1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс за време на менструација

Дискусија во 'Секс' започната од vrgo87, 30 ноември 2009.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340

Сигурно имаш некоја инфекција која се проширила и на мочни канали чим те пече додека мокриш или пак си преладила јајници/бубрези. Испитај си мокраќа како за почеток и обавезно консултирај се со гинеколог за тие габички, не е зафрканција.
    Да си бремена мислам дека не си, а и дечко ти не свршил во тебе.

2. Miss-Sinner

Miss-Sinner Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    14
    Ќе се консултирам со гинеколог, но ме интересира дали ако е инфекција од тоа ме боли многу стомакот.. не сум добро информирана, но како што читав по форумиве, ми е страв и да не сум бремена ..

3. ElEoNoRa1

ElEoNoRa1 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Јас со мојот партнер едвај чекаме да добијам да имаме секс и на добиено... Он вика дека поубаво немаало.Многу е по лизгаво и по возбудливо и за мене. Не се гади од тоа..Немаме фатено инфекција ни јас ни он до сега.. Од лично искуство ви кажувам многу е јако.!! :)

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Уф, јас не би можела. Јас сама не се поднесувам за време на менструација, не па да имам некој во мене.
    Задоволства за време на незадоволство не сакам! :!:

5. ElEoNoRa1

ElEoNoRa1 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    И јас бев таква..Ама кога пробав еднаш не останав само на тоа еднаш... Не треба ти да се гадиш од тоа..Треба само да уживаш..Зависи од партнерот многу дали он се гади или не за да го направите тоа.. Мој совет пробаај..Нема да зажалиш верувај :)

6. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    ухх јас се зафркнав со тоа. си закачив инфекција оти не можевме да почекаме :(
    а и не ми беше убаво ... напротив не го ни чувствував стојко :^)

7. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    do sega nemav probano seks so dobieno no bidejki decko mi insistirase i pokraj toa sto mi e 3 den i imam obilni krvarenja i strasna bolka vo jajnicite mozam da vi kazam deka nesto poubavo nema a ni na postelninata nemase tragi od krv, no mene me iznenadi toa sto posle seksot bolkite vo jajnicitee prestanaa

8. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12
    Ке ве молам за совет вечерва имав однос ама незаштитен а ми беше 5 ден од менструација а ми трае по 7 дена иначе во 5 ден неми тече многу, а после сексот почна обилно да ми тече, имавме 2 пати однос незаштитен 1 пат го извади надвор сврши а 2 пат тоа беше после 15 минути од 1 пат имавме повторно незаштитен однос ама предходно беше да мокри и не сврши 2 пат неможеше да сврши бидејки беше и малку пијан. дали има место за паника дали е можно да останам бремена ве молам за совет

9. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Добар морнар плови и по црвено море.

На canary, thelittle17 и DjinTonik им се допаѓа ова.
  10. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    А дали може да се пренесат бактерии и да се закачи инфекција и ако користите кондом, и на пример да е трети ден од менструацијата кога ти тече доста помалку ???

11. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.669
    Па како може да се пренесат бактерии и инфекции ако се користи заштита? |(

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Сега прочитав на zazdravje.com:

Дали е безбедно да имате секс за време на менструалниот циклус?

Многу мажи и жени се плашат дека не е здраво да се има односи за време на циклусот. Иако е доста неодобрувано во многу култури и вери, сексот за време на циклусот е нормален и здрав.
    Загриженоста за овој чин доаѓа од погрешното сфаќање за менструалната крв: уште од мали, девојчињата се учат дека менструалната крв е нечиста па затоа треба постојано да се крие. Но оваа крв е сосема природна телесна течност и никако не влијае на пенисот или пак на женскиот репродуктивен тракт. Се додека имате безбеден секс и користите заштита, сосема е во ред да имате секс за време на циклусот.

http://www.zazdravje.com.mk/upload/content.php?1113-Секс-за-време-на-менструалниот-циклус

13. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    886
    Секс за време на циклусот сум имала неколку пати ама при крај кога ми било иначе не практикуваме дека не е хигиенски а тогаш е највозбудливо мислам дека кај и да ме допре ќе се запалам хехехе.

На Viktorijaaa5 и tea.94 им се допаѓа ова.
  14. MinaFe

MinaFe Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    17
    А дали може да се остане бремена...
    ако сексот е со кондом, ако дечкото не сврши но да пукне кондомот..?
    колкави се шансите.??? :)

15. tea.94

tea.94 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Decki decko mi e vo germanija sea sabota se vraka ama ke ideme vo hotel da vodime ljubov jas imam dobieno kazete mi sto da napravam da mi se prekine:((( 4 den ke mi bide sabota

16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Нема да можеш да го прекинеш циклусот. Не знам колку ти трае менструацијата, јас четвртиот ден скоро и да ја немам. Ако имаш обилна и долга менструација, а не практикувате секс за време на менструација одложете го планираното за 2-3 дена.

На tea.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    770
    Stom ti e 4 den,ne beri gajle.Mozete da imate so kondom,i taka togas ke ti bide 4 den i ke ti tece po malku.Taka da opustete se i uzivajte vo zaednickite momenti.

18. tea.94

tea.94 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Pa zavisi 3 dena imam obilno krarenje ama 4 i 5 onaka malku ili pak sarki zavisi ama ne go vidov 2 maseci i sea me spreci ovaa mesntruacija i sakam da ja prekinam ima li nekoi apcinja ili nezz fala odnapred

19. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    770
    Mislam deka menstruacijata ne mozes da ja prekines,a kako sto i samata velis deka 4,5 den ti tece malce-nema ni potreba.Edna kapka,dve ne bi trebalo da pretstavuvaat problem.Ne se zamaraj poveke so nea,razmisluvaj kako ke go precekas i iznenadis deckoto :)

20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Имам слушнато од една докторка дека со пиење на аспирин побрзо се искрвавува ... што значи ќе имаш пообилна менструација ден, два ... и толку.