а сум слушнала дека на крај убаво демек било да се освежиш малку :D

На blagica1991 му/ѝ се допаѓа ова.