Со девојка која не ми значи апсолутно ништо во животот би пробал тројка.Но со девојка која ми значи никогаш
Никаде не спомнав дали ме привлекуваат или не или дали им верувам или не. Жените се под ризик колку и мажите (од здраствени причини).
Не е за СПБ. Ризикот од физичко и сексуално насилство за жени е планина, во однос на истиот ризик за мажи. Статистички е потврдено.
Добро, ама тука не станува збор за физички или психичко насилство станува збор за тројка каде што три лица свесни самите одлучиле да имаат тројка, не ми е јасно да не ја згреши ти темата нешто?
Тамам си е темата. Ти кажувам само дека жените и да сакаат, потешко ќе се одлучат за тројка со двајца мажи. Или една жена, потешко ќе се одлучи за тројка со пар.
Секој различно реагира на различни појави и ситуации во нивниот живот една жена (која и да е) ќе прифати одма, друга жена ќе и треба време, трета нема ни да помисли а ќе и се случи спонтано така, некои на прво познавање други со повеќе средби па дури после одлучуваат дали ќе има нешто или ќе нема пошто можат и покрај средбите да се договорат да нема ништо. Тука не станува збор само за жени туку и за мажи пошто имање тројка или пар со пар или сами со пар, не е лесна работа во која што треба да се впуштиш, треба разбирање доверба и одреден договор помеѓу сите страни како би се одвивале работите запознавање и дискреција се разбира. Ах како и да е не знам што и какви мисли имаш во твојата глава, но знам дека не мислиме исто јас зборувам за уживање секс ти зборуваш за насилство. Затоа тука ќе прекинам да пишувам.
Ти се уфрли со mansplaining: “Дали и зошто жените (не)сакале тројка?“ Ти дообјаснував, што друго за жена би било проблем. Дека сум жена, де... Не мојш ти да ни кажваш зошто нешто сакаме, или не сакаме. Имаме усти, сами ќе си кажеме.
А кога реков дека јас кажувам за жените? Само кажувам како што гледам секако тука си да ме поправиш ако грешам нешто, но извини сега се вратив и никаде ама баш никаде не се уфрлив ти прва ме прозва, јас убаво си пишав мое мислење за мене дека девојка не можам да си најдам што мене ми одговара а камо ли две за тројка. Те молам друг пат не ми се уфрлај на мои мислења ако мислиш само да ставаш зборови за нешто што не сум кажал или направил. И со цела должна почит не ти не можеш да кажуваш за другите жени и покрај тоа што си жена ти можеш само за себе да кажеш, исто како и јас што не можам да кажам за другите мажи само за мене. Верувам и убеден дека сите сме од различен склоп и различно размислуваме и нема и не треба да има стандард ако има стандард или ако сите сме исти тогаш не сме веќе луѓе туку роботи.
Точно. Ама кажа ти и за мажите и за жените: А маж кога и' кажува на жена за нејзините размислувања, желби и одлуки се вика: mansplaining
Извини не ме интересираат ново компонирани зборчиња од особи кои што немале попаметна работа во животот па измислувале нови зборови за нешто што нема логика ни смисла, пошто за нигде ништо почна мене да ми објаснуваш за некои глупости тоа како се вика womansplaining? Ни едното ни другото не ме интересира само си кажав мое мислење на темата ѕи ми се уфрли со прашања и подпрашања односно испровоцира од мене да кажам подлабоко свое мислење на темата како јас гледам на работите без разлика дали тоа јас како гледам или е точно или не. Те молам јас сега ќе продолжам да пишувам каде сакам без да ти враќам на твоите прозивања продолжи со објаснувањето и докажувањето со други луѓе кои имаат време за тоа.
Јас не се карам. Дебатирам. Другите како им изгледа ко карање, нивни проблем. За шо чекаш мислење ти?
Па 2-3 сме само шо сме имале искуство и отворено пишуваме за тоа. Башка, јас сум секој ден на форумо. Зато така. Сакам тројка со двајца мажи оти имам дупло се', а со тоа и задоволството е дупло.
Iskreno tebe te ima vo site temi, dali iskustvoto ti e tolku golemo, ili imas visok na slobodno vreme