Sardinija21 не би сакала да сум во твоја кожа,јас прво никогаш не би си дозволила да разговарам толку отворено со машки за секс второ не си помисли на тоа пред да го направиш дека секој ден ги гледаш и после ке те зборат сите и ке неможеш асален дечко да си фатиш,сите ке зборат за тебе и ке си додаваат и други работи кои не биле. Па и чудно ми е уште и си се фалиш тука,мене би ми било понижење у огледало да се видам со помислата дека некои двајца ме искористиле,а не па уште да раскажувам како било и што било. Всушност се знае кој би го направил такво нешто и тоа со комшиите.. машките гледат да си се задоволат и им е гајле за девојките,и кога го знаеш тоа дека зборат и се фалат зошто си го направила тоа? Искрено мене би ми било понижување,не би сакала некои двајца да си се задоволуваат со мене а и женско да имало не би сакала машкото да се чувствува како господар,се знае дека сексот е интимен чин помеѓу двајца каде што постои љубов,ама некои други поинаку си го сваќаат и поинаку го практикуваат.. знаеш како викаат? Што си дробел тоа ке си сркаш.
Јас сум свесна за последиците и свесна сум дека си ја упропастив репутацијата на фина и културна девојка. И знам дека ќе ме гледаат со поинакви очи, вечерва околу 18 часот се видов со едниот кај што бевме некни. Ми рече: Ај дојди вечера кај менеќе седиме ќе се зезаме. А, јас му одговорив: Неможам вечерва иам некоја работа. Тој само онака благо се насмевна и ми рече: Ти си знаеш. Незнам можеби сум јас чуствителна па насмевката ја сватив погрешно, или можеби имаше некоја порака во тоа. Незнам зошто но како да ме осудувате и вие о вашите коментари. Сите коментари ѓи завршувате с констатацијата е знае кои девојки го прават тоа така. Демек јас сум курва ако тоа еднаш ми се десило. Како да вам не ви се десило да имате секс со некого а да не сте во врска. Или мислите дека ако тоа го криете е се случило.
sardinija 21,јас нема да те осудам ниту пак ќе те оправдам.секој си носи одлуки сам за својот живот,и сам се сноси со последиците. само можам да ти речам постои каење и исто така важно е како ти се чувствуваш а не другите. мојот став е дека не би имала секс во тројка,имам пишано во темата. а вие што морализирате тука,зошто ја напаѓате само сардинија,а машките се што,фраери,светци можда ? по нив ќе трчаат утре сите женски да ги фатат за дечковци или и за мажи да ги земат фак јеа македонски морал само памет да се соли,ама не сите сме морални па ни остана на другите да ги вреднуваме ,нели? ,секоја чест тогаш. а да знаете оти не е христијански да ги судите другите,и први ли ќе фрлите камен како што рече Iсус,кој е безгрешен прв нека фрли камен . не сте фер стварно,сардинија не се пофали туку само се искажа и плус и е криво сега ,уште и фали и да ја навредуваме.
Сардинија, да не се нервираш, познавам девојки и многу ок се,културни, сме имале секс во тројка повеке пати, ниту им замерам ни јас ни другите, сите сакаме да го надградиме сексуалниот живот... Глава горе и биди си таа што си, по коментарите пријатно ме изненадуваш...
А што има чудно тука и зошто тоа тебе те запрепастува? Чудењето и изненадувањето на туѓ избор и не укажува баш на отворен ум. Леле колку широк спектар на улоги имаш! Сега.. еднолични се, вистина, ама сепак се многу. Еднаш мајка на две ќерки, возрасни, еднаш деловна жена, еднаш имаш 21 година и живееш со либерални родители.. Штета што глумата е така лоша. А инаку што е следно на репертоарот? Не е мое да се мешам, ама ај.. не можам да се воздржам зашто стварно не сфаќам што постигнуваш со приказниве. Некакви си т.н „табуа“ мислиш дека рушиш или што..?
Ете и да е измислена приказната на сардинија пак да искоментирам за една таква ситуација. Зошто искористена? Ако девојка сакала да има секс било да е двојка или тројка ако тоа го направила доброволно таа не е искористена. До кога ке размислуваме така, дека нас некој не искористува? Искористување е некој ако ти е макро па ти зема од парите што си ги земала за секс, се што е доброволно не е. Така да сардинче не си искористена. Во таква ситуација прај се наудрена, не е точно , измислуват и готово. Ако стварно имаш некоја репутација за добра девојка никој нема да им поверува , ама ако ти мрдал опашот и предходно е тогаш џабе ке се правдаш.
незнам зошто толку ја осудувате ете во тој момент и преработеле хормоните и имала храброст го направила тоа неможам даги сватам девојкиве читам тука неостварлива желба име секс со двајца мажи а за истото осудуват мислам дека нема за шо да жалиш и за шо дасе срамиш и ако тисе комши нзначи дека цел грат па сега ќете знае шо си направила најдобро е да тоа другарство да него злоупотребите она шо се десило се десило на другарски начин и ваљда нее се дотолку откачени да те кажуват и дате оговарат каква си била или незнам шо јас бити рекол најдобро е да седнеш со другарите и да си разговарате на ова шо се случи дека тоа е една голема тајна . како шо сте прифатиле да имате секс во тројка така и тоа да остане помејѓу вас ако малку размислиш и почниш да гледаш со други очи сепак би сватила дека едноставно си осетела потреба и нема за шо дасе срамиш од тебе едноставно си пробала нешто плус во твојот живот .ако малку бар посвесно поразговараш со твоите другари и и тије сватат дека тоа се случи само од радозналост и им објасниш дека повејќе неби направила такво нешто верувам дека ќете сватат и напротив вашето другарство повејќе од шо било би траело подолго како и дае ти најдобро сиги познаваш твоите другари и затоа можеби си прифатила да имаш секс со двајцата истовремено сигурно постои некоја доверба од твоја страна кон нив инаку неверувам ако си немала довреба да би се осудила на тој чин .само горе глава немисли на нишо лошо неверувам дека они бити направиле ненакво зло сепак тисе комши аи другари напротив треба да сисе дружите и дајле и кога ќе дојде ден дасе мажиш и кога бисе сретнале само ќеви остани тоа како едно сејќавајне како сте го поминале другарството сите знаеме за друг дасудиме тоа е најлесното нешо али никој несме безггрешни особено тука на форумов секоја чест за храброста и живејсиго животот како шо тебе ти одговара само сепак памет у глава
Па повеќе се чувствувам засрамено отколку искористено. Да, точно е тоа дека во случајов никој никого не искористил но исто така точно е дека имам причина да бидам засрамена затоа што за една вечер успеав да срушам се она што го градев сиве овие години. Но нејсе, тука неможам многу да сменам можам да влијаам на она што ќе се случува но не и на она што веќе се случило. Јас би ве замолила да не обрнуваме внимание на злобни коментари кои на тој начин сакаат да го свртат вниманието врз себе. Да згрешиш е човечки а уште почовечки е да признаеш дека си згрешил. Можеби за некого ова е прифатливо н за моите морални вредности не. Според мене човекот се разликува од животние токму по тоа што знае и може да ги контролира своите нагони, но очигледно понекогаш тие нагони успеават да не совладаат или во моменти на слабост свесно им се препуштаме. Познавам многу, добро еве неколку девојки кои имале такви ситуции како мојата и се горди што тоа го направиле бидејки сметаат дека во животот треба се да поминат. Но јас секогаш се ставам и гледам со очите на другиот и се обидувам на тој начин да ги гледам работите. Во ситуацијава се ставам на местото на дечкиве, што јас би помислила за девојка која си го дозволува тој луксуз да биде во однос со двајца мажи одеднаш. Уф, кога се обидувам да ја замислам таа ситуација но гледано отстрана одвратно ми изгледа.
треба да сфатиш дека никој никого не искористува,значи тебе ти е убаво,него или нив им е убаво и на еден начин сите користат од моментот и од убавото а никој не е искористен,мене ми е криво зашто еве пример сакам да пробам ама најверојатно немам доволно храброст.Така да подобро пробај и биди побогат со едно искуство отколку цел живот да се прашуваш како би било.
Ич мува да не те лази кој што мисли. Единствено важно мислење за тебе е твоето. Ќе видиш за некоја година што ќе биде со "светиците" и со дежурните морализатори. Кај мене у лифт пред неколку години некој напишал М**а е курва, а друг му допишал: Затоа што тебе не ти дала Никој нема право да ти суди. Бркај си работа.
Знаеш со колку цури сум бил каде што сум бил де прв, де втор, па и трет..... што од тие мажени, што верени, што со озбилна врска, што без врска (онака генерално безвезе). Интегритет и морални вредности немој да го врзуваш за бројот на сексуални партнери. Моето мислење за нив зависело, и зависи од други работи.
ја пратам темава долго и само читам осудувања...донекаде ја разбирам сардинија зошто тоа е нешто слично со изневерувањето во ист момент се препушташ на хормоните и одма ти се вртат слики што следи... на неа тоа и било желбаа,си нашла партнери да го направи тоа и желбата и се исполнила. како секој од форумов што нема со кој да разговара и е затворен на таа тема тука анонимно кажала... па не ја осудувајте ете сама си призна дека згрешила... сардинија без гајле нека не те засегаат сечии коментари гледај среди се ти самата со мислите и со оние двајца да не јадат бурек наоколу ако веќе не го направиле тоа.
Сардинија си го направила и тоа е тоа.Назад нема.Ќе си го носиш тоа цел живот.Можеби ќе ти попречи некогаш,можеби ќе ти помогне кој знае. Спојлер Е сега да не бидам оф,меѓу нас двајца ни вибратор нема што да бара ,а камоли трета личност. Туку ми падна мисла,што ако двајца си откријат некои меѓусебни склоности,и на крајот испаднеш вишок.
Tinan- А овојпат во влезот можда ке пише : Сардинија не е ку*ва! И одоздола : Затоа што тебе ти дала? Абе нема тешење и исправување криви дрини,за тоа на друг да му кажуваш..и таа сама си знае дека во денешно време нарочито кај нас машките/мажите се тие. И готово,да не се лажеме. п.с за светици,со лопата да ги ринеш..
А што има чудно тука и зошто тоа тебе те запрепастува? Чудењето и изненадувањето на туѓ избор и не укажува баш на отворен ум. Не драга, напротив! Пример, како можам да кажам за некое чоколадо дека не е убаво гледајќи ја само амбалажата?! Можам да пробам, и да кажам дали ми се допаѓа или не, тоа е отвореност, љубопитноста да осознаеш многу нешта, некои ти се допаѓаат, некои не!
Незнам зошто некои феминки толку ја нападнаа Сардинија...Девпјката си исполнила желба, што можеби се разликува од туѓите и поради тоа не е нута курва и незнам како се ја нарековте, ако некому нешто не му се допаѓа незначи дека треба да осудува. Исполнувњето секс фантазии не е ниту курвинско, ниту некое си дно. Единствена моја замерка е тоа што го направила со дечковци кои ги познава и се во нејзината секојдневна средина.
Можеби не е курвинско но да бидеме реални тоа го прави само некој кој нема морал. Се извинувам ако некој е навреден но тоа е моето мислење. Да имаш однос со двајца истовремено а притоа да ти се комшии кои што ќе треба секој ден да ги гледаш не е во ред. Живееме во Македонија, не е ова Америка, а познавајќи ги денешниве машки речиси сигурна сум дека веќе сите нивни познаници знаат, затоа што со тоа тие си го хранат своето его и едноставно такви се, сакаат да се фалат со нивниот сексуален живот а посебно ако доживеат вакво нешто. Може имаш репутација на мирна и културна девојка но очигледно си го имаш меракот, јас сфаќам дека си имала желба, но знам многу девојки кои што одат во странство на одмор, си ја исполнуваат желбата па потоа не му ја мислат кој што ќе збори. Едно е да имаш сексуални фантазии, ама пред да се впуштиш во такво нешто треба неколку пати да размислиш што те чека после тоа, пак ќе повторам, живееме во Македонија, такви работи овде не се прифаќаат така лесно, колку и да глумиме дека сме либерте, речиси сум сигурна дека сите овие кои што те поддржуваат овде во реалниот живот имаат сосема спротивно мислење за девојките како тебе.
Искрено можеби не е ни потребно, но сакам да дадам мое мислење за случајот на Сардинија. Јас не прочитав дека нејзе тоа и било желба. Едноставно се случило на обична седенка. Всушност таа напиша и дека била против тоа. Сепак тоа не е оправдување. За мене тој тип на девојки се премногу лесни. Како може да не си свесна на сето тоа и да не размислуваш? Јас никогаш не би се опуштила толку. Сега сум во 4 годишана врска. Но, порано машко да ми речеше да се фатиме или смуваме ќе размислував подолго време, а пак не одма односи да имам уште на прв состанок. А со другар или комшија? Па, не можам да се замислам..... Знам дека Сардинија сака да се утеши демек знае дека е лошо, но едноставно никој не ја терал со сила. Нека биде спремна за муабетите и последиците што ја очекуваат. Јас не ги почитувам ваквите типови на девојки и сум строго против ова!
потполно си во право , не треба да се бара оправдување туку каде беше умот тогаш, како можи да легниш со некој кој тие комшија или познаник обичен??? па и ептен физички да те привлекува сепак не, а тие демек со муабети само па и плус нареден ден кога се сретнале и рекол - ај кај мене иди ке се зезаме нешто ова она , па добро бе зарем не сваќасш дека тој се надева дека повторно можи да дојди до секс и затоа те вика ти сардинија излеа со сила се правиш дека не сваќаш или навистина па не сваќаш, а башка тоа шо сте комшии значи целиот живот се работи за којзнае колку години 5,10,15,20... ма целиот живот тој тоа ке го памети и секогаш ке се сетите на тоа и тој тебе ке те гледа како ку... , целиот живот па дури и на старост ке вели .. евеја комшивкава шо ја еб.... двајцата со другарми-тоа ке го вели и на старост дури.
Сардинија убаво што си ја исполнила оваа фантазија ама си требала како поголемиот број девојќи , да отидеш во друга држава и тамо тоа да го направиш , со дечки кој никад нема да ги видиш повеќе , па ако те прашаат дали си правела такво нешто ќе можеш слободно да си кажеш не , и онака нема да можат да докажат. Али кога веќе си направила ова , па уште со комшии ако добро разбрав , ќе знае цел град , во Мкд одма чекаат таков како тебе , да живееше во Англија или било каде немаше да имаш проблем , али бидејќи си во Мкд сега ќе те оговараат и осудуваат , еве исто како на форумов што ти прават така и тамо . Сега имаш 2 избора тука , 1. Да се соживееш со улогата и да не дозволиш да ти смета , па ако ти се сака и пак направи го тоа , ти е гајле другите што мислат , тие својот живот неможат да си го средат па твојот ќе го мислат и осудуваат.... верувај некој дури и полошо од тебе направиле. Така да само спротистави се и ќе видиш после некое време некоја друга или некој друг event ќе биде и ќе им стане досадно. 2 Ако стварно неможеш да да преживееш ова осудување и мислењата на другите тогаш исели се од градот , ако дозволиш да допрат нечии мислења до тебе тогаш исели се одма .... Ако случајно некоја од другарките ти се смејат , прашај ги ти нив што праеле у Бугарија или у Грчка на одмори ....