јас бев со царски и секогаш кога ке прочитав дека некоја мамичка имала односи одма после 40 дена си велев како можела, не ја болело, не е уморна е од бебушко, еххехе ама и ние мн брзо се изљубивме со мажево одма после 40 дена, јас немав мака со раната, а и мн брзо прстанав да крварам, така да одма ни се пружи шанса
Мила, во првите 3 месеци не се препорачува секс, и НИКАКО без заштита и свршување внатре. После тоа со консултација на докторот, мислам дека нема некое правило, доколку немаш никакви проблеми, не гледам и причина зошто да се нема секс. Е сега, ќе си пазите повеќе, да не се претерува ни со пози ни со ништо, ако се си е умерено, мислам дека нема да има никаков проблем. Јас лично на секс заборавив откако дознав дека сум бремена, сирот мм, го испостив максимално Еве минатата недела после којзнае колку месеци имавме секс и едвај некако, прво болеше многу, доле сум се затворила скроз, па ајде некако дрш-недај бидна Е сега знам дека при крајот на бременоста се препорачува повеќе секс со свршување внатре, наводно спермата помагала за подобра еластичност на вагината и полесен пораѓај, ама па секоја чест на оние што можат тогаш да си водат љубов, јас некако премногу сум залежана изгледа, прав труп сум станата, којзнае како ќе биде
бремена сум 7ми месец .. имам мала инфекција ама помина со вагиналните таблети .. гинекологот рече дека додека ги примам апчињата не смеам ама ништо не ми кажа за понатаму .. би требало ли да имам барем еднаш во неделата ??
јас глеам емисија од познат гинеколог,,,и кажа дека скоро секоја жена прашува дали може да има секс???,,одговорот на ова е дека доколку нема проблем може нормално да се има секс без правила...кога се сака и колку се сака,,,значи само ако има проблем,,крварење итн,,тогаш мора консултација со гинеколог...итн..
Хммм, јас колку што знам е дека е баш обратно. Првиот триместар треба да се избегнува секс, особено со свршување внатре а последните недели се препорачува што повеќе за полесен пораѓај и полесно отварање кога ќе си дојде времето.
Баш поради причини за предвремено породување,крварење кај плацента превиа,воспалување на пелвис се препорачува апстинирање од секс последните месеци,а особено терминот на породување,односно 9 месец.
Може и така да е, незнам. Се сеќавам мене во првите недели ми рекоа до кај 12 недела да избегавам секс, а па на другарка ми пред да се породи гинекологот ја советуваше дека сега е подобро да си имаат повеќе од причина полесен да и бил пораѓајот Кај секого различно изгледа.
Sekoj razlicno kazuva...eve jas od 7mi mesec nemav seks pa mi pukna vodenjak na 4ti a kraen mi bese 16 ,drugi zeni so pominat termin I termin si imaat normalno za da se porodat polesno pa nisto... Sega mi fali znam deka e rano I matkata ne mi e zazdravena,a I se procustuvam uste ama ziv covek sum mi bara ke pocekam najmalku 40dena
Haha dobro ti kaza Cliona ..i te kako ke pomislis ponatamu na toa....sega tie zal za mt togas samata sebe ke se zalis veruvaj hahahaah.....inaku jas pomksluvam pocesto sega na toj cin ama strav mie do dusa haha Ginek.ni rece ako sakate mozete saml da ne se javate hahahahh (boze sacuvaj ko konj da javam ) A inaku i jas imam slusnato od mojot ginek.deka pri krajot bil dobar seksot i so svrsuvanje za polesno poraganje a kolku ima vo toa vistina ....e toa neznam
Jaс се обидов пред некој ден и страшно ме болеше дека не сум имала одамна. Како невина Не ми текнува сега пак да пробам
Имам, и сакам више него пред да останам бремена, не знам може бидејќи мм мисли дека кога ќе ми порасне стомакот повеќе ќе му било језиво и ќе нејќел, па сега додека може да се надокнади.
Јас сум како нездрава на ова поле. Среќа моја што докторката рече немате гајле, инаку имаше рака да си одгризам од мука. Ни ме боли, ни некаква непријатност, абе ко да не сум бремена. Чудо. Ќе видиме понатаму како ќе тераме...
абе јас што не сакав првото тромесечие не сакав ама сега не бидува веќе си се сака а како мм да е бремен не му текнува
Хахха не дека не му текнува нема друг излез што да прави и мојов така али сеа јас потрекнувам иницијатива зашто ми се сака ми се плачи, а сум слушнала дека на крај убаво демек било да се освежиш малку